Trucaje

Nu există îngeri în politică. Nici unul dintre ei nu este fără de păcat, credeţi-mă. Așa că nu vă faceți iluzii. Și – mai important decît orice – încercați să nu vă înregimentați. Facebook-ul, spre exemplu, a devenit un soi de Sport Sîngeros 2 între băsişti şi nebăsişti legitimaţi. Nu prea înţeleg de unde atîta pasiune. Bun, poţi să ai preferinţe. Sau să crezi, pe bună dreptate, că unul e mai bun decît celălalt. Şi că dreptatea e mai degrabă în dreptul unuia decît al altuia. Ca pondere. Dar să fii convins că unul e alb şi celălalt negru e ca şi cînd te-ai entuziasma de o serie de lovituri mortale efectuate în timpul unui salt din copac în copac de către doi luptători ninja. Aşa ceva nu există.

Am stat 15 ani printre politicieni și am întîlnit tot felul de specii. Vă spun, sunt mult mai inocenţi decît vă imaginaţi. Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu fac excepţie.  E mult fard pe feţele lor şi multe din cuvintele pe care le auziţi din gura lor nu sunt de fapt ale lor.

Mergeţi pe 29 iulie la referendum! Şi amintiţi-vă ce v-am spus acum: filmul la care asistăm are două personaje principale, doar că ambele-s negative. Rostul vostru – ingrat, dar alt film nu rulează – ar fi să alegeţi, dincolo de efectele speciale, personajul pe care-l vreţi în următoarea producţie. Eu am ales. Şi vă pot spune că nu-mi doresc ca filmul următor să fie horror, cu un singur personaj negativ.

10 Comments
 • fury
  July 22, 2012

  Perfect Coane…!!! Daca mata ai ales…lasa-ne sa alegem si noi in 29 si …Filmul viitor va fi fara un personaj…Acum depinde care…Eu unu nu il vad pe Ponta premier cu Base la Cotroceni… Cred ca Base si-ar dori asta…ca sa aiba pe cine sa futa…Daca nu…nu-i nimic …in trei zile gaseste altu. Asta in cazu in care castiga tabara matale….!!!

 • Ana
  July 22, 2012

  Ati punctat corect un aspect, in politica nu exista ingeri! Exista insa nuante. Nuante pe care le regasim intr-o pondere mai mare sau mai mica in fiecare personaj politic. La unii sunt atat de sterse ca te intrebi ce cauta ei pe acolo, daca n-ai sti deja raspunsul: am fost ales!! :)) Pe 29 iulie, noi, romanii, suntem in situatia de a alege. Spre deosebire de dvs, eu cred ca avem ce alege, cred ca exista alternativa. Pentru mine, aceasta alternativa este plecarea lui Basescu. In toti acesti ani, cu fiecare din actiunile lui nu a facut decat sa ne convinga ca respectul pt cetateanul de rand nu poate sa vina de la el, de la presedintele tarii. Ca trebuie sa fie invers! Si pt asta eu cred ca merita sa plece!

 • adrian
  July 22, 2012

  Eronat. Filmul are un singur personaj si ala negativ. Despre un al doilea persoanaj am putea vedea la acest film doar in continuarea lui eventual. Sau poate facem un comentariu de scoala generala in care sa ne apucam sa vorbim si de “”personajul colectiv”. Nu e cazul. Filmul e cu un singur personaj.

 • Adrian
  July 23, 2012

  De acord cu tine ca niciun politician nu este inger. De asta si-a ales ca profesie politica. Pentru ca are un ficat rezistent. Insa in momentul de fata, si ma refer strict la referendum, cred ca discutam despre un singur personaj, Traian Basescu. Merita sau nu sa ramana?
  De Antonescu, Ponta ne vom ocupa in Episodul 2.
  Daca incepem sa le amestecam nu ajungem nicaieri.

 • val
  July 23, 2012

  Eu, Sutule, nu merg la Referendum. Declansarea Referendumului a fost viciata, la fel procedurile OUG. Mergeti voi, astia de le stiti pe multe ( nu pe toate Sutule), si, apoi, pupati-va cu aia de la Haznaua 3.
  Sa fii sanatos, Sutule!

 • George
  July 24, 2012

  Lipsa de argumente a sustinatorilor lui Basescu este evidenta, mereu se ascund dupa cate un deget, spunand ca nu-s ingeri in politica, sunt hoti peste tot, vor sa fure, vor sa faca, vor sa nu faca, vand tara (asta-i leitmotivul de la Ceausescu incoace — nu s-au saturat?), etc.
  Eu stiu una si buna, o spun de fiecare data: cand unul nu-i bun si nu ai de unde alege, schimba-l! Impusti mai multi iepuri: vezi cum gandeste si face altul, ii retezi aluia in functie pornirile, le arati ca tu, alegatorul, atunci cand ai posibilitatea, poti da cu ei de pamant, le aduci aminte ca nu-s acolo, sus, pe termen nelimitat….

 • nic
  July 24, 2012

  Nu cred ca isi imagineaza cineva ca voteaza ingeri! Eu insa vad un demon, si niste oameni mai mult sau mai putin pacatosi care se lupta nu doar cu demonul ci si cu armata lui de draci. Daca o sa reusim sa scapam de el si de dracii lui, o sa masuram si pacatele oamenilor. Dar mai intai sa mergem la vot si sa vedem cine cred oamenii ca este demonul.

 • Rares
  July 24, 2012

  Prin sabotarea referendumului, Basescu se apropie foarte mult de atitudinea de las/tradator al Regelui Mihai, pe care o critica in urma cu o vreme. Interesant cum se intoarce istoria…
  Nu pot sa cred ca PDL-ul nu are suficienti oameni pentru a monitoriza votul. Un om cu demnitate ar fi preferat sa fie demis cu un 35%, decat sa revina in functie prin boicot/sabotaj. Mi-ar place mult ca Ungureanu, Neamtu si oameni de dreapta sa ia atitudine si sa spuna: Noi mergem la vot! Noi preferam sa murim cu dreptatea in mana, poporul roman merita mai mult!

 • Dan Doran
  July 25, 2012

  @Rares: Greseste Basescu aici, dar din motive ce tzin de managementul propriei imagini. El vrea sa lase de intzeles ca a fost suspendat prin incalcarea legii, deci referendumul este ilegal, si cetatzenii nu trebuie sa-i acorde importantza ce se acorda unui act legal Dar el greseste, caci daca oamenii nu se prezinta la vot dau un vot de blam si clasei politice initziatoare, pe care o considrra nedemna de luat in seama, dar si lui personal, caci nu il considera nici pe el demn sa fie luat in seama. Pe cind dfaca cetratzenii voteaza masiv pentru el (si asta se va intimpla), el primeste confirmarea electoratului ca este o institutzie demna de luat in seama, si poate organiza mai apoi chiar el un referendum in care cetatzenii sa voteze daca sint de acord sa dizolve actualul parlament si sa le interzica tuturor fostilor parlamentari care au cersit si obtzinut voturi ptr fotolii nesimtzite din ’90 incoace sa mai poata candida vreodata sau sa detzina vreo functzie publica.

 • Dan Doran
  July 25, 2012

  Si apoi, ce spui, nu merita sa mai stea in post o vreme cel care ne scapa de ciurucurile parlamentare ce se tot rotesc la putere de-atita vreme ?
  Eu il mai votez o data, cu toate cele unshpe miini ale mele !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *