Săptămîna altfel

Au trecut niște ani de cînd nu mai sunt elev. Și pe vremea mea nu exista Săptămîna Altfel. Noi aveam PTPAP. Sau PTAP. Era tot aia. Nu-mi dau seama dacă știți despre ce vorbesc. Pentru cei mai tineri dintre voi, cei pe care întîmplarea v-a adus pe acest blog, PTAP însemna Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei. Erau cîteva zile altfel în care, în loc să facem exerciții din Gheba, trăgeam cu arma, spre exemplu. Și fugeam prin păduri cu busola în mînă căutînd diverse ștampile bine ascunse de niște profesori cu grad. Sau culegeam măceșe de prin tufișuri. Sau mergeam la cules de mere, pe dealurile Intreprinderii Agricole de Stat.

Lucrurile s-au schimbat mult, din cîte îmi dau seama. Sunt altfel. Ieri și astăzi am privit mai mulți elevi care învață, în săptămîna lor altfel, lucruri noi despre lumea plantelor. Adică despre un mediu cu care ei intră în contact tot mai puțin: natura. E fascinant ce se întîmplă. Ar trebui să vedeți cu ochii voștri. Zilnic în Herăstrău, în grădina cafenelei Tete-a-Tete, la un program gîndit de Asociația Descoperă Natura, Dacia Plant și Foto Union.

Descopera_natura-69
Chinezu și Patricia
Descopera_natura-71
Ina și Alex

Descopera_natura-62

Bogdana și Radu

Descopera_natura-39

Mugur Pop la Descoperă Natura

mugur_pop

4 Comments
 • Maria
  April 2, 2013

  Sau, mai bine, saptamana in niciun fel !

 • cristi
  April 3, 2013

  are loc zilnic? adica zilnic in luna aprilie? Apropo ultima fotografie e adorabila, ca un mare intelept inconjurat de ingerasi :)

 • Cristian Șuțu
  April 4, 2013

  nu, cristi! simbata, 6 aprilie e ultima zi, pentru publicul larg. cu doua ateliere: de la 11.00 si de la 13.00

 • cristi
  April 4, 2013

  Ok multumesc pentru raspunsul rapid! O seara buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *