Despre discriminare. Cum nu trebuie făcută ea.

Ce aveţi mai jos se numeşte dovada prostiei. Voastre, nu a lor. E vorba despre o hotărîre de guvern de dată foarte recentă care anunţă o aşa-zisă Strategie naţională pentru egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi. O face cine? Guvernul care din punct de vedere al sexului arată în felul următor? Adică doar cu o singură femeie la bord? Şi aia blondă? Hm… În fine, să trecem peste inegalitatea de şanse din guvernul-pulii şi să ne aruncăm un ochi pe strategia cu egalitatea. Deci, ei vor aşa: să dea 4000 de lei pe o monitorizare de presă. Buuuun, hai că-ncepe bine. Să facă apoi o cercetare în valoare de 100.000 de lei (nu vă supăraţi, am şi eu o întrebare aici: nu vreţi s-o fac eu? adică nu eu, angajez nişte studenţi  eminenţi, dar muritori de foame de la sociologie. şi de restul îmi iau şi io un BMW ). Aşaaaa. Urmează un raport de 10.000 de lei. (hai, măcar raportul să-l concep eu cu studenţii ăia. văd eu cum îi păcălesc cu 20 de lei de om pe toţi studenţii de an 4 de la sociologie). Apoi ar mai fi una bucată studiu de una sută mii lei, respectiv una bucată raport de zece mii lei.
Hai că e mişto!

Vă simţiţi cumva discriminaţi că n-o să apucaţi neam de neamul vostru să puneţi mînă pe astfel de lucrări şi studii pe banii statului? sensibilizarea

8 Comments
 • Mika
  May 11, 2010

  Ai o idee mişto pe care ţin s-o subliniez: să facă studiile astea eminenţii facultăţilor de specialitate ca teme de licenţă/dizertaţie, iar banii cu pricina să se ducă în sistemul de învăţământ. Suntem şi noi puţin pragmatici? Să-i f*** ciuma pe toţi dacă acele contracte vor ajunge iar la firmele de consultanţă ale clienţilor politici. Nah, că m-am supărat!

 • Cristian Șuțu
  May 11, 2010

  ideea ta e foarte proasta. pentru ei :)

 • McGogoo
  May 11, 2010

  Vise taica!
  cum dracu’ sa faca studentii cecetari? pai ei se pricepe? ie firme care stie sa faca asta! care ie pe piata de mult timp… si noi care suntem la putere am lucrat cu firmele alea pe bani putini in campanie. acu’ tre sa le mai dam ceva de la stat…

 • Oana Portase
  May 11, 2010

  Mama are o amărâtă de pensie de boală şi o să-i taie şi din aia. Nu-ţi imaginezi ce draci am!!!! Să se ducă naibii cu toţii!!!

 • EPISTOLEpentruZEUS
  May 11, 2010

  poate n-o sa apuci tu, frate, contracte de-astea si lucrari bine platite la stat!
  eu am de gand sa BA DA! ma-nscriu la toamna la faculate si ma ung sociolog. am deja un proiect de studiu despre drama sociala a maimutelor devenite ministri si impactul stresului la paduchii alesi presedinti.

 • Constantin
  May 11, 2010

  Scrisoare deschisa.

  S.O.S. Genocid in Romania

  De cca doua ore m-am intors de la medicul de familie. Fusesem pentru: reteta compensata pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica ( de care sufar de aproape 12 ani), o trimitere pentru analize si o alta pentru un medic specialist ( la care de fapt merg regulat de cca doi ani) de unde urmeaza sa iau alta retetă.

  Rezultatul: am fost programat saptamana viitoare pentru data de 18 mai sa iau reteta si pentru a doua zi sa iau cele doua trimiteri. Dispozitiile Casei de asigurari de sanatate sunt că medicul de familie nu poate da mai mult de 20 de retete/trimiteri pe zi!!!

  Peste 2 zile voi termina medicamentele. Ce va trebui sa fac? Sa renunt sau sa le cumpar la pret nominal? Sa renunt nu pot. Risc foarte mult. In ultimii ani am fost dus de 4 ori cu salvarea pentru tensiuni de 22-24. In urma cu 3 ani am avut o cadere de tensiune pierzandu-mi cunostinta chiar la poarta spitalului. Le-as cumpăra dar nu mi-a venit pensia pe luna aceasta.

  Avand si retetă compensată nu este sigur că o voi putea folosi. Inca nu au venit bani la farmacii.

  Medicul de familie mi-a detaliat problemele cu care se confrunta. Trebuie sa aduca bani de acasa pentru a acoperi cheltuielile. Este hotarat sa abandoneze aceasta activitate. Mi-a relatat si despre exodul medicilor in alte tari. Unde – atentie!- sunt primiti numai de clinicile particulare. Statul isi protejeaza sistemul de “venetici”.

  Sunt hotarat sa actionez. Mai intai voi face un demers la casa judeteana de asigurari. In functie de raspuns voi actiona in consecinta.

  Am muncit 39 de ani si sunt pensionar de numai 15 luni. Si VREAU sa mai traiesc!


  Sa auzim numai de bine!

 • Ovidiu
  May 12, 2010

  Desi inteleg perspectiva critica in baza careia analizezi acel Plan de Activitati aferent Strategiei in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati 2010-2012, cred ca articolul tau nu face explicit si de unde vin acei bani. Din cate stiu, si poate verifica oricine, in document se mentioneaza clar ca sursa este atat bugetul de stat cat si fondurile europene nerambursabile. In plus acea bugetare a activitatilor este estimativa si implementarea trebuie sa fie efectuata cu respectarea ordonantei 34 privind achizitiile publice, si nu reprezinta o alocare expresa, concreta pentru ministerul muncii de la bugetul de stat. Ce vreau sa sustin este ca articolul este slab construit si lipsit de profesionalism tocmai pentru ca manipuleaza informatiile prin omisiune. Astfel ,articolul cade usor in populism. Stiu ca viata e naspa si totul , absolut totul e “rau” din perspectiva jurnalistica, dar cred ca profesionalismul ar trebui sa ramana un inca standard.

 • Ovidiu
  May 12, 2010

  A ca sa nu uit. bugetul ala e pentru trei ani. infim, de altfel, pentru domeniul egalitatii de sanse. si nu e vorba doar de realiyare de studii si cercetari, este inclusa si tiparirea si diseminarea acestora.
  Ca sa nu mai zic ca mai faci si o afirmatie sexista, ma refer in la “blonda”. Dar na asta stim, asta reproducem.
  In ceea ce priveste “natura” guvernului in general , ai insa totala dreptate….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *