Guvernul Rebut

Foștii abonați ai revistei Urzica pot răsufla ușurați: acum există Guvernul Ponta 2. Cu generalul imberb Gabriel Oprea zidit la temelie, pe post de vicepremier. Cu fostul suspect în dosarul “Minore pentru politicieni”, Nicolae Bănicioiu, la portfoliul Tineretului și Sportului. Și cu marele perdant în alegerile parlamentare din colegiul Europa și Asia, Cristian David, pus responsabil pentru Românii din Diaspora. Vom rîde mult. Vom rîde împreună.

Și, totuși, guvernul ăsta pare o greșeală. Dar nu e tocmai o greșeală. E un rebut. Mă uit pe lista completă a miniștrilor și nu văd pe nimeni despre care să zic cu certitudine că și-a găsit locul potrivit. Începînd cu Victor Ponta, plagiator dovedit, și terminînd cu avocatul specialist în extragerea fondurilor publice, Dan Șova.  Toți sunt niște norocoși care au mîncat mult… cînd erau mici. Neam de neamul lui Bănicioiu n-ar fi bănuit că vor ajunge să-i spună lui Nicușor “domnule ministru”. Priviți-l un pic! Omul ăsta care ține microfonul e de fel doctor stomatolog. O meserie frumoasă și chiar bănoasă. Dar pe care n-a practicat-o niciodată. De ce? – vă întrebați. Pentru că i-a plăcut mai mult politica. Simplu. Înțelegeți acum ce vreau să spun cu rebutul?

3 Comments
 • Catalin Avramescu
  December 19, 2012

  Traiam decenii de impliniri marete! Acesta era unul din sloganurile epocii de aur a lui Ceausescu. Am ajuns din pacate sa traim din nou acele vremuri. Nu va speriati, nu e vorba de locuinte si locuri de munca pentru toata lumea, e vorba doar de proiecte megalomanice de genul Casei Poporului. Victor Ponta a hotarat infiintarea in guvernul sau de colhoz a unui post de ministru al marilor proiecte care va manca bani de pomana, iar proiectele si studiile de fezabilitate vor fi realizate tot de firme private ca si pana acum.
  http://viziunipolitice.blogspot.ro/2012/12/misterul-maretelor-proiecte-ale-epocii.html

 • da ma da
  December 20, 2012

  niste loaze, niste hoti, niste aia. de acord. da’ atata intreb: alde ridzi, alde udrea, alde… hai, ca n-o lungesc sa nu ma enervez – aia la ce erau priceputi, competenti ? si cand o invata ma-sa pe tziganca de nutzi sa suga… sa produca si ea, se gandea c-o sa-i zica doamna ministru?

 • Dan Doran
  December 27, 2012

  Bai prostanacilor, doar v-atzi dus ca idiotzii sa datzi in viitorul vostru cu stampila, la ce va mai vaicaritzi acuma ?! Daca stateatzi acasuca, si-i convingeatzi pe cei mai slabi de creier si de inger sa nu se duca , ca-i o inselaciune, acum erau politicarzii mai ceva cu chilotzii pe vine ca niciodata. Asa, statzi voi cu curul la vedere si-o luatzi pe saturate. Dar am mai spus: 60% din patruzeci la suta e un procent neglijabil. Noroc ca e inca Traian cel Ticalos calare pe ei, si o sa dea cu ei de pamint la primul hop, altfel dracu’ lua tzara asta !
  jurnaldelalesti.blogspot.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *