Iar e bine.

Sunt deja de șase zile în Thassos. Pentru a treia oară anul ăsta. Și am de gînd să stau încă trei săptămâni aici. Știu, aș putea părea obsedat. Dacă prin obsedat înțelegem acel om urmărit neîncetat de o idee, atunci da, sunt obsedat. Ideea e că aici, pe scurt, e bine. Să vă explic. Chiar acum vă scriu de la Zorba the Greek, o tavernă din Skala Prinou, unde servesc doi români foarte simpatici. Mașina e parcată sub niște pini, iar prosopul a rămas pe șezlongul unei plaje cu maxim 20 de oameni, din care vreo 10 citesc. Cărți. Nu etichete de bere. N-aș putea să vă spun că mîncarea e mai bună aici, la Zorba, căci aș fi nedrept cu toate celelalte taverne. Oriunde mănînci în Thassos, mîncarea este de-li-cioa-să. Și ieftină. Pauză. Tocmai au adus pe masă desertul din partea casei: pepene roșu și galben. Ah. Mă scuzați o clipă.
Așa, sa revenim. Thassos e o insulă de mărimea Bucureștiului, pe care a cărei circumferință a fost construită o șosea perfectă. Ai cîteva sute bune de posibilități de a opri la plajă.De data asta am ales să locuiesc ceva mai departe de mare. La vreo 7 km. Pe un deal, într-o casă veche de 150 de ani. Din lemn și piatră. Cu șemineu. Și grinzi. Și hamac prins de smochini. De unde văd marea.

(va urma)

4 Comments
 • Georgiana Lungu
  July 23, 2013

  Si preturile la cazare cum sunt? Ce pot sa zic, tocmai mi-ai bagat in cap o idee :)

 • Cristian Șuțu
  July 25, 2013

  @Georgiana > cu rabdare gasesti si cu 20 de euro camera dubla pe noapte. sunt foarte multe case/vile/pensiuni. le vezi la fata locului, negociezi si alegi.

 • Georgiana Lungu
  August 2, 2013

  Multumesc! :)

 • Claudia
  August 4, 2013

  Plecam peste cateva zile in Thassos, pentru prima oara si suntem absolut indragostiti numai din povesti. Dar cand am citit blogul tau… mi-am dat seama ca o particica din Thassos iti apartine. Ca atunci cand stii ca orasul natal iti apartine intr-un anumit procent.

  Am facut deja rezervari intr-o locatie linistita, insa numai pentru 5 nopti, pentru ca apoi vrem sa colindam si, poate, sa gasim o cazare mai ieftina si mai pe plac. Tare sunt curioasa unde e locul unde ai stat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *