Foto Union împlinește azi 6 ani

În urmă cu fix 1826 zile, pe 18 februarie 2011, anunțam pe blogul meu – care, by the way, peste cîteva zile împlinește 9 ani de cînd e online – că am descoperit împreună cu Radu Bădoiu un impresionant zăcămînt de entuziasm. Se năștea astfel un șantier: Foto Union. Și primul produs finit: Portret de Femeie. Care însemna că orice femeie care trece pe la noi la studio în perioada 1-8 martie primește cadou un portret original Foto Union. Tot pe 18 februarie 2011 am creat prima pagină de Facebook a Foto Union, dedicată primului nostru proiect de fotografie publică: Portret de Femeie. Și apoi pagina oficială Foto Union. Cîteva zile mai tîrziu plăteam la casieria statului român taxa de înregistrare a domeniului www.fotounion.ro.

Ce-am făcut în toți acești ani? Intrați pe www.fotounion.ro, căci tocmai am relansat site-ul. Sunt acolo toate evenimentele publice majore ale Foto Union din ultimii ani. O bună parte dintre ele sunt realizate împreună cu Radu, ale cărui rezerve de entuziasm au putut fi extrase pînă acum doi ani și ceva. Din decembrie 2014, Foto Union a rămas într-un singur puț. De unde am continuat să extrag. Atît pentru Portrete, cît și pentru Taberele de Fotografie. La ultimul Portret de Familie, spre exemplu, am înregistrat un record național: peste 4500 de oameni fotografiați în șapte zile.

Nu știu dacă ați aflat, dar aceste campanii publice de fotografie sunt un cadou pentru participanți. Altfel spus, nimeni nu plătește nimic. Fie că e vorba de Portret de Familie, Portret de Femeie, Portret de Copil, Portret de Școlar, Portret de Mamă, fie că sunt Taberele de Fotografie pentru Bloggeri.

Peste numai 12 zile va începe a șasea ediție Portret de Femeie. Evenimentul va fi anunțat în curînd pe fotounion.ro și pe facebook, iar din acel moment încep înscrierile. Prin urmare, dacă doriți să primiți cadou un portret original Foto Union, dați un like paginii de facebook. Ca să aflați printre primii detaliile despre cadoul pe care vi-l facem de ziua noastră.

Iar e bine.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *