Ministerul Dreptății

Știu, sună utopic. Dar tare mult am fi avut nevoie de el. Să fie acolo, să știi că el, ministrul Dreptății, există și-l poți asculta cînd lumea nu-ți mai e atît de dragă: “E nedrept!”

E nedrept să vezi că premierul țării tale nu pățește nimic într-un caz dovedit de furt intelectual. E nedrept să vezi că sondajele îl creditează pe același plagiator cu cea mai mare încredere în rîndul populației (47%). E nedrept să citești în anul 2012 știri despre oferte de construcție a unor porțiuni din autostrada Transilvania, a cărei inaugurare de lucrări a avut loc în anul 2004.  E nedrept să vezi cum politicienii se îmbogățesc fără să miște un deget (vezi cazul Marko Bela). E nedrept să citești analize în The Economist despre cît de proastă e situația în România, țară condusă de un premier șantajabil. E nedrept să asiști la dispariția presei în țara ta. E nedrept… E nedrept… E nedrept…

Ministerul Dreptății în România nu a fost prevăzut în nici o organigramă. E nedrept și asta.

5 Comments
 • Dan Doran
  August 24, 2012

  Frate, mi-ai dat o idee, pentru programul meu anticriza. Un minister al DREPTATII, diferit de cel al Justitziei… Asta e o idee !
  Premierul nu este insa santajabil. El nu e… premier, asa ca n-ai ce santaja.
  dar uite o idee: eu am lansat o campanie de stringere de semnaturi pentru demiterea parlamentarilor si interzicerea detzinerii de posturi si demnitatzi in aparatul de stat a celor care au fost parlamentari din ’89 incoace. Ce-ar fi sa scrii totusi despre asta ? Pariez ca ideea va prinde in maxim o luna! Toate ciurucurile politice s-ar curatza, si s-ar duce dreacu’. Uita-te pe partidul-ideal.ro, si pe partidul-poporului.ro (asta din urma e piratat de un sait de cirpe (kaghebiste, probabil!).

 • Dan Doran
  August 24, 2012

  PUBLICITATE MISHELEASCA!!!!
  Am un bloguletz, se numeste Jurnalul de Lalesti al lui Doran, si il putetzi gasi acolo pe cel mai temut jurnalist din Romania postdecembrista, omul al carui nume nu poate fi pronuntzat- care-si descrie aventurile de tzaranoi de conjunctura, plus isi prezinta programul politico-administrativ anticriza, si nu numai. Incercatzi, ca musca la sigur !

 • Taraboste
  August 24, 2012

  Avem man Ministerul Justitiei. L-a condus Ponta si s-a vazut independenta. Acum l-a preluat Pivniceru, si sa vezi tu justitie si dreptate pe banda rulanta. Cred ca prima nedreptate rezolvata va fi eliberarea lui Nastase, ca tot are ea cheile de la beci :D

 • ion
  August 26, 2012

  Tocmai citeam într-o carte de Steinhardt despre cum ne vedeau americanii spre jumătatea secolului trecut. Şi zicea tânărul american că e frumoasă România, deşi nu a ajuns încă civilizaţia pe aici. Şi nici acum nu ştiu dacă a ajuns.

 • Dan Doran
  August 31, 2012

  Romania era frumoasa tocmai pentru ca NU ajunsese si aici CIVILIZATIA. Azi o avem: avem acces la tehnologii inalte, avem o intelectualitate de fricosi, aiuritzi si puturosi, avem guvernare ciorditoare moderna, avem academie si scoli inalte…
  Numai bunul simtz a ramas la nivel primitiv, si fatalismul asta care ne omoara. In rest…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *