Fomiştii

furculita1

Domnu’ Răzvănel, aveţi o scamă.
Aşa, ce vrea domnu’ să servească astăzi? Începem cu un lichior de uischi pînă vă hotărîţi? Aşaaaa, bun, mă gîndeam eu. Să vă fac un platouaş cu un pic de şunculiţă, o brînzică bună, proaspătă, de la ferma secretă, ştiţi dvs… Avem şi o păstrămioară de la mistreţii lu domnu’ Ţiriac, ieri am scos-o de la afumătoare. Punem şi-o măslină din aia verde cum ştiu că va place. Un pic de tobă, un pic de lebăr, un castravete, o roşioară, un ardeiuţ, un sălămior de Sibiu. E bine, da? Aşa. Mă scuzaţi că am pus serveţelele astea galbene*, dar astea au rămas de la domnu’ Tăriceanu, că pe alea frumoase, aurite, le-a luat domnu’ Igaş pe toate cînd aplecat.

 • *  În colţul din dreapta jos al imaginii de mai sus puteţi vedea, în premieră naţională, o furculiţă prezentă la o şedinţă de guvern. Detalii în ziarul Puterea.
5 Comments
 • androidul cu sobolani
  February 16, 2012

  am vazut in ziar ca te-au luat postacii in vizor. dar sa fim seriosi, sutule, ce ai descoperit tu aici? o chestie pozitiva ar fi ca le-ai atras atentia asupra furculitelor lasate pe masa in timpul sedintei. cam aiurea, neglijenta din partea lor. insa in rest, ce? ca oamenii mananca? sau unde vrei sa bati? ca mananca pe banii poporului? tu ai scris ca responsabili cu organizarea sunt cei de la serviciul de protocol, asa ca, sa zicem, ramane totusi vina de a manca oamenii pe banii poporului. a poporului suverna, nu?

 • d
  February 16, 2012

  Asa si?!

 • Another
  February 16, 2012

  Mihai Eminescu îl ducea pe Ion Creangă la Junimea din Iași. Se citeau creații literare, după care se trecea la partea a doua, repectiv la mâncare și șpriț. Nu înainte de a se cânta Imnul ”Trăiască regele”. Titu Maiorescu spune că Ion Creangă, pe când îi era mai foame decât de obicei, întrerupea lectura vreunui text mai plicticos, se ridica în picioare și zicea: ”Gata cu asta, Trăiască regele și hai să mâncăm!”. Parcă-i văd pe subordonații (SIC!) premierului ex-UTC & ex-SIE că se reped hămeșiți la tacâmurile de pe masă și strigă în cor: ”Gata cu asta, Trăiască regele și hai să mâncăm!”. Cum am zis? Trăiască regele? Ooooooppppssss….!

 • Cristian Șuțu
  February 16, 2012

  @androidule > ce trebuie sa retii tu din stirea asta e ca mama lui Ungureanu nu-i face pachetel cu Razvanel. Cum nici mama lui Boc nu fcea pachetel…
  Atit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *