Băsescu, învins de Securitate

Îl vedeţi pe tipul ăla mic de înălţime, care stă cu mîna la inimă în timp ce se cînta pe 1 decembrie 2009 imnul României în Sala Unirii a Palatului Cotroceni? Da, acela cărunt, cu mustaţă a la Ion Ţiriac. Îl cheamă Dragoş Diaconescu. Numele poate nu vă spune nimic. Pentru cunoscători, însă, numele are o rezonanţă aparte. Este vorba despre un fost colonel de Securitate, astăzi, din cîte ştim, general în rezervă. (continuarea aici )

dragos diaconescu

21 Comments
 • lulu
  December 9, 2009

  Poate a fost o manevra oculta. Sigur a fost totul planuit ca acest individ sa fie acolo.

 • Cristian Șuțu
  December 9, 2009

  @lulu > foarte posibil. numai ca in felul asta ar putea ajunge si Bin Laden la o receptie. Ceea ce n-ar fi tocmai usor de explicat licuricilor…

 • Alin
  December 9, 2009

  Silvian Ionescu e mebru PD-L si romanii tot nu pricep nimic!

 • Liviu
  December 9, 2009

  Bietul Basescu, el se lupta din greu cu ei, cred ca odiosul Antonescu e de vina ca-i plaseaza securisti din astia ca sa-l comprometeze, parol!

 • Alin
  December 9, 2009

  Oare pe Silvian Ionescu il cunoaste Basescu sau il loveste iar o amnezie subita?
  Ne meritam soarta!

 • NAE
  December 9, 2009

  Mai baieti. voi nu vedeti ca DD si celalalt din stanga sunt masoni? ce naiba intrebati ce cauta acolo si cine i-a invitat? si-a pus cineva intrebarea cati dintre politicienii sau oamenii de afaceri influenti de azi NU SUNT MASONI?

 • Alin
  December 9, 2009

  Nici masoneria nu mai e ce a fost. In Romania totul e caterinca.

 • jay
  December 9, 2009

  oare de ce poza asta nu a aparut pe hotnews joi dimineata? sau chiar miercuri dupamasa? nu era la fel de importanta ca poza cu Geoana la Vantu? sau ca poza cu Haysam langa Iliescu? ma, si se gasesc desteptii de la Catavencu sa vorbeasca de manipulare, sta-le-ar maniPULArea in gat!

 • Cristian Șuțu
  December 9, 2009

  @jay > ai primit cartonasul galben!

 • vali
  December 9, 2009

  dar mai ales presedintele.
  o gluma proasta

 • Filbert
  December 9, 2009

  Ia vedeti cine a fost si cine e Marin Antonescu si cum i s-a intersectat calea cu Basescu pe plaiurile belgiene ante 1989. Daca tot cautati, vedeti de ce si cu cine face naveta aeriana saptaminala fiica lui M. Antonescu, Oana, tot spre si dinspre Belgia…A dracului coincideta, moncher!…..

 • byby
  December 9, 2009

  cred ca este un trucaj ordinar :-)

 • Me
  December 9, 2009

  Nu va grabiti ,mai cititi Rl ,vara 1996,Alex Mihalcea si Bogdan Burileanu scriau despre un grecotei dubios,care facea vizite personajului si care era sprijinit de nea Mihai,sef A.N.E.I.R .Grecoteiul ,Nearchos Christodulidis avea proces ( nave,poate asa va lamuriti si cu flota!) si era ‘cica’,cautat de Interpol dar ‘dosit de nea Mihai sa nu se ajunga la stapanii Miki Spaga,Vacaroiu,Nastase,Bucur(Capsa)etc si la seful lor .Semnase ministrul lor ,Novac pentru nave!Mai e vorba si de ceva armament…Da grecoteiul ii facea vizite acasa,pe Mantuleasa…Ii avea la mana pe toti..si ii are inca!Toata gasca rosie.Deh,inceputurile lor glorioase,vad ca s-a uitat totul.

 • jay
  December 9, 2009

  Cristian, pentru ce anume? Pentru “desteptii de la Catavencu” sau pentru aia cu manipularea? :) Scuze pentru limbajul uneori mai plastic dar e o reactie sincera. Pentru asta merit si o lovitura libera de la 16 m… ;)

 • liviu
  December 9, 2009

  sunt sigur ca Basescu nu mai tine minte ce a zis in parlament acu nu stiu cati ani…cand a luat si el cuvantul… tocmai despre Diaconescu asta, un mafiot…evident…ca cine era mafiot ieri…e invitat azi…
  sunt sute din astia in viata lui Basescu…
  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=143&idm=1&idl=1
  Domnul Traian Băsescu:

  Domnule preşedinte,

  In luna mai 1995, cu mari sacrificii, Fondul Proprietăţii de Stat reuşeşte să găsească un investitor strategic pentru Fabrica de mobilă “Movas” din Vaslui, în firma Ralis Trading SRL din Bucureşti, căreia îi vinde 51% din acţiuni. Şi nu îi vinde oricum, ci doar cu un avans de 30%, restul, până la 6,6 miliarde lei, urmând să fie plătite în 10 ani.

  In aceste condiţii, între Fondul Proprietăţii de Stat şi Ralis Trading SRL din Bucureşti se semnează un contract prin care investitorul strategic, Ralis Trading, se obligă la câteva lucruri fundamentale: să investească în modernizarea fabricii 1,2 miliarde lei în anul 1995; să nu disponibilizeze nici un muncitor în primii 2 ani.

  Ce s-a întâmplat, însă. până la sfârşitul anului? Doamna Alice Diaconescu, fericita proprietară a 51% din acţiuni, nu a investit nici un leu din cei 1,2 miliarde. Tot până la sfârşitul anului, bucureşteanca proprietară disponibilizează 140 de muncitori.

  Dar lucrurile nu se opresc aici! Din dispoziţia soţului doamnei Diaconescu, proprietara lui Ralis Trading, managerii numiţi de noul acţionar majoritar fac următoarele acţiuni de spoliere a Societăţii “Movas” – Vaslui:

  1. In perioada august-decembrie 1995, se livrează diferitelor SRL-uri din ţară, cu plata de vânzare, mobilier în valoare de 217 milioane lei. Din această sumă, doar 2 milioane lei au fost virate în contul “Movas” Vaslui.

  2. In perioada august-decembrie 1995, tot din dispoziţia verbală a domnului Diaconescu, managerii numiţi virează sub formă de împrumut către SRL Ralis Trading din Bucureşti suma de 305 milioane lei, din care, până în prezent, la “Movas” – Vaslui nu s-a întors nici un leu. Peste noapte, o societate comercială devine bancă…

  3. Tot din dispoziţia investitorului strategic, se livrează în Rusia mobilier în valaore de 33 milioane dolari, din care, de asemenea, în contul Societăţii “Movas” Vaslui nu s-a întors nici un leu.

  4. In perioada 1-19 ianuarie 1996, Societata “Movas” Vaslui expediază, din dispoziţia investitorului strategic, buclucaşul SRL bucureştean, mobilier în valoare de 700 milioane lei, fără ca în contul societăţii să intre măcar un singur leu.

  Şi, pentru că lăcomia investitorului strategic nu are margini, familia Diaconescu a instalat în biroul de expediţie al Fabricii “Movas” Vaslui o reprezentanţă a SRL-ului bucureştean care, prin simplă mişcare a hârtiilor de pe un birou pe altul încasează 5 până la 10% comision pentru toate operaţiunile de vânzare.

  Rezultatul asocierii dintre “Movas” Vaslui şi SRL-ul bucureştean este catastrofal pentru societatea vasluiană, şi anume: dintr-o societate prfitabilă la sfârşitul anului 1994 – aici FPS a urmat linia de a privatiza cu prioritate societăţile profitabile -, fabrica de mobilă vasluiană ajunge să aibă pierderi de sute de milioane la sfârşitul anului 1995; SRL bucureştean şi-a însuşit ilegal peste 2 miliarde lei; societatea privatizată a ajuns să nu-şi mai poată asigura fondurile necesare reluării ciclului de producţie; 1.400 de muncitori se află de peste 3 săptămâni în grevă.

  Având în vedere gravele încălcări ale legii săvârşite de SRL-ul bucureştean, în deplină înţelegere cu echipa managerială şi cu Fondul Proprietăţii de Stat, cer Parchetului şi pPliţiei declanşarea imediată a unei anchete asupra modului de privatizare şi a sustragerilor financiare de la “Movas” Vaslui.

  Vă mulţumesc.

  Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru bunăvoinţa de a-mi acorda un timp suplimentar.

  Domnul Adrian Năstase:

 • ina bixade
  December 10, 2009

  Mr. Sutu, ieri propuneai o pauza de la politica asta hidoasa si cind colo, iaca-ta ce faci…ma asteptam sa intru azi pe noul tau blog si sa vad un post despre vreo blonda ( care speram sa nu fie de la Guvern sau Parlament, ptr. ca era vorba de pauza de la politica, da?), sau un post cu flori colorate sau cu piine facuta la cuptor… se pare ca este o misiune imposibila, dar te pup oricum muahhhh!!!

 • WickerMan
  December 10, 2009

  Cu Adevarat Va Spun, Democratie Fi-va in Romania cand securistii vor spune:
  “Urmariti-ne…pe Twitter”
  :)

 • adrian vilau
  December 10, 2009

  draos diaconescu este nimeni altul decat unchiul lui dan diaconescu de la otv. in 1990 l-a adus pe dan de la caracal si l-a facut mare sef la mogulul voiculescu. sa faca un trust de presa.

 • Titanik
  December 10, 2009

  Stupefiant. Seful STS ameninta un jurnalist mai precis pe Iosif Buble. Institutiile statului au inceput sa ameninte. Ne aduce aminte de alte vremuri….

 • valeriu
  December 10, 2009

  Pai da. Basescu lupta impotriva comunistilor care nu fac parte din gasca lui. Cei care sunt cu el sunt buni. Asa si cu mogulii. Vezi Paunescu, chiar si micul mogul Dan Diaconescu. Acum astia sunt buni.

 • SkyNet
  December 10, 2009

  In stilul raspunsului lui Turcan la articolul Dvs (nu stia Base cine-i Dragoş Diaconescu), trebuia sa dea si Geoana raspuns la intrebarea lui TB cu noaptea vanturata: “Nu stiam ca-i mogul, nici nu stiu cine-i Vantu!”. Vaz ca daca TB face pe prostul, lumea il crede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *