Autostrada Deşteaptă

Aş vrea, înainte de orice, să vă dau o veste proastă: USL va cîştiga alegerile din 9 decembrie. E puţin prea devreme să vă spun în avans şi un procent. Va fi, oricum, un procent mare. Probabil, majoritar. Nici ei nu ştiu.
Să nu vă întristaţi. Ăsta e felul în care se mişcă lucrurile. E rîndul lor acum să fure.
Acestea fiind zise, să vă spun şi vestea bună: nişte olandezi deştepţi au prezentat recent un proiect de dezvoltare care pe mine m-a dat gata. Vă întrebaţi, poate, ce legătură au olandezii deştepţi (şi proiectul lor) cu viitorul guvern al României. Aparent, n-are. Cu răbdare, însă, vom descoperi împreună că, inevitabil, binele public pe care alţii în construiesc şi-l servesc va fi, cîndva, importat şi la noi. Căci ăsta e felul în care se mişcă lucrurile.
Fiţi atenţi!
Proiectul olandezilor deştepţi de la Studio Roosegaarde şi Heijmans Infrastructure se numeşte “Autostrada Deşteaptă”. Este un proiect de dezvoltare care a fost declarat cîştigător la Dutch Design Awards şi care va fi pus în aplicare pe autostrăzile din Olanda în următorii cinci ani. În imaginile de mai jos puteţi vedea despre ce este vorba: autostrăzi marcate cu substanţe speciale fotoluminiscente, soluţii inteligente de iluminare a autostrăzii, respectiv o benzi speciale de încărcare a maşinilor electrice. Mai multe detalii despre Autostrada Deşteaptă, citiţi aici.

Ştiu, noi încă nu avem autostrăzi pe care să le facem deştepte. E corect. Dar avem în schimb nişte băieţi deştepţi care ne lasă să credem că sunt proşti pentru ca ei să facă – pînă ne prindem noi – foooooarte mulţi bani.
1445-4722-image

1447-4724-image

1463-4789-image (1)

7 Comments
 • Nimeni
  November 3, 2012

  Fara nici o legatura ….. 5 minute si 42 de secunde de poezie. http://www.youtube.com/watch?v=hWnAqFyaQ5s

 • Cristian Șuțu
  November 4, 2012

  multumesc, Nimeni!

 • cetatean
  November 5, 2012

  interesant pronostic…combinatii?

 • Iulia
  November 5, 2012

  Mai avem de asteptat pana sa avem macar autostrazi decente in toata tara nu doar pe portiuni …

 • Dan Doran
  November 7, 2012

  Daca va ducetzi sa votatzi intre gunoaiele politice ce-si etaleaza oferta lor sufuroasa, da, nu vetzi avea nici o sansa sa vedetzi -nu autostrazi inteligente- ci macar terminate ca lumea.
  Eu as numi “inteligenta” o autostrada ce s-ar construi singura, n-ar da nimanui spaga, s-ar face la cele mai avantajoase pretzuri decente si ar iesi mintenash din ou. Aia e inteligentza ? Daca ma dai si pe mine cu substantze de-alea fotosensibile, luminez si eu, cu tot creierul meu putrezit pe jumate !

 • aleaN
  November 15, 2012

  dialog
  – Avem o tara, ce facem cu ea?…
  – Da’ o mai avem?
  – ….?!

 • anisoara mybuilders
  November 23, 2012

  Vise domnule,vise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *