Ultimele 800 zile de întuneric

În cîteva zile, președintele Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Nu cred că vă bucurați foarte tare, știu. Nici eu. Traian Băsescu nu e totuși omul dialogului și nici președintele tururor românilor. Dar, nu știu, poate că nici nu merităm un astfel de președinte. În fond, nici românii nu sunt cei mai virtuoși oameni de pe planetă. Trăim într-un fel de mizerie generalizată și pare că ne place asta.

Și totuși,  Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni pentru încă 800 de zile de mandat prezidențial. Ce se va întîmpla? Va reuși el să coabiteze cu un guvern de altă culoare politică și rasială? Va încerca el să domolească spiritele încinse de atîta ură și neîncredere? Va înțelege că rostul unei democrații este ca din lupta putere/opoziție să iasă cele mai bune măsuri de administrare a țării și nimic altceva? Nu știu, nu cred. Îl văd totuși capabil pe Traian Băsescu de un lucru măreț la finalul carierei sale politice. Un gest pe care, în urmă cu aproape 150 de ani, l-au făcut și alți politicieni înțelepți ai României: instaurarea monarhiei.

Doamnelor și domnilor, eu sunt convins că România ar putea renaște după ce Prințul Charles de Wales va fi urcat pe tronul României. Undeva în următoarele 800 de zile.

16 Comments
 • Ivanuska
  August 15, 2012

  Dar de ce Charles şi nu Principesa Margareta?

 • Cristian Șuțu
  August 15, 2012

  ivanuska: pentru ca nu suntem singuri pe lume

 • Adit
  August 15, 2012

  Când o face plopul pere și răchita micșunele: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2157139/Charles-SHOULD-king-say-Brits-longer-want-crown-skip-generation.html
  De altfel, Băsescu n-a fost capabil niciodată capabil de gesturi mărețe. Și singurul rege pe care l-ar vrea încoronat ar putea fi bufonul… scuze, am vrut să zic prințul paul.

 • Xenos
  August 15, 2012

  Regele legitim al Romaniei este Mihai I. O stie si varul sau, eminentul print Charles, pe care il respect profund. Nu si-ar insusi tronul Romaniei, decat eventual cu acordul Regelui Mihai.
  Ar fi, intr-adevar, un gest fundamental pentru Basescu, sau orice alt presedinte al Romaniei. Eu asteptari de acest gen le-as avea de la Mihai-Razvan Ungureanu. El este cateva capete peste Basescu. Cu printul Nicolae rege – de altfel, educat si crescut in Regatul Unit al Marii Britanii!

 • Taraboste
  August 15, 2012

  Si la cum se intrezareste scena politica, tu crezi ca urmatoarele 1825 de zile de dupa pensionarea lui Traian Basesuc vor fi orbitor de stralucitoare? Mi-e teama ca ne vom infunda intr-o grota care, pe langa intuneric, ne va “bucura” si un iz de hazna.

 • Scrie opinia ta
  August 15, 2012

  Cu articolul asta cred ca toti monarhistii devin instantaneu basisti fanatici si pentru a nu mai pierde timpul , un gest si mai maret ar fi instaurarea monarhiei basiste.
  Traiasca Bufonul!

 • lupi
  August 15, 2012

  De ce nu Sclava Isaura ???. Ce dreaq ,tzara asta e gaura neagra a omenirii ???. M-ai ingalbenit cu chestia asta – eu traiesc in UK de fo’ trei ani da’ ghetosu’ asta asteapta de prea multzi ani incoronarea ca sa se duca unde-a-ntzarcat dracu'[ adica basau’] iapa !!!!. Desteptarea , nene !!!!.

 • Adit
  August 15, 2012

  MRU? Te referi la ochelaristul ala care n-a zis nici pâs cand basescu il insulta in mod repetat pe Rege?

 • alin777
  August 15, 2012

  Eu stiu ca in Constitutie scrie ca suntem Republica. Indiferent ce/pe cine vrea Basescu,schimbarea tipului statului se face cu schimbarea Constitutiei, presedintele nu va putea pur si simplu sa impuna pe cineva ca monarh.

 • alexis
  August 16, 2012

  one word
  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 • Daniel
  August 16, 2012

  Draga Sutule,
  Vreau sa particip si eu (macar virtual) la visul tau!!!
  … Desi as vota si cu ala micu’, Harry!!!
  Sa visam frumos! (ai dracu plagiatori!)

 • Mihai
  August 17, 2012

  Avem REGE!

 • oana
  August 17, 2012

  de ce 800 de zile? dupa ce n-ai fost la vot mai ai curaj sa deschizi gura? de ce nu zici nimic de ce fac procurorii? ti se pare corect? mie nu!

 • nic
  August 20, 2012

  De unde dumnezeului le scoateti? Sunt valuri generate de undeva! va apuca asa pe cate unii cate o chestie. Acum cativa ani era d-ra Svet cu adunarea romanilor din clasa de mijloc, acum v-a apucat cu Charles, mai zilele trecute se agitau unii cu Ungureanu (MRU). Nu vi se pare ca exista un centru de iradiere pentru astfel de idei? Eu cred ca da, este un centru unic.

 • diridiri
  August 22, 2012

  ce-ai ma ai baut gaz.. LOL.. ce idee!
  mai ales ca stii ca in locul regelui va fi inscaunat Isarescu.

 • serban
  September 6, 2012

  Il si vad pe felix a doua zi… faceti si voi un test de imaginatie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *