Epicentrul nesimțirii

Un fior cu magnitutinea de 4,4 grade pe scara Icter s-a produs în această seară în zona Bucureștiului – transmite Institutul de Seismologie de pe lîngă Palatul Șuțu. Fiorul s-a produs la o adancîme de 57 cm sub jugulară, la ora 18.30, ora României, și a fost resimțit în mai multe orașe din țară, printre care și București, dar și peste Ocean, la Washington.

Probabil că l-ați ascultat pe președintele Traian Băsescu anunțînd în seara asta că nu-și va desface stiloul Montblanc pentru semnarea acordului cu FMI. El e epicentrul, dacă înțelegeți ce vreau să spun. O replică a fiorului produs la Cotroceni a fost înregistrată circa 30 de minute mai tîrziu, în zona Piața Victoriei, la o adîncime mai mică, de numai 2 mm sub jugulară. Atunci cînd premierul Victor ponta a fost auzit de un reporter Mediafax plîngînd următoarele cuvinte: Nu mai avem, practic, acord cu FMI și CE.

Și acum – naivilor care sunteți! – am o întrebare pentru voi: ați simțit vreodată beneficiile vreunui acord al României cu FMI? Din 1972, de cînd România a devenit membră a Fondului Monetar Internațional, au fost semnate 10 acorduri stand-by. Mai precis, în anii 1975, 1977, 1981, 1991, 1992, 1994, 1997, 1999, 2001, 2004 și 2009. În total, foarte multe miliarde de DST (drepturi speciale de tragere), dolari sau euro au intrat în țara noastră. Țară care, în continuare, nu are o autostradă care să o traverseze. Dar are mulți baroni locali multi-miliardari. Caz concret? Vi-l dau pe cel mai recent: citiți articolul foarte bun din Gîndul.info despre insula lui Dragnea. Și încercați să nu înjurați.

În timp ce oamenii ăștia ridică prin grija Guvernului spa-uri de lux în zone de foamete, noi ascultăm cuminți știri cretine despre memorandumuri cu FMI. Pe care unii le semnează și alții nu…

SVFG!

3 Comments
 • moshu49
  December 3, 2013

  io crez că Bombonica a cerut insula să-i ridice o puşcărie cu privată în fundul curţii, ferit de ochii voştrii, cîrcotaşilor! ;))

 • antifesenist si li antiliberal
  December 3, 2013

  E foarte bine ca nu avem autostrazi pentru ca va fi foarte dificil pentru armata ungara sa ajunga in Bucuresti intr-o tara fara armata si dezarmata .

 • Another
  December 4, 2013

  Felicitări pentru acest text!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *