Profeţii 2010 : semne rele anul are… (guestpost)

by Traian

Stăpânul Palatului  nefiind acasă , am acceptat cu plăcere invitaţia şi cum vizitele scurte sunt cele mai plăcute , să-i dăm bice, zic.
Profeţii . Profeţii ? Nu mă pricep , nu câştig la Loto, pierd constant orice pariu fac dar pot să ” risc ”  nişte certitudini . 2010 va fi la fel de hazliu ca 2009 dacă nu ” şi-mai-şi “.
Băse o să continue să se înjure cu ” mogulii şi comuniştii ”  care se vor opune măreţului proces de reformă a statului . Duduile blonde vor lupta alături  de el ( sau dedesubt )  în continuare .
Reformarea clasei politice ne va aduce în prima lună a anului alt piţiponc în Parlament : Honorius Prigoană. Va fi o nouă victorie a poporului otevisto-tarafisto-etnotevist . 
Reforma în economie va produce nişte sute de mii de şomeri,  mii de falimente şi se va supravieţui în continuare din împrumutări externe pe principiul ” Cine împarte parte îşi face.

“Reforma în mass-media va mai face nişte victime în presa-print şi  concedieri de data asta mai masive . Mogulii trebuie să supravieţuiască, pălmaşii lor – nu e obligatoriu . 
Ok, probabil deja v-aţi plictisit : nu spun nimic nou . Nici n-aş avea cum decât dacă v-aş minţi şi nu-mi permit s-o fac : sunt musafir . Pentru profeţii ” de bine ” trebuia să mă invite duduia Nuţi cu un guestpost dar din motive de înţeles nu cred s-o facă vreodată . Altul o face pe ea .
Să trăiţi bine . Dar nu aşteptaţi să vă ajute alţii şi uitaţi de bancul cu ” solidaritatea între romani ” . E SiFi .
În 2010 vine AC / DC. Retineţi melodia si luaţi-o ca pe o deviză pentru anul ăsta :   ” Dog eat dog ” .

4 Comments
 • VERsO
  January 2, 2010

  Ca bine mai zice Traian cu “poporul otevisto-tarafisto-etnotevist” … “Profetesc” si eu ca daca mai scot astia din grila cateva programe pentru a le inlocui cu Taraf … il votam pe Bercea Mondialu’ Presedinte :))

 • Nicolae
  January 2, 2010

  Inca o data, La multi ani! Semne rele cu relele! Orice sut in c_r este cu siguranta un pas inainte chiar daca nu il face primitorul. Dar ce ne facem cu alea bune?
  Ia sa vedem:
  1. Dezpaducherea sistemelor bugetare: ca orice neam de parazit peste care a trecut atatea valuri de DDT, parazitul a devenit imun la otrava. Daca nu se aplica un tratament sistemic, tot bugetarii nevinovati (tineri) vor pieri. Ex: pentru un nr. fiscal, intr-o zi am depus un act pe care o doamna l-a citit, o alta doamna l-a luat, l-a recitit, a scris ceva intr-un registru si m-a trimis intr-o alta cladire sa il inregistrez, dupa care m-am intors ca sa ii dau nr. de inregistrare, dupa care: “- veniti marti” . Marti: in acelasi birou, un domn, probabil sef, mi-a dat un document pe care l-a redactat pe loc, pe shablon, in care era trecut nr. mult asteptat. de mentionat ca erau prezente si cele doua doamne si in plus o alta.
  Contraexemplu: In anii de gratie 2007 si 2008, in sediul unor reprezentantze auto mari (de autoturisme si autocamioane) pe holul de la intrare, se aflau asezate in diverse forme, 10 15 mese cu angajati care daca nu jucau solitaire, jucau altceva. In anul 2009, au mai ramas numai vreo 2-3. Si “culmea paradoxului” , au scazut tarifele orare la service si problemele erau rezolvate mult mai rapid si mai bine.
  In invatamant: nu era mai corect sa apara rezultatele si dupa aceea marirea de salarii? Ati trecut pe langa un liceu, colegiu pe la orele cand elevii pleaca de la scoala? Cu ce mi-a ajutat mie faptul ca am “invatat” limba latina 2 ani la liceu cand profesorii stiau foarte bine ca pe mine ma preocupa matematica si fizica si ca viitorul meu era legat de acestea? A, da! ca sa stiu etimologia cuvintelor piston, bujie si manivela. OK.

  2.

 • Portase
  January 2, 2010

  Chiar ca e SiFi. E de Startrek. “Romania… the final frontier” :))

 • maria
  January 2, 2010

  Hai sa nu fim atat de pesimisti!Daca n-am crapat pana acum ,n-o sa ni se intample anul asta…P.S.cat priveste reforma statului,ceva trebuie sa se faca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *