De ce tace Traian Băsescu

Aseară, în ziua a patra a protestelor, am înţeles de ce tace Traian Băsescu. Stăteam în piaţă şi priveam mulţumile grupate: protestatarii pe trotuare, jandarmii pe stradă şi jurnaliştii pe axul bulevardului Magheru. Păreau să fie mulţi. Şi toţi bine echipaţi. Pancarte şi fulare, pulane şi tuburi lacrimogene, respectiv microfoane şi căşti de schi. Şi totuşi cineva lipsea din tablou. Lipseau cei mulţi. Lipseau milioanele de români. Sutele de mii. Sau chiar zecile de mii. În piaţă, în cele patru zile de proteste, au fost doar cîteva mii de oameni.

Ştiţi cît a obţinut Ninel Potîrcă la alegerile prezidenţiale din 2009? 21.306 de voturi. Ceea ce înseamnă 0.21%. Ştiţi cîte voturi au luat Eduard Manole sau Remus Cernea? Vă spun eu: 34.189, respectiv 60.539 de voturi.

Nu vă supăraţi pe mine, dar cîteva mii de protestatari nu-s suficienţi pentru a-l deranja de la masă pe Traian Băsescu.

umbra

O galerie foto de la protestele de aseară, în curînd pe www.sutu.ro.

14 Comments
 • Oana Galbenu
  January 17, 2012

  Eu cred ca nu a ieşit pentru că ce se îmtâmplă zilele astea în Bucureşti/România nu e de fapt un protest. Nu vreau să fiu înţeleasă greşit, sunt de acord cu protestele – e dreptul nostru de cetăţeni ai unei ţări democratice să protestăm. Iar despre faptul că cei din opoziţie l-au organizat: perfect! ăsta e rolul lor, să nu fie de acord. Ceea ce nu îmi place este că pe străzi nu sunt oameni ca mine şi ca alţii, care resimt într-adevăr situaţia grea în care ne aflăm cu toţii; pe strada sunt suporterii unor echipe de fotbal care habar nu au de ce se află acolo. De ce oare au spart geamurile magazinului Vodafone de la Unirea si geamurile Bancii Raiffasein? Şi ne întrebăm de ce nu iese Preşedintele? Nu iese pentru că nu are motiv. Pentru ca şi-a dat seama că ce se întâmplă afară nu este cu adevărat dorinţa poporului.

 • Another
  January 17, 2012

  Nu-l deranjează de la masă, mai ales când stă cu băutura în faţă. Şi, deşi l-am văzut vorbind cu şpriţul în nas, cred că mahmureala îl face mai tăcut…

 • Ovi
  January 17, 2012

  Este adevarat ce spui! Milioane dintre noi sunt plecati in strainatate, iar cei care traim aici nu suntem destul de uniti. Totusi, eu ma bucur ca romanul si-a redescoperit glasul. Ramane doar sa ne unim mai multi glasurile pentru a putea fi auziti cu adevarat, dar intr-un mod pasnic !

 • Cetateanul Popescu
  January 17, 2012

  De ce tace? Pentru ca nu mai are ca sa spuna revelator. Ce-a avut de spus a tot spus, acum a venit vremea sa faca. Inchisoare.

 • vlix
  January 17, 2012

  in sfarsit un text plin de adevar….e normal ceea ce face Base, ce tu la ziar te amesteci cu plebea si fumul din redactie sau stai relaxat in biroul tau cu canapelutza si ursuletzi?…:)))

 • Laurentiu
  January 17, 2012

  Cristi ai uitat un detaliu si mai important. Din cei cca 7-8000 de protestatari la nivel national, mai putin de jumate au fost oameni simpli. Marea majoritatea a manifestantilor a fost formata din “luptatorii cu merite deosebite” carora le-a taiat Boc indemnizatia de revolutionari, adica acele persoane care au tras la revolutia din 1989 in niste teroristi imaginari, deci posibili criminali pentru ca din pacate dosarele revolutiei nu au fost finalizate, ma refer aici la revolutionarii din gruparea Dorin, un apropiat al lui Ion iliescu, au mai fost niste simpatizanti si membri de la PSD Ilfov, simpatizanti si menbrii PNL tineret si niste ultrasi nemultumiti de legea privind violentele la competitiile sportive. Ca oameni simpli am avut niste pensionari manipulati de televiziuni care au instigat si manipulat mai rau ca TVR in ’89 (ma refer aici in special la A3 si RTV) + niste tineri facebucisti pentru care e ceva nou si probabil cool. :)

  Din pacate pentru unii sau din fericire pentru altii, opozitia inexistenta nu poate sa mai scoata oamenii in strada si pentru ca la ultimul miting oficial in care anuntau ca vor iesi sute de mii de oameni in strada au venit cateva zeci de mii si s-au facut de ras si atunci recurge la “mitinguri spontane” manevrand din spate cativa ametiti.

  Fac pariu ca la marele miting anuntat de Antonescu vom avea maxim 30.000 de oameni si sunt generos cand dau aceasta cifra, ;)

  P.S. Indiferent cat de puternica ar fi campania de manipulare a televiziunilor rivale puterii, un om ales cu peste 5 milioane de voturi nu poate fi dat jos de 8000 de persoane, adica 0,000..x%.

 • Nea Costache
  January 17, 2012

  De ce tace? E prea ocupat sa-si schimbe pemparsii!

 • aga
  January 17, 2012

  Cristi, pe de alta parte, haide sa ne intrebam si astfel: daca iese… ce sa spuna? Oricum ar da-o, tot prost ar iesi. Probabil ca – fara sa isi arate “charisma “- o sa il trimita pe Boc la plimbare sau se va lasa cu o remainere soft. Si protestele se vor incheia. Pacat, dar mi-e teama ca nu ma insel.

 • kilroy
  January 17, 2012

  Dar macar o lacrima sa verse …

 • moi
  January 17, 2012

  Poate sa taca, oricum vorbeste numai prostii! Cateva mii de oameni au iesit acum in strada, dar atunci cand vor avea loc alegerile, daca PDL va avea mai multi votanti decat acestia o sa fie o minune :))

 • Rosemarie
  January 18, 2012

  uffff oare asta sa fie cauza?

 • Alexandru Mitache
  January 18, 2012

  A fost adineauri la televizor…
  Ce plm să-i răspunzi, ca ministru de interne, unuia care ți se plânge, în Piața Universității, că guvernul l-a lăsat să moară de foame, pe el și pe cei 4 copii minori(!), tăindu-i singura(!) sursă de venit: indemnizația de revoluționar(!).

  Adică individul ia indemnizația aia de 20 de ani, dormind pe-o ureche, fără să muncească(!), ba a făcut între timp și 4(!) copii și acum zbiară „Jos guvernul!” și „Ieși afară javră ordinară!”. Bravo!

  Iar acum plângea la propriu, fără ca nici măcar să-și pună problema să-și caute un loc de muncă.
  Și atunci, la chestii de-astea, ce ar avea de spus PREȘEDINTELE?

 • Madalina
  January 19, 2012

  Daca ar fi sa iasa Presedintele la o discutie… cu cine sa o poarte deoarece majoritatea celor care protesteaza sunt oameni platiti ai opozitiei si membri ai acestora.. sa vii cu limuzina la “revolutie” asa cum a facut un lider de la PNL asa ceva chiar nu se poate, pe langa acesti membri si oameni platiti mai sunt si multi huligani care profita de aceasta situatie pentru a putea fura si ei ceva, deci cu cine sa vorbeasca Presedintele….

 • y-on
  January 19, 2012

  Ce poate sa mai spuna basescu acum , cand si-a epuizat tot repertoriul de gogosi si prafuri , pe care le-a tot aruncat in eter , oridecateori si-a lansat discursurile… Fratilor , omul asta , care este de-o viclenie greu de coantificat, a avut tot timpul impresia , ca atunci cand el vorbeste ,toti romanii iau notite si nu fac altceva decat sa se conformeze la acestea , caci basescu le considera axiome. Nu va lasati pacaliti de discursurile sale viclene , caci omul acesta este terminat la toate capitolele . El nu mai poate da sperante acestui neam , caci nu a avut si nu are solutii decat pentru interesele proprii , ale familiei sale si a celor pe care-i vede in genunchi in fata sa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *