Să postezi bine!

Cred că am intrat într-o nouă fază a comunicării pe online. Să vă spun cum am ajuns la concluzia asta. Acum patru zile l-am felicitat pe Dan Andronic pentru anunţul oficial al numirii sale pe post de consultant PDL. Era, ca să zic aşa, o exclusivitate: Andronic fusese prezentat în şedinţa conducerii PDL. Trei zile mai tîrziu, Vali Petcu (de care cu siguranţă vă amintiţi ca fiind bloggerul căruia Traian Băsescu i-a dat un interviu în campanie) mă bate pe umăr şi-mi scrie că Andronic prestează de un an de zile pentru Băsescu şi pentru PDL. Informaţie despre care cred că e puţin exagerată. Nu e tocmai un an. Zoso, nu te înfuria, dar Andronic şi Silberstein lucrează pentru Băsescu de prin toamnă, iar eu despre asta am mai scris. În fine, acestea sunt faptele. Şi acum să ajungem la subiect. Cîteva minute mai tîrziu după postarea lui zoso începe o mică avalanşă pe blogul meu: cîteva zeci de comentarii în numai cîteva ore. Le puteţi vedea – căci le-am aprobat pe toate, chiar dacă erau şi înjurături – dacă intraţi aici. O parte dintre ele se regăsesc şi la zoso. Ideea e că mesajele, foarte asemănătoare, vin de la aceleaşi IP-uri: 92.80.44.4 (10 comentarii), 188.26.44.203 (6 comentarii), 92.84.96.10 (4 comentarii), 67.159.44.138 (4 comentarii) etc. Cu situaţii asemănătoare m-am lovit şi în campania electorală, zilnic intrînd în spam cîteva zeci de comentarii pro-Antonescu şi pro-Geoană, după acelaşi procedeu.

Care va să zică, Andronic a dat drumul Laboratorului de Postaci? Şi dacă da, de ce? Că din mesajele postacilor nu înţeleg foarte clar care e miza…

19 Comments
 • Oana
  March 21, 2010

  Hăhăhă! Cred că nici ei nu știu ce vor…

 • irongates
  March 21, 2010

  De ce te sfătuia Zoso pe twitter să ştergi tot?

 • Cristian Șuțu
  March 21, 2010

  @irongates > nu stiu, pt ca postacii au intrat si la el. cu aceleasi mesaje.

 • WickerMan
  March 21, 2010

  Nu stiu in ce masura va va ajuta dar in fine: am vazut ca aveti blogul trecut pe URL REWRITE (numedomeniu.ro/titlu-articol, asta inseamna), si logic ar trebui sa aveti un fisier “.htaccess” (din acest fisier se genereaza ce am scris mai sus). Ori din “wp-admin” ori din “numedomeniu.ro/cpanel” se poate edita acest fisierastfel, IMEDIAT dupa “RewriteRule . /index.php [L]” (se lasa un rand liber)se pot interzice o suma de IP-uri sub urmatoarea forma : deny from 92.80.44.4 deny from 188.26.44.203 (fiecare deny…pe rand separat, unul sub celalalt). Aveti aici o mica explicatie: http://www.webmasterworld.com/forum92/3374.htm.

 • WickerMan
  March 21, 2010

  continuare: IP 92.84.96.10 – oras Ploiesti, undeva intre strazile ZEFIRULUI SI D.BOLINTINEANU, IP 92.80.44.4 si IP 188.26.44.203 – BUCURESTI, amindoua aceeasi locatie , LINGA BIBLIOTECA NATIONALA (vis-a-vis de ea), IP 67.159.44.138 -ohohoho “Suspected network sharing device”, state=Maryland, city=Pikesville, US. Ce “prieteni” cunoasteti cu adresele astea d-le SUTU?

 • bella
  March 21, 2010

  postaci? pai,nu s-au terminat alegerile?

 • Matei
  March 21, 2010

  Nu stiu de ce va mira domnule Sutu dar oamenii integrii si adevarati precum Dan Andronic tot timpul vor avea parte de sustinere. E ca in basmele pentru copii, Binele invinge intotdeauna!

 • she
  March 21, 2010

  Domnule draga, in momentul in care sunt interesat de un subiect postez oricat de mult in functie de cum evolueaza discutiile. Asta nu inseamna ca as fi “unealta” cuiva prin intermediul caruia “se agita” diverse subiecte.

 • Atitudini
  March 21, 2010

  PD-ul nu si-a desfintat echipa din campanie. Se vede cel mai bine pe ziare.com
  Au aparut intre turul 1 si 2 si au ramas la treaba si acum. Nu sunt multi – maxim 10 si lucreaza in ture (inclusiv weekend).
  La PSD pe tema asta e pauza. La fel si la PNL. PSD-ul nu a avut nici in campanie. La PNL a fost (vezi articolul din Romania Libera).
  Iar Andronic nu m-a dat pe spate (nu o spun din ce citesc pe blogul lui ci din cum s-a prezentat la traininguri in campanie si la cum a prestat). Nu a dat un flayer in viata lui. La fel, nu a ciocanit la o usa ca sa incerce door-to-door. E usor sa faci campanii din birou…

 • WickerMan
  March 21, 2010

  Draga “she” ai dreptate, poti posta de cate ori vrei, bunaoara eu postez a treia oara, doar ca sunt acelasi “Rautacios”(wickerman) de fiecare data. Eu nu cred ca “she” ar fi in stare sa posteze de 5 ori Daaar…sub nume diferite: ani, Silvia, Oana, Tatiana, Nicoleta. Sau si mai rau, / “Toata aceasta poveste este exagerata si aceste lucruri nu cred ca isi rostul in astfel de discutii. Olivia 20 MARTIE 2010, 19:50 / Avand in vedere ca este vorba de PD_L cred ca un astfel de limbaj in articol si in comentarii, nu isi are rostul … Oana 20 MARTIE 2010, 19:55 /” Ce zici “she”? Cum zice MB? Sa-i Prostim pe Prosti? Las-o jos ca macane…

 • tal
  March 21, 2010

  Haideti sa va spun ce a prestat Andronic in campania de prezidentiale..NIMIC. Pe langa niste propuneri fanteziste, rupte de realitate, domnul Andronic si echipa sa a propus un mega SLOGAN pentru turul 2 care l ar fi dus pe Basescu direct in cap. Daca are c..ie ar trebuie sa recunoasca acest lucru , Cum era Dane? muma si ciuma parca? i a zi ne tu . Cum era sloganul?

 • Daniel Ispas
  March 22, 2010

  Cand apar brusc cativa cetateni interesati foarte tare de subiectul tratat in postare si mai si dau comentarii peste comentarii cam miroase a porunca de la un sef. Cel mai probabil chiar sunt uneltele cuiva. Ca metoda de abordare a situatiei mi se pare la fel de corect sa nu le fie publicate comentariile la fel ca varianta in care sunt toate publicate.

 • maxi
  March 22, 2010

  a murit BASESCU!! eu asha cred…numai apare niciunde!! precis e mort pe undeva!!
  promisese ca merge la colegiul lor director si nu a fost!!

 • maxi
  March 22, 2010

  O FI MURIT BASESCU?!
  NU APARE NICIUNDE..O FI MORT PE UNDEVA!!
  PROMISESE CA MERGE LA COLEGIUL LOR DIRECTOR DAR NU A FOST, ….E GATA…

 • Eu si doar eu
  March 22, 2010

  Mesaj *Haha … sapmuiala asta gen pro geoana si base … pe mine incepe sa ma enerveze … e bine ca multe bloguri au aprobare a comentarii … sau spam protect ..

 • gicacontra
  March 22, 2010

  Ia uitativa pe blogul Andronicului si vedeti comentarii 0 la mai toate postarile . Asta spune ceva. S-au prins toti.

 • Stefan
  March 22, 2010

  La cautarile privind IP-urile a iesit altceva decat la WikerMan. Dar parca la mine are mai mult sens:
  92.80.44.4 –> Str. Smardan, Bucuresti, Romania
  188.26.44.203 –> Str. Smardan, Bucuresti, Romania
  92.84.96.10 –> Str. Smardan, Bucuresti, Romania
  67.159.44.138 –> Str. 19, Sunrise, Florida, USA
  De notat ca vorbim de locatia serverelor care au alocate aceste IP-uri. Nu e cazul locatiilor end-userilor, pentru ca acum mai toti dau IP-uri dinamice.

 • andaa
  March 22, 2010

  Foarte tare. Din experienta mea de analista a fenomenului activism, trag urmatoarele concluzii: E vorba de niste postaci ratati din Modrogan care pentru 10 roni s-au apucat sa posteze sub obladuirea si in semantica folosita de maritul Zeus al netului: Zoso. Pana la urma e treaba lor ce fac atat timp cat nu jignesc.
  Tu nu ai facut in postul respectiv nicio referire la persoana lui Andronic.
  Chiar eu insami am pus pe facebook o chestie usor ironica pentru cunascatori, suna cam asa ” ce inseamna sa fii un profesionist in ceea ce faci. uite Andronic e la pDL. Pe cand UDMR? ” , lasand link la articolul cu pricina.
  Nu mai este un secret pentru nimeni ca exista echipe de guerilla on-line de activisti etc. Diferenta dintre ei si postacii din Modrogan este tocmai abordarea tintei, ca sa zic asa. Nu te apuci sa-l injuri pe Sutu la el pe blog sau in alta parte, dar mai ales la el pe blog, decat daca esti cretin, tembel sau un acneic batut in tartacuta. Ceea ce si sunt.

 • blogdeprost
  March 22, 2010

  miza e sa se vada ca sunt multi si hotarati…si ca va sparg pe voi astia care va permiteti sa vorbiti aiurea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *