Au murit Cireşarii

Să ridice repede două degete cine ştie numele ministrului tineretului şi sportului. Nimeni? OK. Vă spun eu: Nicolae Bănicioiu. Click aici, dacă numele nu vă spune nimic. Aşa. Acum ştiţi despre cine vorbesc. Carevasăzică, tipul e responsabil cu tineretul şi cu sportul în această ţară. S-o luăm metodic. Pagina oficială de internet a ministerului: www.gov-sport.ro. Pagină în construcţie. Vă rugăm reveniţi mai târziu! OK. Cam cît de tîrziu? A trecut o lună şi jumătate de cînd acest guvern, cu acest minister, e în funcţie. Să trecem mai departe! Intri pe guv.ro şi dai căutare după numele lui Bănicioiu. Atît în secţiunea comunicate de presă, cît şi în cea despre şedinţe de guvern. Un singur rezultat găsit: o ordonanţă de guvern din 22 decembrie 2012 în care la articolul 6 se spune că “se înfiinţează Ministerul Tineretului şi Sportului prin reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret”, iar la finalul ei, între altele, semnătura lui Bănicioiu. Nimic altceva. Dai căutare pe google şi găseşti o anchetă grea în GSP despre nişte bani furaţi la clubul sportiv Olimpia, în care apare şi numele lui Bănicioiu pe post de spectator. Mai găseşti un discurs de adormit insomniacii. Şi cam atît. E tot ce a produs Bănicioiu în mandatul său la conducerea MTS.

Între timp, pe strada Hermann Oberth din sectorul 1 rugina îşi face de cap la Clubul Sportiv Cireşarii.
clubul ciresarii

Alerg uneori dimineţile în jurul acestui parc sportiv. Pe lîngă garduri. Azi dimineaţă, spre exemplu, am făcut trei ture de parc. Nu era nimeni în interior (cu excepţia unor ciori şi a unui cîine întins pe terenul de rugby). Mai mult, nu-mi amintesc să fi văzut vreodată pe cineva pe acolo. Sunt cîteva hectare de teren părăsit. În care se presupune că tineretul de care este responsabil Bănicioiu ar trebui să facă sport. Vă spun părerea mea: nu cred că se face sport la Clubul Sportiv Cireşarii.

Am intrat pe pagina de internet a Clubului Sportiv Cireşarii şi am descoperit că, teoretic, se organizează diverse cursuri pentru copii acolo. Între altele, de pian, radiotelegrafie, franceză şi engleză. Foarte interesantă fotografia de la cursurile de gimastică ritmică, doar că ea e de acum opt ani. Pe geamul de la intrarea în Club poate fi văzut un anunţ: cursuri de înot. Ciudat, dar dincolo de gardurile Clubului nu pare să existe un bazin de înot. Să fie oare subteran?

În concluzie, ştie cineva rostul acestor Cluburi Sportive cu garduri ruginite în care nu poţi intra să faci sport? Un articol foarte bun de pe b365.ro ne explică o situaţie de pustiire generalizată. Se aude, Nicolae Bănicioiu? Înţelegi ce ai de făcut? Sau trebuie să-ţi dăm mură-n gură ca să pricepi că un ministru al tineretului şi sportului are nevoie de foarte puţină imaginaţie pentru a face CEVA din aceste spaţii PENTRU oamenii care au nevoie de sport.

O idee: dă-mi un telefon şi hai mîine dimineaţă să alergăm împreună în jurul Clubului Sportiv Cireşarii! S-ar putea să-ţi vină nişte idei despre ce ai de făcut în mandatul ăsta.

5 Comments
 • RRRR
  February 6, 2013

  De ani de zile sta inchis acest club, se mai faca ceva antrenament la rugby, acum vro 6 ani era deschis oricui vroia sa faca sport dar am inteles ca s-a schimbat administratorul si l-au inchis publicului

 • Vlad Ilaş
  February 6, 2013

  Am intrat pe site-ul guv.ro, din curiozitate. Nu mi-a venit să cred cum era scris textul din header, ce greşeli gramaticale avea…
  Am scris şi pe blogul meu un articol despre asta :)

 • Cristi
  February 7, 2013

  Nu ti-ai ales momentul potrivit pentru a alerga. Daca faci lucrul asta cand afara este cald si frumos o sa vezi ca se face sport in parc. La terenurile de tenis din spate, cele dinspre strada Copilului, o sa vezi niste burtosi jucand tenis. Nu incerca sa intrebi portarul despre chestia asta, nu vei avea succes.

 • d
  February 9, 2013

  Pentru ca stau si eu in cartier si am incercat sa joc tenis pe terenurile de acolo, contra cost, evident, am aflat si care e problema cu parcul. E al ministerului invatamantului si cica acolo se fac doar intreceri intre scoli. Partea interesanta e ca in curte locuieste Doamna director si pt a nu fi deranjata tine portile tot timpul inchise. Ultima oara am incercat sa intru acolo acum 3 ani…vad ca intre timp nu s-a schimbat nimic

 • anunturi
  October 26, 2013

  salut este bun postul sigur am sa mai vin aici foarte bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *