În vizită la cabinetul premierului

ponta cabinet

Vă invit să intrați cu mine în biroul lui Victor Ponta. Dar, vă avertizez, vă veți plictisi de moarte. Chiar dacă, teoretic, știu, sună interesant să-ți bagi un ochi (dacă o ureche nu se poate) în biroul premierului României.

După cum puteți observa și voi, dacă priviți cu atenție fotografia de mai sus (foarte recentă, sursa: www.guv.ro), lui Victor Ponta nu-i place delooooc să meargă la birou. Sau – e și asta o posibilitate de luat în calcul – Victor Ponta e un om în a cărui casă personală chiloții, maiourile și șosetele folosite acoperă în întregime covorul din dormitor, respectiv parțial pe cel din sufragerie.

În fine. Cred că ar trebui ne rezumăm la biroul din Palatul Victoria. Căci avem acum această posibilitate.

Să privim mai întîi în partea stîngă a fotografiei. Acolo unde puteți vedea cîteva rafturi de sticlă. Goale. Sau pline cu promisiuni electorale. Depinde cum privești. Tot acolo, în partea stîngă, vedeți o ușă glisantă care pare a duce către un drapel al României. Nu mă întrebați de ce. Eu nu-mi explic.

Acum vă invit să vă îndreptați privirile către mini-biblioteca din spatele scaunului de premier. Mai exact, către cele trei corpuri, rafturi de perete sau ce-or fi ele. Cam goale și acestea. Eu am numărat vreo 20 de cărți sau albume. Nu se distinge prea clar, pe motiv că fotografia e făcută la o diafragmă deschisă, de unde și efectul de blur. Pe birou, la fel, doar cîteva obiecte. Două aparate de telefonie (de remarcat cablul alb de la aparatul din dreapta în care sunt sigur că s-a împiedicat Elena Udrea de cîteva ori în ultimele 2-3 luni – oops!), suportul de hîrtii și stilouri, sticla cu apă și paharul, respectiv bibeloul incert de pe măsuța din fața biroului. Fotoliile sunt mișto, cred că și comode.

Așa. Ar mai fi una bucată copac decorativ de interior, una bucată perdea clasică, una bucată draperie bej, una bucată stemă, una bucată masă de ședință (acolo unde stau personajele în imaginea de mai sus) și una bucată recipient de sticlă în care au fost inundate cîteva flori.

Cam asta e. Nu vi se pare mult prea puțin pentru un înalt demnitar al statului român? Și nu mă refer la opulență. Ci la gusturi. Pe bune acum, în biroul ăsta eu n-aș sta nici dacă mi-ar aduce-o pe Daciana pe post de lampadar.

5 Comments
 • Nume *lds
  March 19, 2013

  Eu am observat povestea romantica care pare a se naste in primul plan: intre bibliotecara scolii centrale din Urziceni si inca tanarul functionar cu aer antiseptic, din dreapta.

 • Cristian Șuțu
  March 19, 2013

  @nume*lds : wrong! functionarului antiseptic ii curge saliva privindu-l pe Victor. iar bibliotecara se gindea c-o s-o vada mami linga Victor la stirile din seara aia…
  ce poveste?

 • theo
  March 19, 2013

  E dovada fie ca omul nu vrea sa stea prea mult si nu avea rost sa personalizeze, fie ca e total lipsit de bun-gust. Fie ambele. Pana la urma, omul goleste locul, daca nu apuca sa-l sfinteasca.

 • hashu
  March 20, 2013

  daciana chiar are seappeal cat un lampadar

 • d
  March 25, 2013

  Eu am remarcat altceva…pe birou nu exista monitor de calculator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *