N-am înțeles niciodată de ce oamenii politici refuză să-și lege numele de ceva pozitiv. Spre bine lor, dar mai ales spre binele celor pe care-i reprezintă. E un mister pentru mine. Politicienii români nu fac nimic bun. Ni-mic! Să luăm un caz, un nume cu notorietate foarte mare. Crin Antonescu. Vă las să vă gîndiți la ceva bun făcut de Crin Antonescu.
…………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………
Imposibil de găsit, nu? Așa ziceam și eu. În schimb, logic, v-aș putea spune nenumărate lucruri pe care Crin Antonescu nu le-a făcut. Nu știu dacă vă mai amintiți, la începutul acestui an grupul parlamentar al PNL propunea demisia în bloc a tuturor aleșilor din Opoziție. Era o măsură dură, nemaiîntîlnită, o reacție la surzenia puterii de atunci (PDL) față de protestele publice din Piața Universității. Demisia colectivă a Opoziției ar fi trebuit să ducă la organizarea de alegeri anticipate și la formarea unui nou guvern, presupus capabil să se lupte cu criza financiară și de autoritate prin care trecea România. Parlamentarii PNL și-au scris atunci demisiile și le-au făcut, pe rînd, publice. Crin Antonescu însuși vorbea despre demisie. “Din ce am discutat deocamdata in aceasta seara se poate degaja, si sunt mandatat sa comunic acest lucru, un consens in legatura nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinta parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament si a nu reveni decat atunci cand vom reveni prin votul romanilor chemati la urne“, spunea Antonescu. Ceva straniu s-a întîmplat în acele zile de ianuarie. Parlamentarii PSD (aliați ai liberalilor) s-au opus demisiei colective, principalul motiv – din cîte îmi amintesc, căci am scris destul de mult despre acel demers – fiind că ei nu pot renunța la avantajele materiale ale funcției de parlamentar. Crin Antonescu a fost convins să nu mai demisioneze, iar demisiile anunțate ale colegilor săi, încă nedepuse oficial, au fost rupte.
A existat atunci un singur parlamentar PNL căruia i s-a părut nedemn să-și retragă demisia anunțată public. Numele său este Adriana Săftoiu. Un gest onorabil, dar dat ușor, foarte ușor, uitării.
Au trecut mai bine de opt luni de atunci. PNL a intrat între timp la guvernare și a trecut prin experiența nefericită a unei noi încercări de demitere a președintelui României. Alegerile anticipate dorite în ianuarie s-au transformat în alegeri parlamentare la termen și vor avea loc pe 9 decembrie. Adică în curînd.
Știți cum răspunde Crin Antonescu astăzi cînd este întrebat dacă Adriana Săftoiu, poate cel mai demn candidat pe care l-ar putea avea PNL, va figura pe listele electorale ale partidului? Vă spun eu: cu mult maro la gură.
Ascultați-l!
Jurnalist: Dar doamna Săftoiu?
Crin Antonescu: Doamna Săftoiu, fosta parlamentară? Nu. Dar ce idee aveţi?! Doamna Săftoiu a plecat din Parlament, cred că şi din partid, nu ştiu exact, dar în orice caz nu este în vederile noastre.
October 10, 2012
Daca te uiti in legislatiile trecute, dar hat trecute gasesti…
Mie unul incepe sa imi placa: se vopseste (vezi ultimul interviu Antena 3), vorbeste mult si prost (insa nu ne face 90 de milioane)… la spa nu poate merge…
October 10, 2012
saftoiu, da…stiu ca e aiurea sa pun problema astfel, insa pe langa nenumarate claitati ale personalitatii, e o MILFĂ pe cinste…
October 16, 2012
Crin Antonescu voia ca Zparlamentarii USL sa-si dea demisia din parlament cu un singur scop: USL era pe val si isi doreau un nou parlament si un nou guvern cu care sa-l dea jos pe BASESCU, aia cu criza nu-l interesa!
October 16, 2012
Iar vorbitzi de “parlamentari” care nu exista decit pe hirtia de la toaleta…