Autostrada Nesimțirii

Dacă vă pune dracu’ să vă uitați azi la/pe știri, vă sfătuiesc să săriți peste declarațiile lui Victor ponta din această dimineață referitoare la autostrăzi. Eu tocmai am citit știrea și, după ce am urlat 5 minute de-au tremurat geamurile, m-am gîndit să intru aici și să vă avertizez.
Nu vreau să reiau declarația. O s-o traduc pentru voi, în așa fel încît să nu faceți o criză de nervi. Pe scurt, omul zice că e nevoie de un nou început cu privire la autostrăzi: un acord politic pe 10 ani. Care acord – sugerează ponta -, dacă nu se va semna, “nu are rost ca experții Ministerului Transporturilor să se apuce de treabă”.

(……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. a se completa cu înjurături)

Bun! Și acum să ne reamintim cîteva detalii, zic eu, importante. În 1999, Guvernul României a emis o ordonanță de aprobare a Programului prioritar pentru construcția autostrăzilor. O găsiți cu un click aici. Dacă s-ar fi respectat acel program prioritar, România avea azi o autostradă care traversa România de la Nădlac la Constanța și încă una de la București la Albița (legătura cu Chișinău). În 2003 a fost modificat prin lege Programul Prioritar pentru Autostrăzi, după cum urmează: click aici. Potrivit acestui document-lege, România se angaja să realizeze până în 2015 un număr de 1736 km de autostradă. Suntem în 2015, iar autostrăzile… canci. O știre de zilele trecute din ZF ne anunța că anul ăsta se vor inaugura doar 10 km de autostradă (detalii aici).

Deci, cum stăm? E nevoie de un acord politic pentru autostrăzi? Din cauza asta n-ați putut voi, nesimțiților, să respectați legile din 1999 și 2003? Cît tupeu să ai să îi spui unuia, care te-a plătit 25 de ani să-i faci o potecă de la stradă la casă, că ai nevoie de de încă 10 ani pentru că nu te-ai înțeles cu muncitorii? Roman, Stolojan, Văcăroiu, Ciorbea, Vasile, Isărescu, Năstase, Tăriceanu, Boc, Ponta, numele voastre sunt o rușine.

GetImage

Așa ar fi trebuit să arate în 2015 harta cu autostrăzile, potrivit Legii nr 451 din  2003.

4 Comments
 • claudiu
  January 13, 2015

  nu uita, puie monta, a pus tax 7 centi pe litru de consubtibil pentru autostrazi :)

 • Catalin
  January 13, 2015

  Cu iertare, dar sper ca anul sa nu fie 20015…

 • Pescuit
  January 16, 2015

  Romania,orice este posibil,iar nesimtirea este peste limite,din pacate.

 • Sava
  January 21, 2015

  Nu stiu ce vad raportorii internationali de bine in tarisoara asta, ca se fura in continuare pe rupte; nu facem autostrazi, dar bugetele se duc, iar daca ne punem mintea sa comparam costurile kilometrilor de autostrazi de afara cu cele de la noi, ne facem racheta si ajungem pe Marte. Si din pacate nu suntem intr-un desen animat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *