Să rîdem în Curtea Constituţională

Eraţi trişti? Nu-i nimic. Vă înveselesc eu acum cu un comunicat de presă de la Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională a României, în componenţa înnoită potrivit dispoziţiilor art.142 alin.(5) din Constituţie, s-a întrunit în data de 17 iunie 2010, în vederea alegerii preşedintelui Curţii. În urma votului secret exprimat de cei 9 judecători, domnul judecător Augustin Zegrean a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale, cu 5 voturi “pentru” şi 3 “împotrivă”, un buletin fiind anulat.

Care va să zică, cinci au votat pentru, trei împotrivă şi un buletin a fost anulat. Stop cadru. Să reluăm. Un buletin a fost anulat. Vizualizaţi momentul? Un judecător în robă roşie a primit un buletin de vot. Şi în loc să scrie pe el numele viitorului preşedinte al Curţii Constituţionale o fi făcut un desen. Sau o fi scris un cuvînt care începe cu P. Sau o fi scris numele lui Băsescu. În fine, ceva naşpa. Căci altfel n-ar fi fost nevoie ca ceilalţi opt judecători să constate că votul acela trebuie anulat…

15 Comments
 • Oana Portase
  June 17, 2010

  AHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Duuuuamne, ce ţară!

 • Cristian Șuțu
  June 17, 2010

  eu il banuiesc chiar pe noul presedinte… http://www.evz.ro/typo3temp/pics/2d78cab57ac96b7c677922bc356abdf5_4a90e1bd46.jpg

 • Chocolate
  June 17, 2010

  poate a scris cu dermatograful iuliei motoc si l-au descalificat din pricina neconcordantei la cerneala…

 • Kompli-cat
  June 17, 2010

  5-3+(-1)= Presedintele Curtii Constitutionale

 • Another
  June 17, 2010

  Cred că a scris ceva de Nuţi, mama noii “Constituţi” :-)))

 • silvy
  June 17, 2010

  =))))

 • odojak
  June 17, 2010

  Da, e statistic corect – unul din nouă români e prost făcut grămadă.

 • Marius Delaepicentru
  June 17, 2010

  Se impune un control de sănătate mintală tuturor membrilor. Dar tare mi-e teamă că nu există prevedere lelală prin care ramolismentul să constituie cauză de anulare a mandatului, ceea ce, în alte ţări, e prevăzut chiar de Constituţie. Ca de pildă în cea a Japoniei:

  Article 78:
  Judges shall not be removed except by public impeachment unless judicially declared mentally or physically incompetent to perform official duties. No disciplinary action against judges shall be administered by any executive organ or agency.

 • ...
  June 17, 2010

  L-as contrazice pe domnul care facea anterior statistici: 1 din 9 romani este prost de nu stie cum il cheama, da in gropi, inca 5 din 9 sunt prosti si ticalosi, iar restul nu conteaza ce si cum sunt

 • andrei
  June 17, 2010

  de ce tocmai acum a trebuit sa se revizuaisca curtea constitutionala?

 • lm
  June 18, 2010

  Mesaj *
  in inteligenta ta, te-ai gandit vreodata ca acel candidat s-a abtinut cand a fost votul pentru ca i s-a parut decent si eficient sa fie ales fara votul lui, sa aiba sustinerea majoritatii celorlalti judecatori?
  nu te-ai gandit….de aia avem nevoie de Curtea Constitutionala…sa judece in locul tau…

 • ela
  June 18, 2010

  ce o sa rada ei de noi cand o sa zica ca legea lui baselu ii constitutionala…….

 • KingSnake
  June 18, 2010

  @lm: in inteligenta ta te-ai gandit ca daca s-ar fi abtinut s-ar fi contabilizat ca abtinere nu ca vot nul ?

 • Bibliotecaru
  June 19, 2010

  Mă îndoiesc că au scris pe bilet numele candidatului cu mâna… I-ar fi cunoscut slova la telegraf şi nu ar mai fi putut să o dea anonimă.

  Eu cred că votul a fost deschis, prin ridicare de mână. Cel cu votul anulat a ridicat mâna pentru cine nu trebuie şi, din umbră, un ninja a scos sabia din teacă şi… harşt… i-a anulat votul de la cot. Acum este destul de simplu să-l vedem pe cel cu votul anulat, probabil că este ciung.

 • Bibliotecaru
  June 19, 2010

  Încă mai este moderaţie pe acest blog :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *