“Intervenţia” pe care Băsescu nu o va avea niciodată

Toate redacţiile din Bucureşti au ţinut în dimineaţa asta şedinţe de sumar în care a fost anunţat ca subiect foarte important de urmărit “intervenţia” preşedintelui Traian Băsescu. Ea a fost anunţată, misterios, încă de aseară, la Cotroceni, la ceremonia depunerii jurămîntului de către noul ministru al Afacerilor Externe.
Zicea aşa Traian Băsescu adresîndu-se lui Cristian Diaconescu:

Se observă o veselie a demolării. Probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi.Şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie, transmitea că preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă nu a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie. Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adică, o Românie neguvernată

Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii pentru încercarea de a crea dezordine

Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin. Sper că cele ce voi clarifica mâine în intervenţia mea cu românii să vă fie de ajutor.

Carevasăzică, golanii, nemernicii, huo!, jos piaţa universităţii!, treci în casă, javră ordinară! Probabil că în intervenţia sa Băsescu va fi şi mai nervos şi va da de pămînt cu toţi cei care şi-au permis să protesteze. Vom vedea.

Între timp, însă, preşedintele de iure al României, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost auzit mai devreme spunînd următoarele fraze memorabile:

Este de înţeles şi potrivit ca oamenii să-şi exprime dezacordul faţă de politicile guvernamentale. Aceasta este esenta democraţiei. Noi, americanii, credem sincer în dreptul divin al cetăţenilor de a protesta paşnic. Accentuez, paşnic.

Restul sunt detalii.

12 Comments
  • Adinel
    January 25, 2012

    Nu e de jure ci ex officio :)

  • Dan
    January 25, 2012

    Deci, pe bune, tu chiar crezi ca ambasadorul SUA conduce Romania? sau e doar o figura de stil?

  • Cristian Șuțu
    January 25, 2012

    adinel: sau asa

  • Cristian Șuțu
    January 25, 2012

    dan: nu e tocmai o figura de stil. daca vrei, iti povestesc cum facea ambasadorul poteca la cotroceni in campania electorala si se interesa de soarta campaniei lui TB

  • androidul cu sobolani
    January 25, 2012

    si daca tot sunteti atat de informati, ce planuri are SUA cu USL-ul? ce strategie va fi aplicata dupa alegeri?

  • maria
    January 25, 2012

    SI CE E SUSPECT IN ASTA?ATI CITIT ”JOCUL CU MARGELE DE STICLA?

  • corneliu
    January 25, 2012

    daca esti asa bine informat si le sti tu pe toate ca un baiat mare, poate ne spui si noua astora pe care-i crezi saraci cu duhul. pe unde facea poteci pe atunci ambasadorul rus ?

  • Andreea
    January 26, 2012

    uff, bine ca nu te ai facut analist politic, Cristi Sutu:) eu cred ca a fost f bun discursul lui base de aseara. bun de tot

  • d
    January 26, 2012

    Americanii sa nu uite ca in ani 50 faceau vanatoare nationala de comunisti presupusi sau nu. Noi avem comunistii inca prin functii sau la butoanele unor televiziuni de indobitocit populatia. Americanii poate isi permit luxul sa lase pe oricine sa spuna orice…la noi Iliescu=mineriade si Voiculescu=securitate nu au voie nici sa spuna “buna ziua”…de fapt au voie sa zica merci ca nu sunt prin puscarii acolo uinde merita.

  • vali
    January 27, 2012

    Pornesti de la o premisa total gresita: basescu nu va fi “jos” oricum, ci va fi prim-ministru iar pdl de asemenea nu va pleca ci va ramane, cu un machiaj putin schimbat desigur. Nu, de astia nu o sa scapam pur si simplu, asa cum zici tu.

  • sy
    January 31, 2012

    sincer, prefer sa fim in acelasi ton cu americanii decat cu rusii!!! chiar vreti sa reveniti sub influenta politico-economica estica??? mai ganditi-va si voi …

  • smart studio
    April 25, 2017

    ca de obicei , Hotul striga Hotii !!!
    asa este la noi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *