1997-2012

Nu știu precis dacă eu am renunțat la ea sau ea a renunțat la mine. Cert este că după atîția ani unul dintre noi a obosit. Sau poate amîndoi. Da, cel mai probabil am obosit amîndoi. De mersul împreună, desigur, căci, altfel, şi eu, şi ea ne-am văzut fiecare de drumul său. De parcă nimic nu s-ar fi întîmplat.

Vă dați seama că scriind acum despre asta mă declar cumva copleşit de o părere de rău. Dar e firesc, cred. Nu? Sunt totuşi 15 ani în care am trăit laolaltă. N-o să vă povestesc acum cîte ni s-au întîmplat. Poate altădată. Pentru cine ştie să citească printre rînduri, în beciurile acestui Palat sunt totuşi cîteva capitole bune din povestea noastră. O poveste consemnată trecător – dar totuşi consemnată – în Manualul de Jurnalistică care se studiază astăzi în facultate. Despre altele, poate, dacă voi avea energia de a le scrie cîndva, într-un viitor mai îndepărtat.

Aţi ghicit, eu şi Presa ne-am despărţit. S-a întîmplat anul trecut.

Acum e ca-n fotografia de mai jos (surprinsă la miezul nopţii trecute): artificiile, cîte or mai fi ele, le voi privi din depărtare. Dar le voi privi cu atenţie, aşa cum am făcut-o în ultimii 15 ani.

DSC_7052

7 Comments
 • andressa
  January 1, 2013

  Ce pacat :( Imi semnezi pe manual? Poate, peste ani, il voi vinde la o licitatie :)

 • Cristian Șuțu
  January 1, 2013

  :) nu, andreea! te ascult din el :)

 • Ioan T. Morar
  January 1, 2013

  Ştiu cum e, am trecut prin asta!

 • Cristian Șuțu
  January 1, 2013

  La multi ani, Ioan T. Morar!

 • Bogdan
  January 1, 2013

  Ioan T Norara a trecut prn asta! Ha ha ha, lasa ca te a recompensat Basescu foarte frumos, domnule consul.

 • androidul cu sobolani
  January 2, 2013

  bogdan, totusi, morar a initiait povestea cu acele carti, pe cand era la Cotidianul. e un trendsetter in “popularizarea culturii”. voi la antena 3 ce ati popularizat?

 • adel
  January 9, 2013

  lasa ca va recupereaza basescu pe toti, nu o sa muriti de foame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *