Cît e ceasul, Victor?

A trecut o săptămînă de la momentul în care DNA furniza acest comunicat de presă. Ați auzit de el? Mi-e greu să cred că nu. Vă reamintesc, totuși, că poate v-ați luat cu altele: prim-ministrul României este acuzat în mod oficial de fapte de corupție.

Vă mai reamintesc ceva: omul a refuzat să-și dea demisia. Ar fi fost un gest de onoare, dar nu e cazul. Ar fi fost și o respectare a unei promisiuni făcută în decembrie. I-auzi!

Absolut magnifică și discuția de azi dintre Victor ponta și o jurnalistă:

– Domnul ministru Ioan Rus și-a dat demisia, a fost un gest de onoare. Îi veți urma și dumneavoastră modelul?
– Dar eu ce-am făcut, doamnă?
– Sunteți urmărit penal, în rest nimic.
– A, nu înțelegeam legătura.

Înțelegeți acum tupeul? Omul ăsta e prins cu mîna într-un alt buzunar și te întreabă siderat că “eu ce-am făcut”. N-are nici un fel de problemă. E premierul României. Vă dați seama ce s-ar putea întîmpla în caz că vor exista și alte fapte de corupție ce-ar putea fi descoperite de procurorii DNA? Să-i dea, să zicem, arest la domiciliu. Sau interdicția de a părăsi Bucureștiul. Cum ar fi? Face ședință de guvern în sufragerie?

Lucrurile nu pot rămîne așa. În caz că mă întrebați de am vreo bănuială, răspunsul meu e da. M-a pus dracu să mă uit la ultimele fotografii de pe pagina oficială a Guvernului României. Și ce văd?

original_dsc_3220

Nu! Nu e vorba de lipsa oricărui semn de regret/angoasă/neliniște din privirea cercetatului penal. În fond, ne-am lămurit cu privire la nesimțirea personajului. Eu vă invit să priviți cu atenție un alt detaliu: click aici. Ce ziceți? Facem împreună un exercițiu de identificare a obiectului care pare din categoria celor care ar trebui trecute în declarația de avere. Că acolo nu e.

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *