Nesimțitul trebuie uitat

FotoUnion-1309

Mirele, dacă tu mă scuipi în față, nu mai are nici o relevanță cîte buchete de flori ai trimis tu femeilor sau la cîte poezii scrise de tine au zburdat fiorii prin lăuntrul sensibililor. Te voi privi mereu cu ură. Sau cu dispreț. Cam așa e și cu prietenul tău Victor ponta. Pe care nu înțeleg de ce tu, minte sclipitoare, mi-l ridici în picioare. Nu e corect, Mirel. Lasă-l acolo, să stea în genunchi. Pînă vom uita. Căci la asta ne pricepem cu toții.

Mi-e foarte greu să uit, prietene, că amicul tău ponta a furat. Și a mințit. Ce nu ți-e clar? A furat texte scrise de alții pentru a deveni doctor în drept. E furt. Grav. Și a mințit vreme de ani buni, chiar și astăzi minte, păstrînd titlul academic. Mă piș pe toate afirmațiile tale despre guvernarea responsabilă, care a pus încet înapoi țara pe șinele normalității. Observ că nu ești singurul care încearcă zilele astea să ne aburească cu texte de postac necunoscut. Era zilele trecute o cretină la Realitatea TV care tot încerca să ne convingă ce premier magnific am avut noi. Dar aia e mult prea proastă să-i răspund.

Mirele! Job-ul unui premier este să aducă prosperitate oamenilor. Nu e nimic meritoriu în asta. Să presupunem că Victor ponta ar fi adus prosperitate în România. Așa, și? Nu asta trebuia să facă? Simți tu nevoia să îl feliciți și pe vatman că te-a dus trei stații cu tramvaiul? Sau ar trebui acum să-i felicităm pe brutari că nu ne-au pus cianură sau antrax în pîine?

Termină cu prostiile, Mirele! Oamenii știu că ponta e un hoț și-un mitoman. Iar asta e mai important decît orice. Tu și toți ceilalți ar trebui să-i mulțumiți Sorții că a găsit un prilej pentru o demisie care ar fi trebuit să vină în secunda doi a momentului cînd s-a aflat de plagiat, respectiv pe 8 iunie 2012.

Mi-ar plăcea, Mirele, să nu te superi. Și să îți găsești altceva de făcut decît să mai stai în preajma unui astfel de individ. Fostul tău angajator, Victor ponta, trebuie să dispară din spațiul public. M-am rezumat doar la faza cu plagiatul, dar, dacă insiști, am să-ți reamintesc și alte motive pentru care nesimțitul ăsta trebuie uitat.

__________

Textul de mai sus e un fel de comentariu la postarea de aici.

5 Comments
 • Adrian
  November 12, 2015

  Mirel Paladă pretenul tău? Păcat. Mare păcat dacă e adevărat și nu ironie.

 • Cristian Șuțu
  November 12, 2015

  cum ar veni daca eu sunt prieten cu palada, iar palada e prieten cu ponta, eu sunt prieten cu ponta? nu, nu, nu… aceste silogisme ne doare…

 • Andra
  November 13, 2015

  Eu nu pot sa inteleg cu ai avut rabdarea sa citesti tot ce a scria mirel :D

 • Cristian Șuțu
  November 13, 2015

  eh, n-a fost greu, că n-a avut greșeli de exprimare. :)

 • Nimeni
  January 23, 2016

  “Simți tu nevoia să îl feliciți și pe vatman că te-a dus trei stații cu tramvaiul? Sau ar trebui acum să-i felicităm pe brutari că nu ne-au pus cianură sau antrax în pîine?” O să dau vina pe furie pentru cuvintele astea.De nu-i aşa toate articolele frumoase despre tanti Petra, tanti Ileana, nea Iani, nea Nik îşi pierd sensul. Şi-ar fi păcat. Nici eu nu simt nevoia să-l felicit, sunt momente în care mă simt recunoscător, pentru că este acolo şi face asta şi-n locul meu, pentru mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *