S-a întîmplat ceva la Jidvei

Era o vreme cînd nu puteai bea vinurile românești. Ăsta e, cred, principalul motiv pentru care o foarte bună parte a vieții mele nu am fost un băutor de vin. Pînă acum cîțiva ani. Cînd, întîmplarea, am fost așezat la o masă opulent aranjată și am gustat cîteva soiuri de vin extraordinar de bine făcut. Treaba asta m-a schimbat. Într-un asemenea hal, încît am început să caut și să descopăr vinurile bune. Sau foarte bune.

Vinul e ca și cu toate celelalte. Anume, el poate fi împărțit două feluri: bine făcut sau prost făcut. Cu, desigur, multe subcategorii.  Dar asta e o chestie de gust sau care se educă. Majoritatea vinurilor românești erau, pînă nu de mult, cum spuneam, prost sau foarte prost făcute. Așa se explică de ce multă lume încă mai bea vin cu apă minerală sau, mai rău, cu Pepsi.  Vestea bună e că au început să apară și la noi vinurile pentru care nu mai ai nevoie nici de apă, nici de Pepsi. E vorba despre vinurile care-ți spun o poveste. Vinuri cu arome, buchet, gust și post-gust. Vinuri la care gemi de plăcere.

Exemplu concret: Jivdei. Care și-a deschis de curînd și un magazin online: shop.jidvei.ro 

Dar înainte de a gusta noile vinuri de la Jidvei, eu v-aș propune mai întîi să intrați puțin în atmosferă. N-o să vă vorbesc despre gusturi și arome. Dar pot face altceva. Vă pot arăta locurile unde se nasc aceste vinuri.

FotoUnion-0075

FotoUnion-9882
FotoUnion-0191

FotoUnion-0353

FotoUnion-0365

FotoUnion-0390

FotoUnion-0449

FotoUnion-9831

FotoUnion-9840

FotoUnion-9860

FotoUnion-9892

FotoUnion-9910

Acum puteți încerca și voi shop.jidvei.ro. Vă promit, e bine.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *