Ascultă cu mine noul album byron

De 7 , , Permalink 0

FotoUnion-5008

Nici nu știu cum să încep, fiindcă știu c-o să mă urîți: am ascultat noul album Eternal return de la byron. Și l-am ascultat bine, pe sistemul meu audio de acasă, care – ca să folosesc o metaforă – emite caldură. Vă spun doar atît, că nu-mi arog merite necuvenite: absolut bestială lucrare. Este, după părerea mea, cel mai bun album byron de pînă acum. Nu doar că e tras la Windmill Lane, un studio celebru din Dublin, acolo unde-a înregistrat și U2. Nu doar că a fost masterizat la Abbey Road de Frank Arkwright, care s-a ocupat și de Joy Division, Blur, Arcade Fire, The Smiths, Oasis, Snow Patrol, Primal Scream etc. Este pur și simplu Muzică. Eternal return e o poveste în 12 capitole ce corespund unor stări ale lunilor anului. Eu, spre exemplu, m-am îndrăgostit de luna noiembrie. Adică de piesa a noua. Pentru că la trupa byron anul începe – și așa pare firesc – cu luna martie.

Fac o paranteză acum. Fiindcă tocmai ce am vorbit cu Dan Byron, căruia i-am cerut acordul să pot scrie – you can hate me now! – că eu am ascultat deja albumul. A zis că nu e nici o problemă și că, mai mult, îmi trimite pe mail albumul. Ca să îl ai proaspăt în minte. (Nu dați! Eu n-am nici o vină. Sunt doar dat dracului de norocos). Și-apoi, după ce-am închis conversația mi-am zis că trebuie să fac o nefăcută. Pentru că așa e omul: îi dai un deget și-apoi îți face cu mîna. Dan nu știe de ideea asta. Sper că-i va placea. Măcar pentru faptul că e tare mișto să duci online-ul în offline.

Prin urmare, dacă ești fan byron și dacă-mi demonstrezi asta printr-un comentariu, poți asculta în avanpremieră noul album byron – Eternal return. Experimentul se va întîmpla sîmbată, 24 octombrie, începînd cu ora 18.00, la mine acasă. Pun la bătaie și un pahar cu vin Taraboste, probabil cel mai bun vin roșu pe care l-ai băut vreodată. Am cinci locuri pentru voi. Convinge-mă! Pînă vineri seara. Și-apoi am să te conving că Eternal return este pur și simplu bestial.

eternal return cover

Vineri, pe 6 noiembrie, materialul va fi lansat oficial la Bucuresti, concertul avand loc in Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3). Biletele la concert se gasesc in reteaua www.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agentiile Perfect Tour, automatele Zebra Pay) si costa 40 de lei in presale pana pe 30 octombrie. In cadrul aceluiasi eveniment isi va lansa si Lucia albumul de debut „Silence”.

7 Comments
 • Ovidiu
  October 21, 2015

  io as veni pentru vin:))

 • Georgiana
  October 21, 2015

  Sincera sa fiu, e prima data cand aud de aceasta trupa, spre rusinea mea. Am gasit cateva melodii acum doar prin acest articol.. si le ador, imi plac foarte mult. Chiar imi pare rau ca nu mi-a spus nimeni de ei, sunt super!

 • Victor Arsene
  October 21, 2015

  Avand in vedere ca tu m-ai facut sa imi placa acesti oameni in tfb9 in Bistrita unde am fost totodata si la repetitii..si m-am indragostit de muzica compusa si cantata de cei de la Byron, take me to the wild church!

 • ionela
  October 22, 2015

  Și ce dacă sunt din Humulești? Imi plac byron, și-mi plăcea de Dan și când cânta cu Manu Gutau la Urma. Iar ultima tapiserie cu “Nică în cireș” pe care-am lucrat-o, e pe melodia “Rămâi cu mine”, ascultată de vreo treizeci de ori. Și da, “sunt cuvinte care nu-ncap într-un plic”.
  Rară neagră de la Cricova am băut. Dar Taraboste, nu.

 • marius
  October 23, 2015

  Îl ascult pe Dan de prin 2002 din anii studentiei de la Cluj, mi-a plăcut atunci 1000 de chipuri si încă imi place. Iar cu paralele mi-a demonstrat încă o dată geniul său, bravo Dan, felicitări, bravo șuțu.ro pentru popularizarea unui astfel de artist…

 • Adriana
  October 25, 2015

  Ei, ca m-am trezit si eu tarziu si nici cu vinul nu m-am ales. :)

 • Bodo
  November 13, 2015

  Vinul ma lasa rece. In comparatie cu Dan si baietii, zic. Geniul lor e ca vinul. Creste pe masura se imbatraneste. Nu am ascultat inca albumul, speram sa il aud live la Iasi in Underground. La o modesta bere cu baietii, dupa concert, daca as fi fost atat de norocos. Dar nu a fost sa fie. Asa ca, in ideea ca mai bine alta data, decat ultima data sau niciodata, cu smerenie astept moentul ce va fi sa vie. Pana atunci, am sa ascult noul album in masina, pe naveta zilnica Iasi Pascani, cum de altfel le-am ascultat si pe celelalte…ma bucur ca existati baieti! Fara voi am fi suflete sterpe! Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *