Aici sunt banii dvs!

Din Austria, adică din țara care deține o bună parte din țara noastră, condamnarea lui Adrian Năstase e privită ca una din știrile de umplutură. Ieri seara, din mașină, ascultam la radio o știre mai importantă pentru ei: Austria finanțează cu mulți bani programe de educare a romilor din România. “Vă ajutăm ca să ne ajutați”, îmi explica un austriac. Tipul – care părea să știe destul de multe despre noi, auzise de Năstase și cunoscuse oameni de afaceri români sau austrieci cu treburi în România – era șocat că nu vrem să înțelegem cît de important e ca cetățeanul să plătească taxe. “Toți politicienii sunt corupți, și la noi e așa. Dar voi trebuie să înțelegeți că taxele către stat trebuie plătite”.

Am mers cu austriacul ăsta o zi întreagă cu mașina prin Austria. Am urcat cu 2571 m altitudine pe o șosea cum noi nu avem nicăieri în România. Perfectă. Nu știu dacă înțelegeți, 2571 m înseamnă vîrful Moldoveanu din Făgăraș plus 27 de m. Sus, în parcarea cabanei, erau niște mașini care încă nu fuseseră lansate oficial pe piață: un BMW, un Audi, un Mini Cooper. (Îmagini în exclusivitate cu aceste noi modele de mașină, în curînd, pe blogul Foto Union).

Austria nu e doar o țară incredibil de frumoasă. Austria e o țară locuită. De niște oameni responsabili, care în loc să fure, preferă să plătească taxele.
austria5
austria2
austria6
austria1
austria4
austria3

5 Comments
 • Dragos
  June 21, 2012

  Excelente imagini, un nivel maxim de dramatism al peisajului, daca ma pot exprima in halul asta. As vrea sa stiu care e povestea cu barca, e un monument,? pentru ce? E foarte poetic.

 • andi
  June 21, 2012

  grossglockner alpenstrasse?

 • berenger
  June 21, 2012

  eu am o mare indoiala ca austriacul ala ti-a spus asa: „politicienii fura, dar noi ne platim taxele”. iar daca totusi ti-a spus-o, e un marginal, si in nici intr-un caz nu a contribuit cumva la ceea ce este austria acum

 • Mia
  June 21, 2012

  Frumoase fotografiile, felicitari! Titlul in schimb…imi aduce aminte de o campanie electorala…a lui, cum il cheama? Basescu, parca?

 • Manuel Subredu
  June 22, 2012

  Glossgnocker sigur sigur. Am fost acolo in urma cu 3 ani. Cu masina. Am ramas marcat de frumusetile din zona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *