Totul despre Congresul PSD

 • – Congresul PSD va avea loc peste o săptămînă.
 • – S-au înscris în cursa pentru şefia partidului 5 candidaţi, dar numai doi dintre ei contează: Mircea Geoană şi Adrian Năstase. Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu, deşi sunt lideri importanţi ai partidului, sunt doar doi iepuraşi care fug în faţa candidatului Adrian Năstase. Iar cel de-al cincilea candidat, Alexandru Andrei, nu contează deloc în schemă.
 • – Este foarte probabil ca Mitrea şi Diaconescu să anunţe la începutul Congresului că îşi retrag candidaturile în favoarea lui Năstase.
 • – Mircea Geoană ar avea, pe hîrtie, cele mai mari şanse să cîştige aceste alegeri interne. Vezi tabelul de mai jos. Cu roşu sunt judeţele pe care mizează Geoană, cu albastru – cele ale lui Năstase, iar cu galben – cele în care voturile nu sunt clarificate.
 • – Cu foarte puţine excepţii, nici o filială judeţeană nu va veni cu toţi delegaţii decişi să voteze un candidat anume. Ceea ce înseamnă că la Congresul PSD se va opera cu o logică modală, nu cu una formală.
 • – Pentru desfăşurarea Congresului sunt două locaţii posibile: la Parlament (în varianta Năstase) sau la Romexpo (în varianta Geoană). Se va decide mîine, la CEX, locaţia finală, în funcţie de puterea de convingere a uneia dintre tabere.
 • – Marele Sforar, Viorel Hrebenciuc, nu s-a hotărît încă cu cine va vota. Filiala Bacău a PSD are la ora la care scriu aceste rînduri o şedinţă de partid în urma căreia am putea avea un indiciu. Later edit/ Năstase a fost prezent la şedinţă şi a fost aplaudat la scenă deschisă, după cum scrie Deşteptarea.
 • – Pariul meu: aceste alegeri vor fi cîştigate de Adrian Năstase. Am cîştigat şi pariul de la Congresul PNL, deci nu încercaţi să pariaţi împotriva mea.

25 Comments
 • Traian
  February 12, 2010

  Geoana :evil:

 • matusalem
  February 12, 2010

  Rosu, rosu, peste tot. Da’ trandafirii ? Numai 2 ? Se scutura si ramane unul ?

 • Rodica
  February 12, 2010

  Si eu pariez pe Nastase. Numai ca mie nu prea mi-a iesit decat la Oprescu la primarie:)

 • ioan
  February 12, 2010

  mi-ar pare bine sa iese Geoana presedinte. Asa PSD ar fi mai de ras decat acum !

 • Claudelu'
  February 12, 2010

  Erata: Neamt: nu Ioan Munteanu e presedinte, ci senator Ioan Chelaru (interimar). Culoarea e, in principiu, corecta. Adica sigur nu e pe rosu. In Neamt, Geoana a fost un fel de flacara violet, purtand ghinion celor care au ingropat bani adevarati in campanie.

 • democratu:\,
  February 12, 2010

  Sunt delegat la congres!
  Voi vota cu Geoana !
  Va iesi Nastase !
  Imi doresc sa iasa Diaconescu !
  Dupa votare la intrebarea cu cine am votat ? Voi raspunde ” cu presedintele ”
  Sutule te simpatizez , e o mica mare diferenta !Vrei sau nu vrei PSD e altceva !
  candideaza 4
  Nu ca la PNL !
  va fi turul 2!
  Decizia se va lua marti – dupa luni !
  Totul e ” presedinte cu lista sau fara ”
  Si totusi ai un + Nastase ( emotional )
  rational e ” altceva ”
  Tii pariul !!!????

 • numaiuna
  February 12, 2010

  Degeaba ma uit la culori, nu au nici o relevanta. Geoana nu va pierde in conferintele organizatiilor prin delegatii pusi sa voteze cu preferatul presedintilor OJ, ci in plin Congres. Iliescu e de vina, nu Aliodor Manole, dar MG inca nu a aflat. Hai sa o zicem pe fata: Geoana nu mai are nici o sansa in lumea reala! Nimeni nu-l mai vrea, dar e de apreciat ca se straduieste sa masluiasca un Congres intreg. Sunt cuioasa daca stie ca pierde, macar de data asta sa nu-l ia pe nepregatite. I-ar mai lua 3 concedii sa-si revina!

 • sorin andreica
  February 12, 2010

  Daca va fi ales(respectand proportiile si cu tot respectul)inseamna ca-i un partid de corupti si nostalgici.
  cu respect

 • Marius Diaconescu
  February 12, 2010

  Daca batalia se da intre astia doi, atunci adevaratul castigator al congresului va fi … Ion Iliescu ! :)

 • d
  February 13, 2010

  Ar fi interesant de unde ai informatia. As paria ca din zona lui Geoana /dar, se supraestimeaza. Pot sa-ti spun ca astazi, organizatia din Arad a votat… Nu se va merge pe un mandat colectiv, intrucat dc ar candida Ponta sau altcineva in ultimul moment, nu ai mai putea avea alta obtiune. Dar, pot sa-ti spun ca s-a luat cuvantul in sala in ceea ce priveste sustinerea unei candidaturi timp de aproape 3 ore. Fa te rog tu socotelile cate persoane au putut vorbi in acest timp, ca eu le-am pierdut sirul. Dintre toti, doar 2 il sustineau pe Geoana, 1 pe Diaconescu, 2 au preferinte pt echipa lui Ponta sau chiar pe el dc candideaz[, iar restul zecilor de persoane care au luat cuvantul au fost pro Nastase. Din 21 delegati, 3-4 sunt pt Geoana, diferenta e Nastase!!!!Asa ca, cine a facut calculele postate de tine, nu a socotit tocmai bine. La Arad a fost REVOLUŢIE!!!! (la propriu, nu la figurat!)

 • Toni
  February 13, 2010

  Înţeleg că bătaia peştelui e pe arena în care se ţine turnirul. Dacă e aşa, reiau următoarele:
  Aşadar, la Expoziţie furăciune e-vanghelizată, la Casa Poporului corectitudine întruchipată?!
  Adică drăcuşorul Geoană se luptă prin culise cu îngeraşul Năstase, care unde să plaseze finala: pe stadionul din Iad sau pe cel din Rai, după caz.
  Păi atunci rezultă că zarurile au fost aruncate, mai precis sforile sunt trase deja, şi Pierrot va lăsa scena Colombinei… Parcă-l văd pe Joker cum rânjeşte satisfăcut, din spatele cortinei, în timp ce publicul aplaudă frenetic.
  Un nou început al unei vechi conduceri, provizorie, de data asta.
  Pe doi ani, după cum se auto-declară, fără alte pretenţii în afara resolidificării partidului gata să sublimeze. Adică să nu mai treacă prin starea de lichid în procesul transformării în vapori…
  OK, scapă de lichidare, dar cu asta ce-au făcut?
  Ce se va alege de angajamentele vechii conduceri, în special de Pactul de la Timişoara? Că n-am prea auzit nici o vorbuliţă despre alianţe şi plan de acţiune comună… În fine, viitorul e pe mâini cunoscute, oricum.
  Aşa că, dacă nu-şi bagă dracu’ coada, la vremuri noi, tot ăia!
  Ce alb şi negru devine brusc totul!

 • Ochiosu
  February 13, 2010

  Dupa congres vom putea spune “au ales pana au cules”; nu ma framanta catusi de putin soarta PSD, dar numai cu Diaconescu puteau defila cu un zambet mai larg pe buze; pacat ca nu candideaza Hrebenciuc, sau Cozmanca, sau Miki Spaga, ca sa fim siguri, cu adevarat, de schimbarea si modernizarea PSD!

 • Zorin
  February 13, 2010

  chiar totul? n-a mai ramas nimic?

 • Atitudini
  February 13, 2010

  “nici o filială judeţeană nu va veni cu toţi delegaţii decişi să voteze un candidat anume”
  Esti sigur ca nu se voteaza cu lista in mana si verificare? Am fost la ceva congrese in viata mea….

 • Turambar
  February 13, 2010

  Hmmmm. Am mai auzit si eu de-astea.
  Dar sondaje? N-a facut nimeni, bre, sondaje? Tz tz tz. Ce oameni. Ce seceta. Alo, Dancule? Alo, CURS-ule? Alo, CCSB-ule…
  Ce dracu facetzi, bre?
  :) :p

 • EU
  February 13, 2010

  Ce bineeeee! Ma bucur foarte tare, daca vine din nou Nastase, sigur nu ne va uita si pe noi cei ce nu am fost langa el la nevoie, nu?
  Totusi cred ca vei avea o surpriza? Stii care?
  Am sa-ti scriu dupa Congres!

 • artistu'
  February 13, 2010

  Intrebare:Ce merge mai bine la Romexpo dupa o expozitie Jurassic Park ? Raspuns: Un Congres PSD !!! Ce poate fi mai frumos si mai usor de inteles decat un Congres PSD, dupa Jurassic Park !!! De fapt, nici nu se termina expozitia dinozaurilor, ci doar continua….O minunata “predare de stafeta” Jurassic Park=>PSD. Felicitari domnilor Geoana si Vanghelie !!! PS Cei interesati de Congresul PSD de la Romexpo pot cumpara bilete de la adresa: http://www.eventim.ro/portal/ro/cultura/spectacol/dino/67556/ Succes(uri) !!!

 • Daltona King
  February 14, 2010

  Sutule, tii pariu cu je ca va iesi Cristian Diaconescu la PSD? Astept raspuns pana maine si miza pariului.

 • Radu
  February 14, 2010

  Calarasiul nu voteaza cu Geoana. Nu stiu de ce e trecut cu rosu aici. In cel mai rau caz voteaza cu Nastase, dar cel mai probabil cu Diaconescu. In general acum in PSD este greu sa “te bazezi” pe una din filiale, oricare ar fi ea, pentru ca delegatii la Congres sunt oamenii care au facut campanie electorala “la sange” si nu uita asa de usor vizita la Vantu. Toata munca lor de partid de 5 ani a fost spulberata prosteste. Faptul ca incearca Oana Mizil sa convinga ca ea controleaza filiala din Calarasi nu inseamna nimic. Se imbata cu apa rece, asa cum a facut-o si in campania electorala.

 • axl
  February 14, 2010

  Potrivit DEX, LOCATIE = chirie, inchiriere. Asta asa…pe viitor.

 • radu
  February 15, 2010

  pai cica nastase nu mai… asa o fi?

 • Radu Cotofana
  February 15, 2010

  As fi pariat si eu cu Nastase daca ar fi dus lupta pana la capat.

 • Radu
  February 18, 2010

  Ai avut dreptate iar. A castigat Nastase la fel cum Basescu nu a mai candidat. Cred ca previziunile politice se fac si ele in urma unor demersuri logico-strategice, nu dupa ce ai ghicit in ness. Succesuri!

 • Razvan
  February 21, 2010

  Well :) Ai pierdut de data asta dar nu cred ca -sa asteptat cineva :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *