Tandemul Elena Udrea – Victor Ponta

E câte unul în filmele cu bătăi care, oricâţi pumni ar primi, din orice direcţie şi cu oricâtă forţă, nu se clatină deloc. I se mută oleacă faţa în direcţia pumnului încasat, dar ea revine în secunda doi, după ce se scutură puţin, iar ochii i se fixează din nou, la fel de rece, pe adversar. Genul ăsta de personaj e întruchipat în politica românească de Traian Băsescu. Cu fiecare pumn pe care-l încasa de la PSD-ul condus de Adrian Năstase şi apoi de Mircea Geoană, Băsescu devenea parcă tot mai puternic şi mai fioros. Nu e nevoie să vă reamintesc, sper, şirul de pumni care a început cu dosarul Flota şi s-a terminat cu pixelul albastru.

Traian Băsescu e însă un personaj care se apropie de pensionare. Luaţi ultimele 60-70 ieşiri publice ale lui Victor Ponta, liderul PSD, şi observaţi că opoziţia nu mai e atît de interesată să-l lovească în plină figură pe Traian Băsescu. N-ai reuşit în 10 ani să-l pui la podea, acum e prea târziu. Atenţia opoziţiei s-a mutat pe un alt personaj. Vă citez cîteva dintre declaraţiile cele mai recente ale lui Victor Ponta: „Udrea împarte banii pe criterii mafiote, stabileşte şi firmele care câştigă licitaţiile”, “Elena Udrea este adevăratul Prim Ministru al României, adevăratul preşedinte al partidului de guvernare şi cam adevăratul decident din spatele preşedintelui ţării”, “Doamna Udrea este puternică doar prin asocierea cu Traian Băsescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodată nimic”.

5 Comments
 • dracu
  April 29, 2011

  ete nah, sa nu-mi spui ca s-a prins si opozitia, in sfarsit, ca Base nu mai candideaza???

 • lecampeur
  April 29, 2011

  Ce n-au inteles nici PSD-ii nici televiziunile, este psihologia inversa. Cel putin la mine functioneaza si din anti Basescu convins am ajuns sa votez cu PDL doar pentru ca tipa toti sa nu fac asta. Daca ar fi impotriva PDL si a Elenei Udrea niste curati si capabili poate ca i-as crede, insa atat timp cat urla niste lichele(atat politicieni cat si ziaristi) impotriva lor nu ma fac decat sa ii votez si mai tare.

 • androidul cu sobolani
  April 29, 2011

  imi place cum ti-ai ales cuvintele la sfarsit. “am senzatia ca…” si nu “mi-e frica…”. desi dupa faza cand ai dat drumul la comentarii cu “bozgori” (si tare mi-e frica de faptul ca oarecum iti statea tie pe limba cuvantul in postarea cu hunor, dar a fost mai comod sa-i lasi pe postacii “neuron frustrat” sa-si dea drumul) am zis ca nu mai calc pe acest blog, iata-ma, citindu-te din nou. dar totusi, rusine sa-ti fie cristian sutu!

 • Cristian Șuțu
  April 29, 2011

  alta propunere n-ai?

 • sanu adrian
  April 29, 2011

  nu stiu daca udrea e mana dreapta a presedintelui… insa cred ca e pe un trend ascendent, are mijloace de capta atentia publica si mai si zambeste atunci cand i se aduc acuze. e un politician atipic, zic eu. si lucrurile nu se vor opri aici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *