Prima dezbatere. O rușine.

Groznică dezbatere. Și nu mă refer acum la prestațiile celor doi candidați prezidențiali, față de care însuși Mircea Geoană a simțit nevoia să facă un pic de mișto (vezi foto jos – printscreen din timpul dezbaterii, de pe pagina de facebook a fostului candidat PSD la prezidențiale). M-aș opri mai degrabă la prestația “jurnaliștilor”. În special a “moderatorului” Rareș Bogdan. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar Rareș Bogdan este cel care în octombrie 2012, din postura de jurnalist Realitatea TV, anunța că cere un răgaz de cîteva zile pentru a se hotărî dacă va candida sau nu în alegerile parlamentare din partea PNL. Am explicat aici ce-aș fi făcut atunci cu Rareș Bogdan, nu mai revin. Deci, care Rareș Bogdan? Cel care ieri seară, pe același post Realitatea TV, afirma că a fost, este și va fi prietenul lui Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hrebenciuc, și că nu înțelege de ce este acesta în arest? Sau cumva cel care în luna septembrie dădea o petrecere la un hotel de lux din București și unde printre invitați i-am văzut pe Elena Udrea, Marian Vanghelie, Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Ion Cristoiu, Marian Petrache, Cristian Burci, Eduard Hellvig, Ioan Niculae și alți numeroși alți politicieni și oameni de afaceri.

Vă dați seama în ce hal a ajuns presa din România? Că mie mi-e o jenă de mor…

Hai s-o luăm altfel! Ați reținut cumva vreo întrebare adresată în seara asta de “moderator”? Eu nu. Să ne uităm, prin urmare, pe transcript și să ne reamintim prima întrebare, adresată ambilor candidați: Vor putea vota duminică românii din afara țării? Pe bune acum, ce ar fi putut să răspundă candidatul Iohannis? Ce treabă are el cu organizarea alegerilor, care e în grija guvernului și a BEC. A doua întrebare a “jurnalistului” Rareș Bogdan: Se va mări numărul de secții de vot? A treia întrebare: De ce nu l-ați demis pe Stanoevici? A patra întrebare: Cine va fi vinovat dacă nu vor vota românii?
Înțelegeți acum? Oameni precum Rareș Bogdan nu au nici un fel de legătură cu jurnalismul. Cu obiectivitatea. Cu echidistanța. Cu adevărul. Ei pun întrebări tendențioase, imparțiale, irelevante. Halucinant de-a dreptul a fost finalul “dezbaterii” în care același Rareș Bogdan a anunțat că după finalul confruntării, Victor Ponta va rămîne în studio pentru că “fetele” (în fapt, patru jurnaliste care au și adresat întrebări, unele cretine de-a dreptul, celor doi candidați) mai au de lămurit cîteva chestiuni cu premierul României.

Să nu iei un topor și să spargi televizorul?

geoana dezbatere

3 Comments
 • tinna
  November 11, 2014

  Cristian, nici politicienii, nici jurnalistii.. Romania e o tara aiurea, pierduta, in suspensie… imi pare rau ca am deschis televizorul. Obraznicia si aroganta au fost ceea ce tv-ul a inspirat atator romani azi.

 • dr. b
  November 12, 2014

  Sutule,
  Iohannis asta al tau e subtire rau. Omul e de o mediocritate crasa.

 • cristian
  November 12, 2014

  Ma bucur ca Iohannis a venit la dezbatere. Ponta ar fi un presedinte mai bun decat Iohannis. Geoana ar fi un presedinte mai bun decat Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *