Cele mai bune fotografii din #operatiuneaTFB12

Într-o Tabără de Fotografie pentru Bloggeri – o idee originală Foto Union, care a organizat deja 12 ediții începînd cu anul 2012 – majoritatea participanților au foarte puține legături cu fotografia. Cei mai mulți dintre ei nu au nici măcar o cameră foto bună. Ei fac fotografii, cel mai adesea, cu smartphone-ul. Pentru Instagram, Facebook sau pentru blogul lor. Și, evident, întotdeauna e loc de mai bine. Acesta e principalul motiv pentru care în ultimii ani, în 12 tabere de fotografie, am dus zeci și zeci de bloggeri în locuri frumoase din țară sau de afară. Am fost în Bucovina și am fost în Dubai. Am fost la Roșia Montana și în Thassos. În Țara Făgărașului și în Austria. Le-am pus în mînă tuturor camere foto bune și i-am pus să gîndească puțin la ce ar putea surprinde cu ele. De ce o imagine e mai interesantă decît alta? Nimeni nu știe să răspundă exact. Și totuși ceva reguli există. Cînd mergi la școală înveți literele alfabetului. Și înveți apoi gramatică. Cîndva, poate, vei scrie versuri. Ca Nichita Stănescu, să zicem. Așa e și cu fotografia.

Desigur că nu poți învăța să faci fotografii senzaționale în doar cîteva zile. Dar măcar se deschide o ușă. Ca diafragma de la Canon-ul ori Nikon-ul pe care ai dat o groază de bani pentru că – iarăși nu știm exact de ce – ai avut impresia că-ți place fotografia.

Seară de seară într-un TFB stăm și analizăm cîte 5-10-15 fotografii selectate de fiecare. Înțelegem – sau măcar încercăm să înțelegem – cum e cu regulile de bază în fotografie. Și cum te poți exprima prin imagini.

Priviți imaginile de mai jos! Sunt făcute de fotografi amatori. Care abia acum învață cum e cu “litererele”. Nu știu cum să vă spun, dar eu sunt tare mîndru de ce au reușit.

Alexandru Neștian:

Alex Nestian 1 Alex Nestian

Andrei Cismaru:

Andrei Cismaru 1 Andrei Cismaru 2

Ariel Constantinof:

Ariel 1 Ariel 2

Bogdan Nemțanu:

Bogdan Nemtanu 1 Bogdan Nemtanu 2

Dan Byron:

Dan Byron 1 Dan Byron 2

Florența Constantin:

Florenta Constantin 1 Florenta Constantin 2

Ionela Lungu:

Ionela Lungu 1 Ionela Lungu 2

Iulia Pop:

Iulia Pop 1 Iulia Pop 2

Sergiu Mitrofan:

Sergiu MItrofan 1 Setgiu Mitrofan 2

Sorin Chineață:

Sorin Chineata 1 Sorin Chineata 2

Toma Nicolau:

Toma Nicolau 1 Toma Nicolau 2

_______

TFB12 a fost un eveniment organizat în Delta Dunării de Foto Union cu sprijinul MercedesCanon România și Pensiunea Doi Căpitani

1 Comment
  • Cristina
    May 24, 2016

    Ale lui Sergiu, Sorin şi Dan mi se par cele mai deosebite, în ordinea asta.

    Cine ştie, poate deschid şi eu uşa. Căci, nu stiu exact de ce, am impresia că-mi place fotografia.

    Ai de ce să fii mândru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *