EXPLOZIV: Guvernul dă o juma de miliard de euro pentru un mega-site

Din ciclul “Avem o juma’ de miliard de euro. Cum procedăm?”, guvernul Boc  a aprobat zilele trecute proiectul eRomânia al ministerului Comunicaţiilor. Vă întrebaţi, poate, ce este eRomânia. Răspunsul simplu este: un site de internet. De fapt un mega-site de internet. Care va conţine tot felul de năzbîtii gîndite, adunate şi prezentate într-o formă unitară de către nişte şmecheri. Despre care nu ştim încă nimic. Aceştia, şmecherii, dacă nu se sesizează nimeni, urmează a încasa pucoiul de bani amintit, adică cu siguranţă cea mai mare sumă de bani care a fost vreodată alocată pentru dezvoltarea unui site de cînd există .ro. Şi, probabil, cea mai mare sumă de bani care a fost vreodată alocată ca start up pentru dezvoltarea unui site de cînd există www.

 • • Proiectul eRomânia, aşa cum a fost el gîndit de MCSI,  îl puteţi găsi aici, în format pdf.

Despre ce e vorba în acest proiect, luaţi şi ascultaţi aici. Înainte să citiţi, vă recomand să luaţi un Nurofen. L-aţi luat? Aşa. eRomânia este un portal care va conţine nişte domenii precum e-Sănătate, e-Agricultură, e-Mediu, e-Turism şi multe altele. Există, n-o să credeţi, şi un domeniu e-Biserică, care are printre obiective următoarele idei-năzbîtie: Cunoaşterea Istoriei creştinismului în România; Accesarea rapidă a elementelor de bază din Învăţătura de credinţă ortodoxă; Cunoaşterea Cadrului legislativ, a Statutului BOR şi a parteneriatelor Stat – Biserică; Cunoaşterea Structurii administrative a BOR ; Apropierea tuturor cetăţenilor indiferent de credinţă sau ţară de BOR pentru înţelegerea acesteia spre folosul lor şi al familiilor lor. Voi vă daţi seama pe ce se duc banii publici în ţara asta?

Un capitol extrem de interesant este şi cel referitor la turism. Fiţi atenţi aici ce-şi propune să facă domeniul e-Turism din cadrul portatului e-România. (Mai merge un Nurofen aici). Furnizarea de servicii on-line, inclusiv rezervare, în domeniul turismului şi asistenţei medicale de recuperare în staţiuni balneare şi de odihnă; Sprijinirea procesului de informare privind posibilităţile de odihnă, recuperare, asistenţă şi tratament, educaţie culturală, instruire; Asigurarea de servicii de asistenţă medicală, recreere, cazare, alimentaţie, agrement, transport etc. pentru cei care călătoresc în scopuri turistice şi/sau recuperare. Oameni buni, guvernul ăsta vrea să se transforme în agenţie de turism, ba chiar într-un lanţ hotelier. E incredibil, nu? Portalul eRomânia, finanţat cu juma’ de miliard din banii noştri, se va ocupa cu servicii de recreere, cazare şi alimentaţie.

Hai să citim şi din obiectivele descrise pentru domeniul e-Sport: Informare asupra fenomenului sportiv din România şi deopotrivă asupra rezultatelor obţinute de sportivii români. Nu, că deja m-am enervat. Ăştia vor să ia şi locul ziarelor de sport.
Mda…
Mă scuzaţi acum, mă duc să-mi fac bagajele…

 • update / Mai jos, un pseudo-interviu cu Gabriel Sandu (ministrul comunicaţiilor) despre mega-afacerea e-România. Că să ştiţi şi voi cine vă fraiereşte.

88 Comments
 • Piticu21
  March 15, 2010

  da-o-n pu!!

 • Ana
  March 15, 2010

  Propun completarea portofoliului cu E-Boc, E-Udrea, E-Buget, E-Furt … si, pe logica E-…e multi bani de luat din buget.

 • irongates
  March 15, 2010

  Sper că nu e-emigrezi. Iar ce fac e-derbedeii ăştia e e-bătaie de joc.

 • Razvan
  March 15, 2010

  Vezi cine e in spatele firmelor care o sa castige. O sa vezi niste personaje cu trecut cu ochi albastrii

 • Someone
  March 15, 2010

  Formidabil.

 • Valive
  March 15, 2010

  Si uite asa se spala niste bani. :)

 • mirela
  March 15, 2010

  La asa stire trebuia sa ne spui sa luam nurofen de 400 mg; ma intreb cum ne vom reveni daca luam doar oscillococcinum!

 • marin
  March 15, 2010

  Solutia? s-a lansat o petitie on line pt.referendum pt.demitere a presedintelui si guvernului
  voteaza si tu si da mai departe acest link http://www.petitieonline.ro/petitie-p69375055.html:

 • Alexandra Cel Mare
  March 15, 2010

  Si noi ne stresam ca nu sunt bani pentru salarii, oamenii ies in strada, iar somerii nu au loc de munca! Ma intreb ce zice FMI-ul de modul in care se gestioneaza parte din banii lor. Off… pacat ca nu obisnuiesc sa iau nurofen, ar fi mers aici!

 • marin
  March 15, 2010

  Este INCREDIBIL.Cat mai trebuie sa suportam toate aceste umilinte?
  domnul presedinte(intentionat scriu cu litere mici)a zis ca trebuie sa duca labun sfarsit vointa electoratului.Dar de ce nu-l intreaba nimeni de ce nu-si tine promisiunea “Sa traiti bine”,ori asta nu conteaza?

 • Diana
  March 15, 2010

  In noaptea asta, membri ai ASLS si voluntari ptr proeiectul Romania Saves Itself se chinuie sa traduca un dosar medical pentru ca o anume Directie Publica de Sanatate sa nu condamne o bolnava de leucemie la “tratament” in Israel. 175 000 euro e o suma inacceptabila pentru DSP, intrucat e mult mai mare decat “ofertele” convenabile gasite in Israel. In acelasi timp, aceeasi mana de voluntari scobesc dupa solutii de a strange 2,5 milioane pentru a face o clinica de transplant in Romania. Si astia vorbesc de jumate de miliard de EUROOOOO pentru UN PORTAL??? Pai sa nu-i linsezi?

 • Cristian
  March 15, 2010

  Dar http://www.e-guvernare.ro/ nu conţine deja mare parte din funcţiile noii porcării?

 • Simona Tache
  March 15, 2010

  cââââââât? io cred ca e o confuzie de cifre, poate îi dă pe un concert-ceva, nu pe un site

 • Mika
  March 15, 2010

  stai, asteapta ca vin si io!

 • Law
  March 15, 2010

  WTF!!! astia sunt intregi la minte! Poate de banii aia vor sa cumpere vreo baza NASA unde sa tina serverul!

 • Mika
  March 15, 2010

  WTF! Ma uit la pseudo interviu si sunt rupta! Ce legatura are e-biserica cu platirea taxelor? Asta-i cretin?! Plsss! Hai sa facem ceva cu el/pe el!!!!

 • monibell
  March 15, 2010

  Ce naiba, mă? Ăștia s-au tâmpit de tot? Mai acu’ ceva timp parcă furau și ei cu perdea, dar văd că nu se mai abțin de la nimic. Mi-a așa o greață cum nici antibioticele nu-mi provoacă.

 • Rodica
  March 15, 2010

  Nu sunt o sustinatoare a acestei guvernari de pigmei, nu am citit caietul de sarcini si nu cred ca ministrul Sandu are competente sa vorbeasca de un astfel de proiect, insa e clar ca ne lipseste un portal (nu un site ci un portal in acceptiune tehnologica, adica o pltforma informatica, care sa permita integrarea diverselor aplicatii informatice) pentru e-guvernare. Bine gandit si facut, un astfel de portal ar ajuta la transparenta, ar permite eficientizarea fluxurilor si nu in ultimul rand ar fi un instrument unitar folosit de autorotati. Problema e ca acest proiect va fi castigat de o firma de casa cine stie a cui, iar scopul proiectului s-ar putea sa se reduca la un site

 • Olty
  March 15, 2010

  Suma, intr-adevar, este exorbitanta. Dar serviciile sunt cat se poate de utile. Daca, spre exemplu, pe e-Turism imi pot face rezervari pt servicii hoteliere de stat, contra cost, asta inseamna amortizarea investitiei si este bine. Nu sunt de acord, insa, cu continutul e-Biserica, ar fi fost mai bine sa fie e-Culte religioase, si asa impacam nevoile spirituale ale tuturor romanilor. Tun, ne-tun, sa-l utilizam cu spor. :D

 • Rodica
  March 15, 2010

  Sa continui: un astefel de portal ar putea prezenta in timp real unde se duc banii din impozitele noastre. Un exemplu aici: http://www.ted.com/talks/david_cameron.html.

 • Cristian Greger
  March 15, 2010

  Deci mi-am aruncat ochiu pe E-urile lor (se potriveste de minune cu E-urile din alimente)… lipseste E-Ridzi, E-MegaIndustriedincedomeniuvretivoi Privatizata, transata si vanduta, E-Telefonie privatizata si vanduta, E-Turismderahat-maibinelabulgari, E-informatiede2leizilniclaora5 si-ar mai fi cel putin vreo 2000 de duzine de adaugat…

 • VanGhelie
  March 15, 2010

  in ce hal ma simt. inainte blogu meu se numea eVanghelie. si l-am schimbat ca dadea lumea numa de biserici

 • dan
  March 15, 2010

  hai noah! urlatorii online ai basescului de ce urla?

 • sorin
  March 15, 2010

  Vreau si eu sa dau cu matura pe site-uri…Primesc si eu niste maruntis, cateva mii de eur? Agentia va fi aleasa la licitatie? Sunt curios cine se va imbogatii, pe langa politicieni!!!

 • www.e-Restaurant.ro
  March 15, 2010

  Ne baga si pe noi in portalul asta ? :P

 • Vitamin
  March 15, 2010

  si stiam eu ca multe E-uri dauneaza…

 • Sistemul
  March 16, 2010

  O sa servim cu kondiment. Da, tot din .ro
  Eu zic sa luam exemplu de la unguri. In strada tovarasi!!

 • Catalin
  March 16, 2010

  De ce nu cumulează e-urile deja existente ?
  e-guvernare, e-licitatii sunt de ceva vreme, mi se pare in primul rând bulibăşeală sa le pui gramada pe toate, sunt pe pofile specifice, e-licitatii merge din plin, e full de tranzacţii.

 • jiji
  March 16, 2010

  nu mai recomanda atata nurofen ca le strici ficatu la oameni,cred ca asta e o pacaleala de 1 aprilie scapata cu 2 saptamani mai devreme.

 • Andrei J
  March 16, 2010

  Nu prea folosesc un limbaj vulgar dar ce pula mea? Unde se duc banii nostri.. Jumatate de miliard de EURO intr-un WEBSITE? For fuck’s sake! Fa-ma sa inteleg, inca nu am iesit din criza, marinaru ne pune impozit pe pensii si vrea sa ne taie alocatiile pentru a redresa economia si fute 500MILIOANE EURO intr-un website? What the fuck is wrong with these people?!

 • Night
  March 16, 2010

  Ba, Piticule…acu’ 4 luni, tu cu visBorât, Zero, și restu’ penibililor din topu’ la Zelist nu făceați propagandă pentru Băse? Nu scriați pe bloguri că v-ați luat leptop nou și recamier în bucătărie sub înțeleapta conducere a întâiului matelot? Pe Gabriel Sandu îl știi de ieri? Sau era ministru și în 2008? Udrea, nu cumva era la fel? Și tot restu’ găștii? Acu’ te-a pălit indignarea?

 • Dusmanul
  March 16, 2010

  Sa traiti bine! fraierilor …

 • WickerMan
  March 16, 2010

  Oricat il urasc pe carmaci, nu pot crede asa ceva, nu pot crede ca haita lui ar arunca asemenea suma de bani pe “windows”. si nu e “windouzu” ala clasic. La banii astia, faci un motor de cautare il denumesti BOOCLE si faci concurenta serioasa la GOOGLE. Imposibil, sincer, nu cred, sunt uluit sunt socat, refuz sa cred asa ceva

 • ivanG
  March 16, 2010

  Numele de cod intern al proiectului era “e-te_pula”. Cum purtatoarea de cuvant a ministerului a refuzat sa-l citeasca cu voce tare (si nici nu puteau s-o dea afara ca era ruda cu viitorul castigator al licitatiei…) au cazut de acord sa-i spuna, pentru presa, “e-romania” care, nu-i asa, nu e “e-guvernare”…

 • Dramoleta
  March 16, 2010

  Cred că două pastile de Nurofen ar ajuta mai mult…Nesimţire în stare pură!

 • blogdeprost
  March 16, 2010

  urmeaza e-v-am dat-o la bot si e-fraierilor…

 • mircea
  March 16, 2010

  proiectul eRomania a fost anuntat de boc demult, nu e nici o stire bomba. Nu e un site, e un intreg sistem institutional online. Acest proiect ne poate scuti de tone de hartogaraie, birocratie si functionari publici cu salarii enorme. Nu numai ca isi poate scoate banii dar poate sa aduca un mare profit pt. romania in general. Decat sa dea sporuri nemeritate la bugetari mai bine sa faca un astfel de sistem de guvernare online. o fi o suma mare.. si e usor sa critici fara sa stii despre ce e vorba. Informati-va, ganditi cu capul si apoi criticati, eventual constructiv daca se poate.

 • ratoiu
  March 16, 2010

  chiar va mai mira chestii de genul asta? eu cred ca este vorba despre un serial inaugurat de catedrala mantuirii neamului!

 • gigi
  March 16, 2010

  Ca sa nu existe confuzii:
  1. Exista deja un sistem informatic pe numele sau Sistemul Electronic National (SEN – http://www.e-guvernare.ro ) care face sau ar trebui sa faca toate lucrurile astea ; si zic ar trebui pentru ca exista niste sume alocate (deci alti bani) pt. dezvoltarea lui (are la baza Legea 161/2003)
  2. Exista un proiect “Platforma pentru integrarea serviciilor de guvernare electronica in SEN ” finantat din fonduri europene care face acelasi lucru ca si eRomania – banii europeni sunt mai greu de rasuflat. (are la baza OUG 49/2009 ).
  3. De alea doua de mai sus se ocupa o agentie din subordinea MCSI , ce a fost desfiintata ca sa faca loc la eRomania – ca de e pe banii grei si de la buget. Pretextul a fost reducerea numarului de agentii prin celebra lege de anul trecut. Intre timp s-au “reinfiintat ” alte trei in loc (CNMSI, CNRD, CNS).
  Astia isi bat joc de noi in ultimul hal.

 • Ruxandra Lungu
  March 16, 2010

  O dezvaluire “EXPLOZIVA”, pe cuvantul meu. Ce ne faceam noi daca presa nu era libera? Ce ne faceam noi daca, iata, nu eram “liberi” sa postam pe bloguri fel si fel de dezvaluiri:))) Unde ne si indignam de mama focului. Tot n-ati priceput ca NU SE VA INTAMPLA ABSOLUT NIMIC. Ursul isi vede de drum. In cazul noastru, ursul fiind personajul negativ. Cui ii pasa? De 20 de ani votati cu ACEEIASI! “Dezvaluiri” placute, inca 20 de ani!

 • Liviu
  March 16, 2010

  O sa mai scada din suma sau ceva de genul asta, insa de incasat, sigur se va incasa o astfel de suma galactica.
  Cred ca de banii astia se putea face cate un site in fiecare univers existent.. paralel sau nu :))

 • Florin Dan
  March 16, 2010

  Mai sa fie …
  Chiar crede cineva si din politica ca online aduce beneficii.

  si ce suma au pus la bataie ..
  bravo

 • laurentiu
  March 16, 2010

  pe bune ca sunt nebuni, sincer.

 • Alex Mazilu
  March 16, 2010

  furt modern…
  ultimul meu proiect (http://………..com) a costat de cateva sute de milioane mai putin ;)

 • vizitator
  March 16, 2010

  pentru elicitatie se plateste destul de consistent inscrierea aprox 2000 lei certificatul/persoana fizica, mi se pare foarte ok portalul, nu rişti sa te tepuiasca cineva, chiar ai de castigat la licitatii ca pret de achizitie, in plus toate documente sunt oficiale, nu merg mis-masurile sau afacerile underground.
  eromania mi se pare foarte exagerat ca pret, nu pot sa-mi fac o idee daca ar fi neavenit. Din ce-am vazut pana acum la cele create chiar merg neasteptat de bine.

 • silicon_v
  March 16, 2010

  Am ajuns aici mai mult din intamplare. Am incercat sa vad pdf-ul, nu am reusit. Am citit stirea de pe site-ul ministerului. Eu inteleg ca suma asta (cam 430 de milioane de euro) e esalonata pe 4 ani si e vorba de toata strategia de implementare a unui sistem informatic la nivel national. Iar in 2010 sunt alocati cam 60 de milioane. Daca sistemul asta presupune ca acopera tot ce tine de interactiunea cetatean-administratie (plata taxe, depunere documente, urmarire a traseului unor cereri, informare, formularistica standard, etc.) la nivel local si central, atunci eu zic ca stirea asta e cam umflata cu pompa. Acest sistem chiar merita implementat. Cu siguranta ca se va umfla puternic la bani, ca am lucrat si eu pentru astfel de proiecte si stiu cum este. Si e posibil ca o gramada de sectiuni, gen e-Biserica sa fie complet inutile/aberante. Dar e mult prea mult sa spui ca se plateste suma asta “pentru un site web”. As vrea sa gasesc pdf-ul ca sa vad mai mult, poate ne dai un alt link, ca ala nu mai merge.

 • ivanG
  March 16, 2010

  Culmea e-tembelismului e ca (sorry!) comunicatul ministerului din data de 15 martie 2010 poarta data de 15 martie 2009. Nu inteleg, din cauza crizei recicleaza si comunicatele? Sau, data fiind suma, s-au gandit sa o mai aprobe odata, chiar daca a mai fost aprobata acum un an. Vorba ceea, doua batai strica dar doua finantari niciodata! Va fi chiar mai usor sa justifice miliardul de Euro cheltuit pana la final.

 • oe
  March 16, 2010

  Pe langa faptul ca multi din Europa de considera niste hoti acum ne vor considera si prosti. Noroc ca suntem frumosi, nu?

 • Corina
  March 16, 2010

  Daca nu facem de ce nu facem, daca facem de ce facem si cine are de cistigat. E mai bine sa faci un proiect si sa nu fie perfect decit sa nu faci niciunul. Parerea mea !

 • victor i
  March 16, 2010

  Si asa avem crestere economica, de ce nu! ;-)

 • alex
  March 16, 2010

  doar moartea ii poate pedepsi. trebuiesc ucisi cu sange rece

 • gigi
  March 16, 2010

  @silicon_v
  Sistemul asta nu acopera nimic din ce zici tu. E strict un portal de informare. Serviciile in sine sunt acoperite de alte sisteme (www.e-guvernare, www,e-licitatie.ro, http://www.autorizatiiauto.ro, http://www.ghiseul.ro) fiecare cu nivelul sau de complexitate, la care se aduaga punctul de contact unic ce acopera intreaga gama de servicii impuse de directiva europeana si de legea 161/2003 plus alte sisteme dezvoltate local (GIS-uri locale, palti de taxe locale etc). Ele trebuiesc doar interconectate.Fiecare din astea costa la randul lor alti bani separati (implementare, mentenante, dezvoltare)
  Ca in documentaia eRomania scrie ca se fac vrute si nevrute (inclusiv ce exista deja) e pentru a justifica suma aia astronomica.
  In rest…totul e cancan

 • ivanG
  March 16, 2010

  Mesaj *@corina
  Problema nu e de ce se face sau cat costa.
  Problema e ca pana acum s-a mai cheltui cel putin inca odata pe atat pe diverse proiecte de informatizare a administratiei si nu avem decat un mare e-bla-bla (cu cateva mici exceptii). Avem site-uri de primarie de comuna din care nu poti afla nici cati locuitori are comuna, avem formulare electronice cu care te poti sterge undeva deoarece trebuie depuse fizic (si atunci trebuie sa le iei de la xerox-ul din colt, ca sunt oricum depasite), avem e-licitatii aranjate e-lectronic din caietul de sarcini, avem plata electronica a taxelor pentru care trebuie sa faci cerere scrisa depusa personal la ghiseu dupa care trebuie sa prezinti copia extrasului de cont stampilat de banca, si tot asa.
  Daca e- sa ne pastram e-optimismul hai sa dam exemple de site-uri sau de proceduri electronice ale administratiei care merg zeiss (pentru e-cetatean…).
  Incep eu: http://www.cdep.ro

 • Atitudini
  March 16, 2010

  Crezusem ca tocmai am descoperit eu esenta risipei cu banii pe care nu ii incaseaza Romania din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de seră.
  Văd aici că se poate şi mai rău. Adică nu doar că nu faci un ban (România) dar reuşeşti cheltuieli pentru care şi noţiunea de “absurd” îşi pierde sensul…

 • blog
  March 16, 2010

  era mai bine daca se subventionau site-urile private care au continut de genul asta. Iesea treaba mai buna…

 • ciavistu
  March 16, 2010

  e foarte bun sistemul asta, e investitie, nu pensii nesimtite sau privilegii. contine si costul instruirii functionarilor pentru a deveni efunctionari. o parte din birocrati vor fi transformati in programatori, testeri, designeri, sysadmini pentru acest grandios sistem. serverele ar merita sa fie instalate in sali din catedrala neamului.

 • Ninu
  March 16, 2010

  E trist ca nimeni nu spune ca din suma asta Site-ul e doar 5 % restul este taxa pentru Vuitton si pentru oi de scris pe dealuri cu ele.

 • Bogdan
  March 16, 2010

  Vezi ca nu e un mega-site, ci cred ca mai multe proiecte. Proiectul ala din PDF e din iulie 2009, nu sunt sigur ca e ultimul. De asemenea s-ar putea sa fie doar o parte din proiectul finantat – de fapt au fost deja facute 2 licitatii, cistigate pe e-licitatie.ro pe 2 proiecte din ele (in valoare de 50 de mil de euro) . (vezi in stirile de luna trecuta cind se vorbea ca de fapt nu au bani pentru ele)

 • Oana
  March 16, 2010

  Pagina de e- Turism va fi cea mai bine pusa la punc datorita proiectelor Elei Udrea: http://www.elenaudrea.ro/statiuni-turistice

 • gabriel
  March 16, 2010

  ar trebui sa apara si e-sărăcie, e-țăranul român, e-baronii locali, e-politicienii corupti, e-primarii arestați, e-muritorii de foame, e-mama lor de hoți etc ….

 • Gavriila
  March 16, 2010

  INITIATIVA ASTORA IZVORASTE DIN SEMINTELE COMUNISMULUI CARE DIN CAND IN CAND GERMINEAZA!!!! URAAAAA AVEM KOLHOZ SI PE NET!!!! CETATEANUL FRIGANDU-I BUZA DE O PROGRAMARE LA DENTIST, DE O ASIGURARE SAU UN BILET LA TEATRUL POPORULUI, PAC! SE DUCE PE SITE-UL POPORULUI SI GASESTE ACOLO CE VREA!!! LA FEL DACA UN TOVARAS BEZMETIC NU ISI MAI AMINTESTE DE CUM S-AU PETRECUT LUCRURILE IN ZORII CRESTINISMULUI, DA IAMA IN LADA CU INFORMATII, CA DOAR E SI A LUI CA A INTREGULUI POPOR DE ALTFEL! MICUTUL TOVARAS CARE ARE NEVOIE DE UN REFERAT PT LA SCOALA, VA STI UNDE E IZVORUL INTELEPCIUNII!!!! EROMANIA!!!!! TOVARASII NESIMTITI CARE VOR POSTA COMENTARII NECUVIINVIOASE LA ADRESA LU DOMNU (TOV) BASESCU SAU AL DOAMNEI UDREA, PAC VOR FI IDETIFICATI, SI CHEMATI LA SECTIE SA DEA O DECLARATIE CUM S/AU PETRECUT LUCRURILE!!! URAAAA!! EROMANIA!!! SI MIE SCARBA DE EA!!! URAAAAA….

 • ery
  March 16, 2010

  ma da tu nu vezi ca nu e vorba de un simplu portal ci un proiect complex de informatizare a serviciilor publice, sa ne platim taxele, impozitele, etc, pe net, sa cautam si sa cerem informatii tot acolo, practic sa se mai reduca birocratia, informatizare cum e in tarile civilizate, pai nu asta asteptam cu totii?!!!
  Cica aparatul de stat la noi consuma 30% din PIB, printre cele mai mari din lume, probabil ca investitia o sa se amortizeze repede

 • Andrei
  March 16, 2010

  Eu as incepe sa ii bombardam cu mailuri la:
  Cabinetul ministrului
  Ministru – Gabriel Sandu
  Tel: +40 21 400.11.90
  Fax: +40 21 311.41.31
  office@mcsi.ro

  Compartimentul de Informare şi Relaţii cu Presa
  Purtator de cuvant – Camelia Enachioiu
  Tel: +40 21 311 41 04
  Fax: +40 21 311 41 21
  camelia.enachioiu@mcsi.ro
  media@mcsi.ro

 • Andrei
  March 16, 2010

  WTF?!?!?! Acum 2 luni ziceau ca e 22 de mil. Aberant! Acum au aruncat suma asta ca sa nu se mai mire aia cand o sa rectifice la suma initiala?
  http://www.zf.ro/business-hi-tech/cearta-pe-eromania-un-portal-de-22-mil-euro-sunt-sau-nu-bani-5583718/

 • Doru
  March 16, 2010

  Nu mai copiati tot ce gasiti pe internet. Exista intr-adevar un proiect, dar valoareaza 500000E (500 de mi de euro), adica jumatate de milion.

  Zerourile astea…

 • i4ever
  March 16, 2010

  Sunt gata sa fiu uimit. Land of jokes. Se vede ca suntem varza…Suma asta este fabuloasa . Si totul pentru un site…

 • Cosmin
  March 16, 2010

  Eu daca eram in locul lui Boc mai puneam 2 miliarde de euro si cumparam Google.Investitie sigura.De viitor.Ce ziceti?. romania.gov.ro dupa unde se afla situat siteul e-romania dupa calculele unui site foarte folosit de calcularea a valorii domeniilor de internet estibot valoreaza $ 20. In rest nu prea mai am cuvinte…ma copleseste aceasta imbecilitate .

 • weeeeeeeeeeeee
  March 16, 2010

  Pfai ce avem bani de spart :))

 • Laurenţiu
  March 16, 2010

  Există documente oficiale ? De exemplu, o hotărîre de guvern, un ordin de minstru, de director de minister….ceva ?!
  Dar o reacţie oficială la ştirea-bombă cu site-ul ăsta de….. nabab ?

 • teo
  March 17, 2010

  E clar ! Guvernantii astia sunt pusi numai pe furat banii nostri …

 • george
  March 17, 2010

  i-ar face invidosi si pe cei de la google. nu cred ca au un asemenea buget cand au inceput, si cred ca sunt putine firme mari din romania care nu au o cifra de afaceri de 500 mil de euro. rusine, ce sa mai zic de aceea am plecat din romania. un sfat plecati si voi sa vedem din ce bani mai fura jegosii astia.

 • Fsss
  March 17, 2010

  Idea proiectului nu este rea.Este chiar benefic un asemenea portal.Problema este pretul.Cu banii astia s-ar asigura infrastructura de telecomunicatii necesara unei aplicatii integrate pentru administratie (finante,politie,primarie,..etc) care , intr-adevar, ne-ar usura viata. Ce citesc aici imi mai da inca un motiv in plus sa-mi para rau ca platesc taxe la stat.

 • C@M
  March 17, 2010

  Fara acest interviu video nu ati mai fi stiut niciodata ce a stat la baza eRomania, inainte de alegeri. De unde atunci calificativul de “pseudo-interviu”? Intrati pe TelecomTV si veti vedea peste 700 de materiale despre industria IT&C. Nu seamana cu cele politice, intr-adevar, sunt mult mai serioase… Cu atat mai savuroasa replica ministrului Sandu ca nu s-au alocat nici un fel de fonduri pentru eRomania, “ci numai multa munca”. Iata ca dupa alegeri aceasta s-a transformat in multe milioane de euro. Sa fie primit spun unii, sa le stea in gat zic altii!

 • inconstanta
  March 18, 2010

  în doar două zile MCSI ne informează întâi că „guvernul a aprobat … alocând … jumătate de miliard de euro”, Boc ne spune că „nu avem bani, nu putem merge mai departe” şi MCSI revine apoi spunând că nici gând, fondurile nu sunt şi nu vor fi de la buget ci de la UE, de la alţii şi din creditele celor care vor realiza practic proiectul. îşi bat joc, fără ruşine!!

 • test
  March 18, 2010

  Nu ratati nici o ocazie de a va lua de Basescu, trebuie sa fie amuzanta meseria asta.

 • test
  March 18, 2010

  Sutule, tu ai aici un blog anti-basescu pe stilul grosolan antene/realitatea, stilul atat de grosolan incat a intors multi romani impotriva lor, castigandu-i multi votanti lui Basescu.
  Cat despre site-ul ala, daca nu aduce nici un folos tarii si e o teapa, recomand sa-l plateasca patronul lui Ciutacu din conturile Crescent, sau poate patronul celorlalti ciutaci din banii FNI-ului, sau Patriciu din Rompetrol, sau de ce nu, sa fie privatizat ca restul avutiei nationale, instrainate de gasca PSD-ista. Si sa trimita Ilici si niste mineri sa-i ciomageasca pe cei care au avut initiativa.

  Demnitatea umana e un cuvant strain multor analisti/ziaristi.

 • Autogreen
  March 18, 2010

  Nu e nimic exploziv. Nu ati inteles nimic din proiectul ministerului, poate nici ei nu au explicat pe intelesul tuturor. Site-ul despre care vorbiti nu este un blog sau un site de prezentare, este un intreg sistem de administrare a statului si presupune existenta unor centre de date, a unor baze de date la nivel national in care sunt integrate toate serviciile de la inmatriculari auto pana la caziere medicale. Pana la urma si Google e tot un site dar este capitalizat la zeci de miliarde de dolari. Important este ceea ce se afla in spatele casutei de cautare.

 • danjoe
  March 19, 2010

  500.000 euro, asta da… TUN!
  Vreu si IO! Da sa-i dau la pensii, la someri, la copii, la bolnavi…
  Iar pe astia de-i dau, sa- dau la dracu’.
  Care-l laudati, cati bani primiti? !

 • dan
  March 20, 2010

  oare cum pot fi justificati 500 miloane pt site? o echipa de 50 oameni programatori + 50 de designeri + 50 animatori flash + 50 oameni pe seo(sa depaseasca 1000 unici pe zi, sa dea bine in sati) + 500 de oameni pe content + 500 de oameni pentru promovare , relatii & stuff X 10.000 lei salariu = 12.000.000 lei/luna X 12 luni de lucru, 144. 000. 000 lei sper sa nu gresesc. de restul se achita serverele si daca mai raman se trage si un pic de profit ceva, pe praful asta… dar la sfarsit vom avea jmen de site. Uraaa Uraaa, sa ajunga banii la jmenari, parca doar autostrada trebuie sa fie de jaf.

 • SilviuPrd
  March 21, 2010

  Daca noi nu facem nimic atunci cine?Statul este un proxenet si noi suntem niste curve pe care le fute in orice pozitii vrea el si tre sa si platim pt asta.Suntem inchisi la minte ca ne lasam calcati in picioare si tot ce facem este sa scriem pe bloguri sau situri si sa ne plangem…sa vedem ce o sa facem cand o sa trebuiasca sa platim aerul :)))).

 • cetateanul revoltat
  March 21, 2010

  Un calcul simplu arata ca daca platim 100 de softisti cu un salar net de 2000 EURO/luna bugetul este suficient pentru ai ii pune sa lucreze pe cei 100 de softisti o perioada de 104 ani. In cazul in care ii vom plati cu salar net de 4000 EURO/luna tot ne ajung banii pentru a plati softistii timp de 52 ani. Poate cine va sa explice acest buget ? Singura varianta ar fi sa faca portalul e-Romania in 3D, la fel ca AVATAR, si sa ofere tuturor romanilor ochelari pentru ‘’A PLATI IN 3D’’ ?
  Aveti cumva alte explicatii ?

 • Catalin
  March 24, 2010

  Mesaj * Pe link asta am gasit urmatoarele :
  Piticu si Sutu comenteaza doar pe baza unuia dintre ele (probabil eRomania 2) si pornesc de la premisa ca toti cei 500 de milioane sunt doar pentru acesta (ceea ce este incorect, acest contract deja a fost cistigat de Omnilogic pe e-licitatie.ro si suma este cunoscuta – aprox 12 milioane de euro) . Sincer m-am saturat sa stau la cozi. Azi am stat 1 ora sa platesc impozitul.

 • Andrei
  March 28, 2010

  E-Romania nu o sa fie altceva decat o copie perfecta a wikipediei de Romania, adica toate datele fiind luate de acolo si postate pe e-romania, munca multa nu prea este, insa nemaifiind proiecte prin care sa furi sume mari, s-au gandit la online pentru ca si asa multa lume nu stie cu ce se mananca. Oricum cu siguranta hackerii nu vor sta pe ganduri.

 • marla singer
  March 28, 2010

  Eu cred ca este un proiect extrem de util iar portalul va arata foarte bine. Aici este un screenshot cu pagina principala: http://evilaliens.net/cum-va-arata-portalul-e-romania

 • Alex
  April 12, 2010

  Nu v-ati intrebat niciodata, de ce cand mergi la o institutie a statului functinarii publici de acolo te trimit la o alta institutie pentru o hartie? Spre exemplu, de ce m-ar trimite ITM-ul la politie sa-mi fac cazier? De ce un simplu cetatean, pentru a rezolva niste acte trebuie sa se plimbe pe la 10 institutii. Va zic de ce: pentru toate informatiile nu sunt centralizate, ci imprastiate in multitudinea institutiilor si a functionarilor publici. Nu-i asa ca nu va place sa stati in rand la ghiseu, asteptand cateva ore doar ca sa vi se rezolve o problema aparent minora? Atunci de ce desconsiderati aceasta initiativa??? Nu e ‘DOAR UN WEB-SITE’. Pentru necunoscatori, o centralizare a tuturor informatiilor cu care are de-a face statul, la nivel national, cu expunerea informatiilor si serviciilor de interes public nu este un lucru trivial. Investitia de cateva milioane de dolari poate parea imensa, dar trebuie considerata si timpul necesar implementarii unui astfel de sistem. Nu uitati sa luati in considerare beneficiile aduse de un astfel de proiect, costul caruia se va amortiza in foarte mult timp, prin prisma disparitiei functionarilor publici a caror functie nu va mai avea rost, si prin prisma timpului tuturor cetatenilor care vor beneficia de o astfel de platforma. Nu am nici o treaba cu acest proiect, doar lucrez in domeniu si realizez importanta implementarii unui astfel de sistem. E un lucru care exista de multa vreme in alte state civilizate. Pacat ca prostia si ignoranta unora e atat de mare, incat nici macar nu vor sa incerce sa inteleaga ce inseamna acest lucru de fapt….

 • caterinca teodoroiu
  April 14, 2010

  Bravo Alex!
  a inteles cineva ce inseamna e-Romania. Pacat ca orbiti de stiri contra nu mai vedem si lucrurile bune care ni se pot intampla. Daca ati fi urmarit emisiunea de la Nasu de aseara ati fi inteles mult mai multe chiar de la ministru in persoana.
  As adauga la cele spuse de Alex ca trebuie sa luati in calcul si infrastructura necesara unu astfel de proiect. In rest ca sa fisti convinsi citioti si documentati-va si apoi comentati.

 • laura
  March 16, 2011

  ce e domne cu tara asta???? aveti bani de dat pe mega-siteuri si lumea moare de foame…sa va fie rusine. jos cu toti din guvern!!!!! voi nu vedeti ce se intampla in tara ,se sinucide lumea din cauza banilor, oameni care mor de foame!!!! VOI NU AUZITI STRIGATUL DE AJUTOR AL OMENIRII?? ASA INIMA CRUDA AVETI IN VOI?? voi sunteti bine mersi aveti ce manca, ce bea..pentru ce sunteti voi mai sus ca altii?? ca multi din voi nici scoala nu aveti si aveti mai multe drepturi ca restu, ce aveti voi mai presus?? ca stiti sa furati bani si sa fiti egoisti in cel mai mare sens al cuvantului!!!!! dati domne locuri de munca si pentru oamenii de rand!!!! noi suntem o familie cu 4 copii, tatal meu este recent dat afara de la munca ca cica numai sunt bani cu ce sa ii plateasca, cu ce vom trai noi??? de unde bani de achitat utilitatile? dar sa mai zic de mancare ca nu te poti atinge de nimic!!! DIN CAUZA VOASTRA SA AJUNS AICI!!!! daca vre-unul din familia mea va pati ceva din cauza asta VOI iti avea pe constiinta!!!!! SA VA FIE FRICA DE LUMEA DE APOI!!! RUSINE ROMANIEI, RUSINE SA VA FIE!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *