Ce înseamnă PSD

Azi am văzut primele corturi electorale prin oraș. Erau goale. Întîmplător, aparțineau PNL. Dar să nu vă imaginați că cele de la PSD, PDL sau PMP sunt altfel… Uite, spre exemplu, vreau să vă arăt o imagine din “cortul” PSD. E o fotografie luată de pe site-ul PSD și făcută în holul sediului central al PSD din Kiseleff. Nu are nici o importanță cine e în imagine. Știu că sunteți curioși. Bine, fie… În partea dreaptă a imaginii e un tip pe nume Victor ponta. În caz c-ați auzit de el, nu mă întrebați de ce îi scriu numele cu literă mică. Am povestit aici de ce. Restul personajelor chiar nu contează. Așa… Priviți un pic cu atenție imaginea.

CIM4961

Ați observat, desigur, trei cuvinte: prosperitate, solidaritate, demnitate. Primele litere ale cuvintelor dau numele partidului de care facem vorbire. O găselniță cretină, știu. Dar nici asta nu contează. Vă invit să ne gîndim un pic la cele trei cuvinte. Căci mă gîndesc că n-au fost alese întîmplător.

 1. Prosperitate. Vă întreb: cunoașteți pe cineva prosper? Unul care, evident, să nu fi furat, să nu fi făcut afaceri dubioase cu statul și să-și fi plătit impozitele. Eu nu. M-am tot gîndit. Chiar nu cunosc. Prin urmare, hai să tăiem primul cuvînt, zic. Să-l înlocuim, eventual, cu “prost”. Sau cu “penal”. Ar putea avea mai mult sens.
 2. Solidaritate. Ăștia n-au rezistat în solidaritate nici măcar un an la guvernare cu liberalii… Despre ce solidaritate vorbim? Cunoașteți vreun fapt de a fi solidar al cuiva din PSD în favoarea unuia dintre noi? Ai avut vreodată senzația că lui Victor ponta chiar îi pasă de tine? Sau lui Liviu Dragnea… Sau lui Valeriu Zgonea…
 3. Demnitate. Aici nu cred că trebuie să vă mai explic. Șeful lor, care este întîmplător și șeful Guvernului României, este unul prins că a furat. În propria lucrare de diplomă. Cuvinte din alte cărți. Toți tac mâlc. Furtul a devenit un fapt normal. Permis. Natural. Acceptat. Firesc.

Cam așa e în toate corturile. Din toate șatrele. Vă doresc o alegere ușoară…

5 Comments
 • miruna
  March 14, 2014

  prospertate pentru ei, solidaritate intre ei si demnitate…asta ce mai este ca nu am intalnit pana acum?

 • ileana
  March 14, 2014

  este un cuvant vechi, iesit din uz… azi, cred ca e un fel de sanchi de-al lor, asa, cam ca demnitatea de premier, demnitatea de presedinte al camerei si alte demnitati care, vorba lui Cristi, nu mai conteaza

 • Radu
  March 15, 2014

  Prosperi: Dan Sova mi se pare destul de prosper. Si cred ca mai gasim vreo 20 de pesedisti la fel de usor. Solidaritate, exista cand se cere ridicarea imunitatii parlamentare. Demnitate, aici e mai greu dar trebuia gasit ceva. Doar nu voiati sa scrie dobitocenie, dileala sau alte alea…

 • Cristi
  March 16, 2014

  Ponta
  Sârbu
  Daciana
  Aceasta este familia conducatoare !

 • teo
  March 17, 2014

  Acum 1-2 luni scriati ca ” in curand vor rade si pubelele din sectorul 5 “(sau ceva de genul..) de Victor ponta.Ne-ati dat sperante! A urmat doar o despartire de liberali!Sa mai speram?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *