Portretul meu de școlar

Eram în clasa a treia. Și-mi amintesc aproape tot: de tovarășa învățătoare Pîrvulescu care mă aștepta în clasă, de uniforma șolară cu matricolă prinsă în capse cusute de mînecă, de ghiozdanul maro cu abțibilduri pe interior primite de la șoferii tirurilor olandeze care veneau să încarce marfă de la fabrica de becuri speciale din Fieni, de inelul din plastic transparent cu care-mi prindeam cravata de pionier, de pantofii purtați cu un an înainte de vărul meu de la Pitești, de zgomotul celofanului gros de la buchetul de gladiole luate din curtea bunicii, de tricoul Oxford al lui tata cumpărat într-o excursie la Varna de unde a adus, între altele, o cutie cu Coca-cola și țigări Kent din care mai furam pentru prietenii mei din clasa a noua, de colțul Școlii Generale nr.1 din Fieni, unde a fost făcută fotografia. Dar nu-mi amintesc deloc cine a ținut aparatul foto: unchiul meu George (care avea un aparat foto bun) sau fotograful profesionist din oraș, Vasilică.

Peste mulți ani, tu vei putea ști cine a făcut în 2012 portretul de școlar. Pentru că, dacă ai un copil care merge la școală pe 10 septembrie sau dacă ai un prieten al cărui copil  merge la școală, Foto Union vă va face pe gratis portretul de școlar. La Foto Union, între 1 și 8 septembrie. Cu programare la 0762.293.966 (Claudia).

Portret de Școlar este o campanie publică de fotografie a Foto Union în colaborare cu Prigat.
photo (1)

1 Comment
  • Dan Doran
    August 31, 2012

    Cea mai tare poza a mea de scolar a fost aia facuta tot prin clasa a treia, cind am luat premiul intii (pentru ultima data in cariera mea de scolar), impreuna cu o colega, Lenutza Hanganu. Eram la scoala din Hantzesti, Suceava, si noi locuiam la citziva km de sat, intr-un vechi conac boieresc, transformat in sediul fabricii de amidon si dextrin. Cind am plecat la scoala sa-mi iau premiul, m-am agatzat de remorca unui tractor, si am cazut ca o balega in drum, murdarindu-ma de praf, si julindu-ma la genunchi infiorator. Dar tot am ajuns la festivitate, si am facut o poza “extra”, cu camasa scoasa prin prohab, si cu pantalonii julitzi. Cu coronitza de flori pe tzeasta, aratam ca un copil al strazii. E tare poza, merita vazuta ! :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *