O veste bună: nu suntem definitiv pierduți

Am stat azi, preț de cîteva ore, în camera de urgențe a unui spital din București. O situație limită. Vă mărturisesc că mi-a fost frică. Nu de boală, nu de spital, nu de tratamente. Ci de oamenii de acolo. De plictiseala lor, de neatenția lor, de nesimțirea lor. Am dat în anii trecuți mult prea multe șpăgi doctorilor și asistentelor pentru a cîștiga o urmă de bunăvoință.

Astăzi, însă, sunt fericit să vă anunț că n-am nimic de reproșat personalului medical de la spitalul în care am stat cîteva ore. Nu mi-a cerut nimeni, în nici un fel, șpagă. N-am simțit nici o urmă de lehamite. Ba, din contră. Toți doctorii și toate asistentele pe care i-am întîlnit mi-au vorbit frumos, clar, cu bun-simț și cu toate explicațiile necesare. Mi-au fost făcute toate analizele. Am fost dus din camera de urgențe undeva la etaj la un doctor specialist pentru o a doua opinie medicală pe care n-am cerut-o eu. Doar ca să fie ei siguri că diagnosticul este corect.

Am plecat de acolo cu o neașteptată stare de bine: în țara asta există nu doar hoți, șmecheri, nesimțiți sau plagiatori…

18 Comments
 • Florin
  July 1, 2012

  Cred ca ne-ar ajuta sa stim care este spitalul:)

 • androidul cu sobolani
  July 1, 2012

  urgente…a doua opinie…ce s-a intamplat?

 • Mihai
  July 1, 2012

  Era particular…:)

 • Sonia
  July 2, 2012

  “Stimate Domnule Senator,

  Aveam o cu totul alta parere despre capacitatea dumneavoastra de adaptare la mediul politic. Descopar cu uimire ca sunteti tot un cameleon politic, un oportunist care se adapteaza perfect la situatie. In ultimii 8 ani nu ati indraznit niciodata sa taiati Nordul Gordian si sa rupeti definitiv subordonarea dumneavoastra fata de Traian Basescu. Se vede treaba ca ati primit ordin sa-l coptati si pe ” copilul de casa” Mihai Razvan Ungureanu in preajma PDL. Faceti cea mai mare greseala, pentru ca va veni ziua cand acest “epigon” politic va va indeparta din acest partid si din toate functiile. Atentie! Ceea ce va spun nu este o profetie, ci o realitate potentiala de care va veti lovi in viitorul apropiat. Nu mi-ar fi pasat de atitudinea dumneavoastra, dar ma gandesc ca sunteti totusi bihorean si eu ma trag din zona Zarandului. Stiu ca barbatii din zona Crisurilor sunt altfel decat “fanariotii” din Regat. Deocamdata, dumneavoastra nu ati dovedit acest lucru, atitudinea dumneavoastra fiind dezamagitoare.
  Sper sa reflectati la aceste opinii personale.””

 • D B
  July 2, 2012

  Si cand te gandesti cat de rau sint platiti… Iti dai seama cum ar fi daca ar fi bine platiti… Dar poate, cum spunea un antevorbitor, era un spital particular… Desi urgente la spital particular… Mai greu, mai rar…

 • Cristina
  July 2, 2012

  Matei Bals cumva?

 • oana
  July 2, 2012

  era un spital privat, nu?

 • Cristian Șuțu
  July 2, 2012

  E vorba de spitalul Elias

 • coco
  July 2, 2012

  dupa cateva griji medicale, pot spune ca doctorii se uita la pacient, ba mai si vorbesc cu el, inainte de a face vreo procedura medicala. asa ca, ti-a fost bine, draga palatule, pentru ca ai….toate vorbele la tine, ceea ce-i valabil si in alte spitale, din alte orase. vai de cei neinstruiti/needucati/nevorbiti/necititi….

 • Cristina
  July 2, 2012

  sanatate!

 • Adrian
  July 2, 2012

  Daca nu era spital privat este chiar o veste buna.

 • coco
  July 2, 2012

  ai grija de tine, vreau sa te citesc zilnic si de-acum incolo!

 • barbarul
  July 2, 2012

  AI FATA DE ARTIST SI OAMENII S-AU PRINS !

 • Laurentiu
  July 3, 2012

  E ca si cum ai spune “am intalnit si politisti cinstiti”. Si ce daca? asta inseamna ca politia nu este una dintre cele mai corupte institutii din romania?
  Si ce daca ai fost tratat ok la Elias? Asta inseamna ca avem sistem medical? Tu tragi o concluzie gresita incercand sa generalizezi, o faci insa pe baza unei situatii prea specifice specifice ca sa se preteze la astfel de concluzii. In mediul medical din Romania (refuz sa spun sistem medical) se fura la acelasi nivel ca in orice alt mediu unde sunt resurse (furt la modul propriu, din bani publici, in afara de spaga) in timp ce nesimtirea/nepasarea/deprofesionalizarea personalului medical sunt la cote maxime.
  E frumos ce spui, dar este absolut irelevant. Si Plesu foloseste acelasi tip de argument. E bazat pe apelul la emotii, prin folosirea de situatii specifice si metafore, nu la ratiune, pe baza unui argument de tip cauza-efect.

 • Flori
  July 4, 2012

  Ideea este ca atunci cand vorbim de sanatate nu ar trebui sa fie vorba de noroc. Ai avut noroc sa dai peste acest tip de oameni. Dar suntem multi altii care am nimerit in spitale in care am fost tratati in cel mai josnic mod, de parca mergeam la cersit.

 • 6655
  July 4, 2012

  Ca sa ma lamuresc si eu; ai putea sa ne spui cu ce te ocupi ? Asa, ca sa-mi dau seama daca povestea ta reflecta o realitate sau comportamentul personalului era generat de obedienta sau teama sau cine stie ce alt motiv…
  PS – La comentariul anterior am apasat gresit o tasta…

 • crina visan
  July 5, 2012

  …si nimeni nu te-a intrebat ” ce cauti in luna februarie in padure sa te mai cateri si in copaci!…”

 • Cristian Șuțu
  July 5, 2012

  Criiiiiina :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *