Ce planuri are Dacian Cioloș

Atunci cînd a acceptat să conducă Guvernul României, fostul comisar european Dacian Cioloș afirma că mandatul lui este de pînă la alegeri. Adică de un an de zile. Venit la București, omul a lăsat adesea impresia unui tip cu mult bun simț. Atipic pentru politica dîmbovițeană. A explicat zilele trecute Dan Tăpălagă de ce este Cioloș un bun om de stat, nu reiau argumentele. Întrebarea e ce va face Cioloș după alegeri. Se va întoarce la Bruxelles pe un post de înalt funcționar, va intra în mediul privat (ofertele de job sunt multe și foarte tentante financiar) sau va mai rămîne o vreme pe aici cu gînduri politice postelectorale (alegerile vor fi pe 11 decembrie 2016). Eu aș miza pe a treia variantă. O să mă întrebați, poate, pe ce mă bazez. V-aș răspunde cu intuiția, însă cred că experiența mea jurnalistică de 16 ani mă obligă, cred, să vă ofer un pic mai mult.

Să plecăm de la un fapt concret, observat de Adriana:

ciolos

Prin urmare, Cioloș zice mai are treabă pe aici. Simpatic răspuns. Și, cumva, corect. Lui Dacian Cioloș i-au rămas încă vreo 3 luni la Palatul Victoria. Deci, da, mai are treabă pe aici. Dar asta să fie treaba de care vorbește Dacian Cioloș? Încă 3 luni de mandat? Eu cred că nu.

În ultimele două săptămîni echipa de imagine a lui Dacian Cioloș – eficientă, de altfel – a băgat în teste mai mulți fotografi buni din România. Cu scopul de a-i angaja în echipa de comunicare. Din informațiile mele, e vorba de cel puțin trei fotografi noi. Ceea ce dă un sens ipotezei în care Dacian Cioloș va mai rămîne pe aici, cu treabă, chiar și după alegerile din decembrie. Măcar și pentru faptul că, logic, angajarea unei echipe profesioniste de comunicare fotografică (esențială astăzi în spațiul social-media) ar fi trebuit să se întîmple la începutul mandatului, nu la sfîrșitul acestuia.

În ultimele zile, fotografiile postate pe site-ul oficial al guvernului conțin în metadate cel puțin un nume nou: Steluța Popescu. Al cărei portofoliu foto îl puteți consulta aici. Informațiile mele spun că din noua echipă de fotografi va face parte și Radu Bădoiu, fotograf profesionist cu care am colaborat în urmă cu mai mulți ani. Cel mai renumit proiect recent al lui Radu este www.biciclescu.ro. Ca unul care cunoaște pasiunea lui Radu pentru nuduri, vă spun, abia aștept să văd măcar o angajată a guvernului, goală, în proiectul biciclescu.ro.

Pe Dacian Cioloș nu o să-l vedem dezbrăcat, vă asigur. Dar nici dispărut în neant după alegerile din decembrie. Pentru asta pot băga mîna în foc.

Vin alegerile, oameni buni! Să nu vă surprindă nimic. Politicienii sunt în stare de orice. De absolut orice. Iar Dacian Cioloș e un politician, nu uitați. Unul independent, dar tot politician.

2 Comments
 • Radu Badoiu
  September 18, 2016

  Sunt bucuros. Un proiect social facut din pasiune naste, dupa mai bine de un an de la incheiere, reactii pozitive. Si reactii, in general. Se intampla probabil in multe domenii. Muncesti, apoi vezi rezultatele.
  Multumesc.

 • Cristian Șuțu
  September 18, 2016

  Mult succes cu nudurile, Radu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *