Insistentul Cătălin

O veste bună: La HBO va fi difuzat peste două zile primul episod dintr-un serial românesc. Se numește Valea Mută și abia aștept să-l văd. Cum să vă spun? Bucurie mare mai ales în echipa de producție, care s-a adunat aseară cu tot felul de invitați frumoși, la o petrecere de lansare într-o sală foarte industrială din fosta Uzină Filaret. M-am bucurat să o revăd pe Rodica Lazăr, spre exemplu, sau să-l salut pe Ovidiu Niculescu. Și mulți alți prieteni.

În sală, cumva stingher, deși părea însoțit, un politician. E de la PNL, nu știu dacă ați auzit de el: Cătălin Predoiu. A candidat în primăvară la Primăria Capitalei. Și s-a făcut de rîs. Locul 3, cu mult sub Gabi Firea și Nicușor Dan. Omul nu dădea semne aseară c-ar fi gîndit veodată să dispară din spațiul public. Ba din contră. Ieșise din nou la vînătoare de vizibilitate. Desigur că a fost doar o întîmplare că perdantul s-a pus la un moment dat fix în fața mea, observîndu-mă și realizînd că-mi acoperă toată vederea, dar nepăsîndu-i. M-am mutat eu un metru mai la stînga și m-am abținut să-i dau un șut în cur. Ori o palmă peste ceafă. Nu neapărat pentru că îmi lua fața. Ci pentru scorul electoral obținut la București și pentru că prin însăși existența lui a făcut mai puțin probabilă cîștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Despre care cred că ar fi meritat acest mandat.

În fine.

Citeam azi dimineață presa. Și ce văd? Cătălin Predoiu candidează pentru Parlament acum, la alegerile din 11 decembrie. Dar stați să vă spun. Omul a candidat pentru Parlament și în 2008. Era pe atunci ministru al Justiției – funcție din aia numită, nu aleasă – dar avea să piardă alegerile pentru colegiul electoral din Buzău în fața unui perfect anonim, Marian Ghiveciu (PSD). Între timp a fost o vreme premier interimar și din nou ministru. A încercat să facă și un partid, Forța Nouă, dar iarăși n-a reușit. N-o să credeți, Cătălin Predoiu candidează acum – după eșecurile de la Buzău și București – pentru un colegiu electoral din… Călărași.  Din partea PNL. (sursa)

Cătălin, ne promiți că asta este ultima oară cînd vei pierde niște alegeri? Știm că țara asta are multe județe. Dar nu trebuie să le încerci pe toate.  Pe bune!

catalin-predoiu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *