La cofetărie

Sunt lucruri fără de care nu se poate. Sună pueril, știu, dar fără apă și fără mîncare nu poți trăi. Sunt fundamentale. La fel, aș zice, fără cărți. Sau în absența gîndurilor. Ori fără speranță. Efectiv, nu se poate fără ele. Sunt, repet, fundamentale. Adică, sunt esențiale, primordiale, de bază, principale, foarte importante. Așa este și Constituția unui stat. De aceea i se mai spune Legea Fundamentală. E acel text în care se regăsesc principiile de bază ale organizării acelui stat, respectiv drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.

Îmi iertați introducerea poate prea didactică, însă nu-mi vine să cred că numele viitorului președinte al Comisiei parlamentare ce va modifica textul Constituției României este Crin Antonescu. N-am nimic cu omul, este un foarte bun jucător de bridge și un excelent vorbitor de la tribuna Parlamentului. Dar astea sunt alte calități. Și Cheloo este un foarte bun vorbitor de limba română. Își bagă pula în tot cu mult entuziasm. Și cu talent. Doar că nu s-a gîndit nimeni să-l pună lector de dicție la Seminarul Teologic.

Despre Crin Antonescu și despre calitățile sau defectele lui s-a scris în presă cît pentru un tratat comparativ de drept constituțional. În istorie (vezi wikipedia) va rămîne probabil cu doar două embleme: un somnoros și un chiulangiu. Dincolo de faptul că deţine recordul de absenteism parlamentar, Crin Antonescu nu ştie o boabă de drept constituţional. De drept, în general. Omul este absolvent de istorie, profesor de liceu, curator la Muzeul de Arheologie şi liberal. Calităţi, fără îndoială, dar cine dintre voi sună la cofetărie cînd i se strică aparatul de aer condiţionat acasă?

Crin Antonescu, frazele următoare sunt pentru tine: Rămâi după tufişuri! Victor Ponta, despre care ştim bine amîndoi că e un pervers mic, ţi-a dat-o la temelie (adică, la fundament) cu propunerea asta de Părinte Fondator. Refuză onorabil şi lasă-ne! Sunt lucruri fără de care se poate.

3 Comments
 • androidul cu sobolani
  February 5, 2013

  ia vezi aici, sutule. citind intr-o zi mohorata hotnews, l-am vazut si pe crin ca a dat like la site. e in lista din stanga, n-ai cum sa nu-l recunosti.
  http://www.flickr.com/photos/92786039@N07/8434308671/lightbox/

 • Cutana
  February 6, 2013

  Simpaticule, ‘Crin Antonescu, a anunţat, marţi seară, care sunt principiile după care va fi revizuită Constituţia’. El stia deja ce are de facut. Acesti conducatori nu mai au cum sa dea gres. Au in spate votul a 7,5 mil de romani. Poporul are mari sperante si ii e alaturi. Domnul Fenechiu ii e si el alaturi. Zilele astea va privatiza CFR Marfa si va demonstra cata dreptate a avut cel care ar trebui sa ne fie presedinte de drept, cand la adus in fruntea Minsterului Transporturilor . O sa arate ca FENE Grup a vrut numai binele romanilor, ca si cu transformatoarele alea, si o sa castige si procesu, in februarie. Oricum, ca si presedintele romanilor domnul Antonescu, si el a dat toate rablele alea din minister afara, si a adus oameni noi si cinstiti de la Iasi. Si daca nu ar fi urarea unui tradator de tara si un tampit, va-si ura SA O DUCETI BINE!

 • Dan Doran
  February 13, 2013

  Dragilor, eu vreau un preshe care sa dea cu hotzii de pamint, daca nu fac treaba, nu sa se plimbe prin strainatatzuri si sa se dea mare cu succesurile lui de plimbaretz. Imi place Base tocmai pentru ca le trage shuturi in cur politicienilor, si le aminteste de ce-au promis. Pina si Tariceanu a luat-o in cur, cind uitase de promisiuni! Ponta e o jalnica paiatza, iar Crin e paiatza paiatzei !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *