Fotografia de rămas-bun

Dacă e să regret ceva ca jurnalist, e că n-am putut să fiu astăzi la Palatul Victoria. Aş fi vrut să-l privesc cu atenţie pe Emil Boc la ultima lui şedinţă de guvern. I-aş fi măsurat ridurile, căci ştiu –  de fapt, nu, doar bănuiesc – cât de greu trebuie să-i fi fost în ultimele 1140 de zile sub dictatura lui Traian Băsescu. Aş fi încercat să găsesc în orice-l înconjoară bucuria eliberării. Probabil că ieri dimineaţă, în timpul discursului de adio, Emil Boc nu-şi mai mişca nervos talpile pe lîngă picioarele scaunului. Şi foarte probabil că n-a mai clipit atât de des, iar palmele nu-i mai erau ude.

Nu ştiu.

Tot ce vă pot spune cu siguranţă e că la ultima sa şedinţă de guvern, Emil Boc a fost părăsit de mulţi dintre miniştri săi. I-am indicat cu săgeată roşie pe necunoscuţii (secretari de stat?) care au ocupat ieri dimineaţă scaunele miniştrilor.

guvern

Şi, da, sunt de acord cu Petreanu: …Poate c-ar trebui să-i recunoaştem lui Emil Boc lucrurile bune pe care le-a făcut. N-a fost corupt, n-a fost arogant, n-a fost un maneuvrier.

6 Comments
 • androidul cu sobolani
  February 6, 2012

  hai ma sutule. chiar tu? asta cu ochelari din stanga e ministrul sanatatii, ritli.

 • androidul cu sobolani
  February 6, 2012

  si vis-a-vis e agramatul ala de la comunicatii. ala din clubul select cu coreea de nord.

 • Arogantu'
  February 6, 2012

  Boc a fost de-o aroganta vecina cu nesimtirea – inclusiv in declaratia facuta dupa anuntarea demisiei. Declaratie in care preamarea niste ‘realizari’ inchipuite. Si DA – a fost un activist care a incercat cu asiduitate sa manevreze opinia publica.
  Daca a fost corupt – ramine de vazut; faptul ca nu a fost acuzat direct este nerelevant.
  Faptul ca si-a cocotat amicii/apropiatii/favoritii in posturi la care competenta lor profesionala nu i-ar fi indrituit este o palma mai grea chiar decit coruptia propriu-zisa, pentru ca – in acest fel – A CORUPT un sistem si-asa cu destule tare.
  Prin urmare – nu ma pot asocia opiniei lui Vlad Petreanu (pe al carui blog nu mai intru de multa vreme).

 • kilroy
  February 6, 2012

  Cu asa un stapan, ma mir ca boc nu a facut un infarct pana acum.

 • androidul cu sobolani
  February 6, 2012

  ia vezi sutule, de ce oare ponta e mai rezervat, mai tacut, parca mai intelept..cred ca nu vrea sa se faca de ras alaturi de ciudatul ala.lalt, atata vreme cat BBC-ul il numeste liderul opozitiei….http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16905151

 • Cristina
  February 6, 2012

  Deocamdata, singurul lucru bun facut de Boc ce-mi vine in minte e faptul ca I S-A DAT demisia.
  Asa ca… despre morti, numai de bine.
  Astept parastasul de 40 de zile si pomenirile ulterioare. Who’s next?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *