Ana are struguri

De 1 , , Permalink 3

Dacă ar fi după mine, aș introduce în programa școlară cîteva materii noi: Călărie, Caligrafie, Bune Maniere, Nutriție, Șah, Orientare Turistică, Fotografie etc. Aș merge mai departe și în facultăți aș introduce materii precum Studiul Vinului, Curs de Cafea, Istoria Rockului sau Dicție. Eu înțeleg că materii precum Sociologie sau Drept Constituțional sunt importante. Dar gîndiți-vă puțin ce nație am ajuns în ultimii 20-30 de ani. Infractori în conducerile Legislativului și Executivului. Botoxate porno în funcții de inspectori școlari. Agramați în fruntea Ministerului Educației. Demnitari plagiatori. O țară de maneliști. Desfăcători de semințe la meciuri de fotbal. Specialiști în intoleranță și înjurături.

Lucrurile sunt simple, de fapt. Nu trebuie reinventat cuiul. Luați modelul finlandez al reformei educației. Găsiți un tip deștept, tehnocrat, și lăsați-l măcar 6-8 ani să conducă Educația în România. Dublați sau triplați fondurile alocate Educației. În 15-20 ani s-ar vedea rezultatele. Un copil care are acum 6-7 ani ar avea primul job peste 15-20 de ani. El va reprezenta România. Mintea lui, educată bine, va face acea autostradă pe care voi n-ați putut s-o construiți timp de 28 de ani. Bunul simț ar reapărea pe stradă. Oamenii nu s-ar mai uita, cu milioanele, în gura lui Florin Salam. Iar din vinuri ar dispărea cola.

Am făcut toată această introducere de mai sus pentru a vă anunța că pe piața vinurilor din România au început să apară și cele extraordinare. Cum sunt Ana și Maria de la Jidvei. Care fac parte din colecția premium a unei crame românești cu o tradiție de peste 2500 de ani. N-o să vă amintesc de Herodot acum. Dar vreau să vă spun că mie aceste vinuri imi spun că șanse de vindecare ar fi. Se poate să avem și lucruri bine făcute în România. Totul e să vrem.

Dacă vreți să beți un vin bine făcut, intrați aici: shop.jidvei.ro

FotoUnion-9886-1
FotoUnion-0132-1

1 Comment
  • aparat de etichetat
    October 12, 2017

    cum noi ne aflam in comunism la nivelul organigramei scolare nu cred ca se va realiza nimic din ce ai enumerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *