Vă place mult portocaliul?

Afară ninge.

Pentru foarte mulţi români, propoziţia asta e suficientă pentru a intra în panică. Zeci de mii de oameni au rămas blocaţi zilele acestea în casele lor, sub nămeţi cît prunul din curte. Fără curent electric. Fără mîncare. Au săpat tunele pe-acolo pe unde, acum 9 luni şi jumătate, îşi făceau cuib rîndunicile.

E cod portocaliu. Ce a înţeles  Roberta Anastase din asta? Că e de bine! În sensul că e vremea PDL. Motiv pentru care mimoza a ordonat ca din beciurile PDL să plece spre locuitorii oraşului Ploieşti mai multe plase portocalii cu produse alimentare: pîine, lapte, pateu de ficat, pui şi ulei. Detalii aici. Minunat, nu?

În paralel, cretinii de la PDL au inventat o campanie umanitară de ajutorare a sinistraţilor înzăpeziţi din Vrancea. Recitiţi cu atenţie numele campaniei:  “Dezgheaţă-ţi inima!”.  Astfel spus, românilor, sunteţi cam nesimţiţi, cam insensibili, cam indiferenţi, cam reci. Daţi şi voi o pîine pentru sinistraţi!

Întrebare: poate să-mi explice careva pentru ce există codul roşu? Că mai grav decât să ai zeci de mii de oameni blocaţi în nămeţi şi neputinţă, nu cred că e nimic.

14 Comments
 • kilroy
  February 12, 2012

  Daca roberta nu merge acolo incaltata cu pantofi cu toc, tot degeaba …

 • Iulian
  February 12, 2012

  Superb, minunat, de dreapta! Ca sa-l parafrazez pe tovarasu’ prim-ministru “Arbeit macht frei!”. Eu astept sa primesc un pliant portocaliu in care sa-mi explice de ce anumite firme prietenoase incaseaza 1 miliard de euro pentru deszapezire, iar curatarea unui kilometru de drum national costa anual de patru mai mult ca in Suedia (cifrele le-am citit in presa si nu am vazut sa fie dezmintite).

 • Bujold
  February 12, 2012

  Hai mai, ce naiba? Sunt niste lenesi si niste puturosi!!!

 • d
  February 12, 2012

  „Îmi doresc să nu dăm cod roșu. În această situație, România s-ar bloca. Pe timpul codului roșu, stratul de zăpadă atinge 90-100 de cm, iar viteza vântului poate ajunge la 90-144 de km/h. Nu văd că s-ar putea apropia codul roșu”, a mai precizat Sandu.
  Se pare ca sunt anumiti parametri meteo pe care codul rosu trebuie sa ii indeplineasca pt a fi dat. Izolarea oamenilor nu e de cod rosu meteo. Lumea uita ca aceste coduri sunt date pt a exemplifica conditiile meteo si fenomenele care vor avea loc si nu urmarile lor.

 • Cristian Șuțu
  February 12, 2012

  d: who the fuck is sandu? definitia codului rosu poate fi gasita pe inmh.ro, la avertizari:
  Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri majore.

 • androidul cu sobolani
  February 12, 2012

  d are dreptate, sutule. sunt cateva criterii de indeplinit, nu e chiar atat de generala problema precum ai definit-o tu. in cazul asta ar putea fi interpretat de fiecare dupa bunul plac un termen precum “intensitate foarte mare”. la tine la fotografii, e clar daca-ti spun “sa fie la rezolutie mare””, nu ti-ar conveni sa-ti specific exact rezolutia dorita? oricum, am inteles ca urmeaza o campanie publica de informare asupra semnificatiei codurilor si a masurilor implicite pe care ar urma sa le ia autoritatile dar si populatia. dar cred ca inclusiv problema trenului blocat, a localitatilor izolate reprezinta capacitatea actuala de interventie. a statului. e doar o mostra, luata la intamplare, din toata chestiunea romaneasca.

 • Cristian Șuțu
  February 12, 2012

  mi-ar placea o campanie electorala pe tema codurilor astea…

 • d
  February 13, 2012

  Sandu este specialistul ala pe care il clameaza tot romanul…nu e politician sa aiba interese cand da codul. Intensitate mare la fenomene meteo…sigur ca da, problema e ca fenomenele astea care au fost si sunt inca nu au intensitatea aia mare corespunzatoare codului rosu.

 • Virgil
  February 13, 2012

  Domnu’ d, Sandu e membru PDL. Cautati prostii in alta parte..

 • Viviana
  February 13, 2012

  Imi place portocaliul la fel de mult cum imi place rosul. Apropo de rosu, nu vi se pare ca Victor Ponta a inspirat masca Anonymous? http://www.ghimpele.ro/2012/02/victor-ponta-imaginea-anonymous-in-lume-din-pura-coincidenta/

 • d
  February 13, 2012

  @Virgil…poti argumenta?!

 • valentin
  February 13, 2012

  Sutule, poate publici in Puterea cate ceva despre contractele pentru dezapezire incheiate de Ludovic (Sica) Orban, in 2008, pe sase ani. Nu de alta, sa nu moara prost @Iulian.

 • adrian
  February 14, 2012

  Legatura dintre PDL si codul portocaliu este aceea ca aandoua sunt de rau! Eu unul ma asteptam ca cei de la putere sa isi faca campanie pe seama oaenilor amarati si ca utilajele de deszapezire sa intervina doar cand sunt televiziunile de fata, iar dupa plecarea acestora sa plece si ele si sa lase oamenii sub zapada. In loc sa doneze ei bani si alimente, tot oamenii cu suflet mare o fac din putinul lor pe care il au.

 • androidul cu sobolani
  February 14, 2012

  @ adrian
  sunt in totalitate de acord cu tot ce ai afirmat. dar hai sa facem ceva! avem televiziunie de partea noastra, avem presa de partea noastra, avem bloggerii de partera noastra. si mai presus de toate il avem pe Crin Antonescu. ca Ponta, nu stiu, l-am reevaluat. ce ne impiedica? aaa, suntem si multi. nu inteleg, cand in principiu avem totul, cum de nu avem nimic in practica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *