A inceput dictatura: Basescu a devenit academician

Ceausescu nici nu stii cit de umbrit incepi sa fii. Ne anunta Inpolitics: Președintele Traian Băsescu a fost ales astăzi, prin vot, membru de onoare al reputatei Academii a Oamenilor de Știință din România, instituție care funcționează sub prezidiul Academiei Române. Dincolo de beneficiile sub forma materiala pe care Marele Cirmaci le va obtine in aceasta noua calitate (undeva pe la 4000 de lei pe luna, tot restul vietii), trebuie remarcata si contributia de natura spirituala si morala a sefului statului, asa cum a fost ea remarcata de academicienii care i-au acordat distinctia. I-auzi de spune statutul Academiei Oamenilor de Stiinta: AOSR reuneste personalitati stiintifice reprezentantive, cu o Inalta tinuta spirituala si morala, care s-au distins prin rezultatele muncii depuse, inclusiv in ceea ce priveste dezvoltarea si promovarea prestigiului institutiilor academice, precum si institutii care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea stiintei si creatiei intelectuale.

El e, Basescu. L-ati recunoscut, nu?

39 Comments
 • Nume *mikishor
  March 11, 2010

  Cristi … ia-o mai usor sa avem si confirmare oficiala.

 • Traian
  March 11, 2010

  Deci e simplu. ” …precum si institutii care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea stiintei si creatiei intelectuale.”
  Adica institutia Johnie Walker n-a contribuit la promovarea creatiei intelectuale ?!? Pai Hemingway ? Pai Marin Preda ? Si Base n-a promovat-o ?
  Deci : MERITA.

 • Andrei B
  March 11, 2010

  Vreau si eu ce au fumat dumnealor.

 • Saturnianul
  March 11, 2010

  N-are legatura cu dictatura, ci cu pupincurismul tipic romanesc. Nici un dictator n-ajunge dictator fara pupincuristi in jur. Sa asteptam reactia lui Basescu la prosternarea academicienilor. Si vorba lui mikishor, sa vedem confirmarea oficiala.
  Circul acuzatiilor fara fond a devenit o practica obisnuita in Romania “democrata”, lucru care nu este deloc in regula si ar trebui sa inceteze.

 • Nume *mikishor
  March 11, 2010

  Da. Cica asa este.

 • Bogdan
  March 11, 2010

  Ion Iliescu este deja membru. Va urma si Emil Constantinescu.

 • Another
  March 11, 2010

  Orice mic tiran are o manie: să se facă membru la Academie! :-))))

 • limpede
  March 11, 2010

  Eu cred ca e o farsa :) Acolo scrie ca trebuie sa aiba o:
  “Liste complete de lucrări, cărţi, brevete invenţii şi citări, conform anexei 3”
  Tare ma tem ca nu a avut timp de asa ceva.
  Poate doar “citari” in presa de scandal ;)

 • george_escu
  March 11, 2010

  sigur nu e o gluma?

 • matilda
  March 11, 2010

  Sigur că l-am recunoscut ! Cu paharul în mîna stîngă, cu ţigara în dreapta, iar cu cealaltă dezvoltînd şi promovînd, etc,etc…

 • dracu
  March 11, 2010

  Lasand la o parte pupincurismul gretos al cacademicienilor cu pricina, inainte de a va defenestra de frica dictaturii poate n-ar strica sa aflati si care sunt alti membri de oroare ai aceleiasi cacademii: Ilici, Abramburica, turnatorul de Stolnici, Cristoiu, si cica se pregateste si Milica.
  nah, daca nu v-ati sinucis cand a fost facut Ilici cacademician, io v-as sfatui sa nu va sinucideti nici acu (no, la Ilici am inteles ca nu era vorba de dictatura, era numa o democratie orginala).

 • astoica
  March 11, 2010

  bine..caa iliescu e membru si constantinescu urmeaza nu are nici o importanta. de asemenea ca aceasta calitate de membru de onoare nu inseamna ca esti membru al celor 13 sectii.

 • shogunu'
  March 11, 2010

  Borasc!
  Banzai!

 • graulle
  March 11, 2010

  daca te uiti printe membri .. o sa dai si de constantinescu si de iliescu .e ceva normal ca presedintii sa fie alesi membri de onoare.dar la cata desconsiderare exista la adresa statului roman din partea asa zisilor jurnalisti nu ma mira comparatia cu ceausescu.stimate sutu .. s a dus basescu la consiliul ce face numirea respectiva si le a pus alora pistolul la cap sa l numeasca?…nici nu stii cat de mic esti..

 • VanGhelie
  March 11, 2010

  urmeaza EBA

 • niku_elektriku
  March 11, 2010

  asa zice hrebe ?

 • Ricardo
  March 11, 2010

  “personalitati stiintifice reprezentantive, cu o Inalta tinuta spirituala si morala” – Basescu in persoana ce-i drept.

 • cogito ergo sum
  March 11, 2010

  Uraaa! Gata fraţilor! Ne-am scos! Avem Preşedinte Academician. Este coleg de Academie cu patru câştigători ai premilui Nobel, cu o mulţime de academicieni ai Academiei României. A sărit direct din groapa inculturii crase în vârful intelighenţiei române.
  Să fii membru de onoare al Academii Oamenilor de Ştiinţă din România nu este puţin lucru. Sunt acolo prof. universitar dr. Ecaterina Andronescu, medicul dr. Irinel Popescu, istoricul dr. Ioan Scurtu, generalul dr. Eugen Bădălan, scriitorul Dinu Săraru, academicianul Răzvan Theodorescu, IPS Teodosie, academicianul Mihai Drăgănescu şi cum spuneam, patru premianţi Nobel. Probabil că prof.univ.dr.Virgil Cândea, preşedintele AOSR şi-a pierdut uzul raţiunii. Oare până unde a pătruns nemernicia? Cât de josnici şi fripturişti pot deveni unii oameni.

  PS: Un singur votant entuziast pro din AOSR nu m-a surprins. Mizerabilul Ion Cristoiu.

 • Dorel
  March 11, 2010

  daca treaba e pe bune, adica pe “geagichi”, vorba lui Badea, atunci cred ca va incepe o noua epoca de aur. Rog frumos, sa stim si noi, muritorii de rand, atunci cand se va impune adresarea catre oficialitati cu “tovarase”.

 • dan voiculescu
  March 11, 2010

  A inceput un pic mai demult. Aflu ca si Ion Iliescu a fost ales membru, asa ca din 1990 tot intr-o dictatura o tinem, noroc de antene si realitatea ca ne lumineaza… :) tot prostii ca noaptea vin cu lumina :)

 • Rodica
  March 11, 2010

  Tu faci misto de noi? Sau e chiar pe bune? Ca atunci e bine sa ne facem bagajele.

 • Viorel hrebenciuc
  March 11, 2010

  Mediafax zice: “Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare AOSR, membrii de onoare AOSR sunt cetăţeni români sau străini care s-au remarcat prin realizări în domeniul stiinţei sau prin contribuţii aduse la dezvoltarea obiectului de activitate al AOSR şi afirmarea prestigiului AOSR. Membrii onorifici sunt acei membri de onoare cărora li s-a acordat acest titlu, în semn de respect, de consideraţie pentru merite deosebite şi care nu primesc o indemnizaţie. Titlul de membru de onoare neindemnizat se poate acorda preşedintelui României în funcţie şi foştilor preşedinţi ai României.”
  Deci n-o sa ia niciun ban, stangistule!

 • EPISTOLEpentruZEUS
  March 11, 2010

  in curand o vor onora pe eba cu titlul mult ravnit.
  in descrierea de mai sus, eu sincer o recunosc pe micuta. ce treaba buna face ea in parlamentul european pentru noi, nemernicii inculti, mai rar asa, mon cher!

 • graulle
  March 11, 2010

  yo zic ca inainte de eba .. va fi daciana sarbu,corina cretu si tziuitoarea lui chucky..pe numele ei adina valean.remes caltabos e propus abia spre toamna.ps :vaccin tudor nu e membru?are deja o realizare majora:surse din randul bloggerilor sustin ca zilele trecute si a extirpat si unicul testicol–mitzura ii zicea bolcas cand dorea sa trezeasca neste simturi in wc.

 • Tudor Iliescu
  March 11, 2010

  Muie, ţi-am zis! ;)

 • dan
  March 11, 2010

  sunteti rai. basescu a studiat ingredientele whisky-ului si imbinarea lor atomica intr-un pahar, activitate desfasurata in conditii grele – în calele vapoarelor. O activitate mult mai anevoioasa decat sa zicem studiul polimerilor. Asa oameni rai ca voi n-am mai vazut! Sa ne traiti tovarase Traian Hac Basescu.

 • Bibilutza
  March 11, 2010

  Cand am citit stirea am avut un orgasm intelectual extraordinar !!!
  Vedeti la ce -i buna Academia?

 • Ioan T. Morar
  March 11, 2010

  Cristi, te grabesti. Daca Asociatia Ziaristilor Gay te alege membru de onoare, sau te declara Ziaristul Gay al anului, deja esti gay? Nu trebuie sa te intrebe si pe tine? Cred că e o diversiune marca Dinu Sararu, unul dintre membrii consiliului onorific : Un fel de Banca Religiilor. Să mai asteptam!

 • Machiaveliq
  March 11, 2010

  Se pare că vom mai auzi de la cineva din fruntea ţării expresia “colegii mei, academicienii” :))

 • dan
  March 12, 2010

  ce sa zica si IT morar!

 • Cristian Șuțu
  March 12, 2010

  @ Ioan T. Morar > si eu as fi facut la fel ;)

 • graulle
  March 12, 2010

  Precizari ale Administratiei Prezidentiale cu privire la desemnarea presedintelui Traian Basescu ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

  Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania ca presedintele Traian Basescu sa devina membru de onoare, Administratia Prezidentiala precizeaza ca initiativa nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale.

  Presedintele Traian Basescu considera ca acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligatii de serviciu care nu trebuie rasplatite cu titluri academice.

  Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR.

 • graulle
  March 12, 2010

  post scriptum : ca sa fii dictator nu ai nevoie sa fii membru al academiei.domnule sutu te simti intr un regim dictatorial?te a saltat cineva ca pe ciuvica in regimul nastase?

 • yorgo
  March 12, 2010

  Base nu e academician. Rectificare?

 • Dinu D.
  March 13, 2010

  Oameni buni, nu va dati seama inca de la inceput ca acesti oameni de vaza ai siintei si culturii romanesti nu au facut alceva, decat sa-si batajoc de Basescu. Cum ve puteti gandi la alceva? Daca as fi in locul lui nu as face alceva decat i-as reclama la procuratura pentru faptul ca vrea sa denigreze. Asta e… (cum ar spune un vecin de-al meu – vorba lui Mircea Badea)

 • test
  March 16, 2010

  Tu ar trebui sa fi un ciutac al antenelor/realitatea sau spui asta din convingere?
  Ciutacu: “Şuţu spune că începe dictatura. Greşit, Cristi, continuă dictatura, este doar o nouă etapă, cea în care, după ce şi-a primit pupăturile-n cur de la elita intelectuală, tiranul devine cu acte şi om de ştiinţă. Şi, la tura asta, nu-i vina lui, fraţilor! Nici o dictatură nu se instaurează fără complicitatea gunoaielor care aleg să tacă atunci când ar trebui să vorbească.”

  Au crezut ca o sa accepte titlul si le merge planul si cu asta.
  Avand in vedere ca initiativa nu a primit acordul Presedintelui si ca Basescu nu a acceptat titlul acordat ar trebui sa vezi si tu ce obraz gros pot sa aiba antenistii.

  Asta-i credibilitatea lui Ciutacu, asta-i credibilitatea antenelor/realitatea. Singurul scop al lor e sa manipuleze si dezinformeze.

 • dadatroll
  July 19, 2010

  Ce tampiti si astia ca au stricat o asa de frumoasa traditie romaneasca. Ea se face academicianca nu el!!! Ce urmeaza acuma, sa primeasca Elena Basescu sau cum o mai cheama Premiu Nobil Pentru Pace?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *