Contrarevoluţia a învins!

Câteva mii de oameni protestează de patru zile în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară. Ete, fleoşc! – ne-ar zice Elena Udrea, dacă ar avea curaj să iasă din casă. Dar nu iese. Nu iese nici ştim-noi-cine. Şi cred că bine fac amândoi. Când ceea ce ai de spus nu e mai imporant decât tăcerea, atunci taci – spunea un filosof arab. În fond, numărul protestatarilor – şi cei cu pancarte, şi cei cu pietre – n-a sărit de 10.000 de oameni. În toată ţara. În patru zile. Matematic vorbind, au ieşit să-şi verse năduful cam jumătate dintre cei care l-au votat pe Ninel Potîrcă la alegerile prezidenţiale din 2009. Dacă vă mai amintiţi de jolly jokerul electoralelor de acum doi ani şi ceva…

Sunt, totuşi, primele semne de spasm public de la mineriadele anilor `90. 20 de ani de tăcere au atrofiat glandele „golanului” român. E firesc. Şi e logic. Revoluţia e o stare. În care nu intri aşa uşor fără exerciţiul exhibării spaimelor.

Şi uite-aşa ajungem la problema Opoziţiei. Sunt ei antrenorii nervozităţii populare? Au scos sau n-au scos ei în stradă cele câteva mii de oamenii? Sunt ei cei care au activat butoanele social-media pentru ocuparea Pieţei Universităţii? Răspunsul meu: nu cred.

Priviţi-i cum pun la cale „marele miting” de joi, din Bucureşti! Anunţat iniţial de Crin Antonescu. Confirmat ulterior de Relu Fenechiu. Infirmat de Victor Ponta. E marţi după-amiază acum, când scriu aceste rânduri. Opoziţia unită vorbeşte pe două voci: facem!, respectiv mai vedem!

Între timp, Raed Arafat, acest Laszlo Tokes al revoluţiei din ianuarie, s-a întors în Guvern. Cotrarevoluţia a învins!

7 Comments
 • Adinel
  January 17, 2012

  Ehh… atunci pune si tu un articol sa ne dam cu presupusul… cine castiga Oscarul anul asta… sau o lasam pe 2013, 2014 ?

 • Costin Tanasescu
  January 17, 2012

  Experimentul Raed Arafat
  Luam una bucata securist, in cazul nostru, doctorul sirian, Raed Arafat.

  Primul pas: Il victimizam, vazandu-l o tara intreaga, cum Traian Basescu il umileste si jigneste in direct la Realitatea TV, stire preluata apoi de toate posturile de televiziune.

  Pasul 2: Raed Arafat isi da demisia „de onoare si din demnitate” din guvernul rusinii, coruptiei institutionalizate si incompetentei, guvernul lui Basescu, Udrea si Boc.
  Iata ce a declarat pentru Antena 3, Adrian Sobaru, românul care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor în semn de protest faţă de proasta guvernarea, aseara in Piaţa Universităţii.
  „Mi s-a părut normal să apărăm un om care a lăsat ceva în urmă (Raed Arafat). Mi s-a părut normal să învăţăm cu toţii ce înseamnă să ai demnitate. Nu-i obligatoriu să ţii de un scaun. Când vezi că nu mai poţi te dai la o parte, dar el (Raed Arafat) chiar este un reper moral din punctul meu de vedere. Chiar dacă nu este român este mai român decât românii. Este foarte important asta, iar cu toţii avem de învăţat. Nu putem să lăsăm să treacă cineva pe lângă noi.
  Acum românii simt nevoia să fie uniţi ceea ce este bine, dar sunt încă puţini. Avem nevoie de repere morale“.

  Pasul 3: Intre timp, doctorul sirian, Raed Arafat, devine EROU NATIONAL si IDOLUL a milioane de tineri romani.

  Pasul 4: Astazi, 17.01 2011, Raed Arafat este chemat la Cotroceni. Dupa o convorbire de o jumatate de ora cu Traian Basescu, doctorul sirian accepta sa revina in guvernul Boc.

  Pasul 5: Experimentul Raed Arafat a reusit, toate obiectivele fiind indeplinite. Regizorul, in cazul nostru, securitatea basista, poate lua Oscarul, deocamdata. Scenariul filmului, de acum, este conturat: Raed Arafat poate candida, din partea UNPR-ului, PD-L-ului si chiar independent, la viitoarele alegeri. A ramas de calculat doar finalul. Neaparat, trebuie sa fie cu happy-end. ( pentru Traian Basescu fireste.)

 • Alin
  January 17, 2012

  Cred ca acest lucru s-a facut cu ajutorul lui Petre Craete :)))
  http://www.youtube.com/watch?v=WmHbXYpdW4g&feature=share

 • moi
  January 17, 2012

  Cateva mii de oameni au iesit acum in strada, dar atunci cand vor avea loc alegerile, daca PDL va avea mai multi votanti decat acestia o sa fie o minune :))

 • d
  January 17, 2012

  Romanul cu spiritul democratic atrofiat, cand vede 1000 de oameni in piata crede ca a venit revolutia. In alte tari mai democratice, cum ar fi Franta de ex, sindicatele scot 10.000-100.000 de oameni la orice ora si nu cad guverne si nici nu scriu ziarele o saptamana despre asta…jurnalistii romani sunt in tiparul Conul Leonida…o adunare de 1000 de insi care striga jos Basescu nu e revolutie

 • ionut
  January 17, 2012

  1. nu toti oamenii sunt nemultumiti de actualul regim.
  2. nu toti oamenii sunt impotriva masurilor de austeritate.
  eu mi-am sunat prietenii sa mearga in piata si am primit numai raspunsuri negative, de la “nu vezi ca protesteaza toti asistatii social, ce treaba am eu cu ei?”, pana la “sa merg ca sa spuna Felix ca au fost 100.000 de oameni in piata?”
  3. nu sunt primele “semne de spasm public de la mineriadele anilor 90”. ti-as reaminti de reactia oamenilor in noaptea cand au aflat ca nastase nu va deveni presdinte. pe strazi erau ceva mai multi decat sunt acum. iesirea lor in strada a fost mai degraba exprimarea unui protest anti-Nastase decat o bucurie pro-Basescu.
  4. poate ca sunt oameni care ar iesi in strada, dar care atunci cand il vad pe Iliescu cerand demisia guvernului in urma protestelor isi aduc aminte de mineriade si de demisia lui Petre Roman.
  5. cred, totusi, ca Emil Boc nu mai rezista mult in functie.

 • Adinel
  January 18, 2012

  Ma, eu vorbeam serios de Oscar… nu ma refeream la scenarita din alte comentarii ci la asta http://sutu.ro/privesti-si-castigi/oscar-2010-cu-cine-votezi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *