Metoda Băsescu

Politica este despre curaj. Ai voinţă să muţi din loc munţii, atunci numele tău e printre cei aleşi. Eşti bleg şi laşi lucrurile aşa cum sunt, nu-i nimic, viaţa merge înainte şi fără tine. E o chestiune de bun-simţ, în fond: faci sau nu faci ceva.

Vă întrebaţi, poate, de ce a câştigat Traian Băsescu toate alegerile în care s-a prezentat până acum. Explicaţii s-au dat cu nemiluita. Şi foarte multe-s bune, docte, exhaustive. Dar una singură, cred, vine să ofere clarificarea ultimă: a avut curaj! A convins lumea că are curaj şi că nu-i pasă de nici un adversar, oricât de puternic ar fi el. Priviţi-l zilele acestea cum îi dă palme peste ceafă lui Vasile Blaga în încercarea acestuia de a prelua şefia PDL. Nu uitaţi, Vasile Blaga a jucat în ultimii 10-12 ani rolul de principală mână dreaptă. A condus cam toate campaniile electorale ale lui Traian Băsescu. Ştie, practic, totul despre actualul preşedinte al României. Aşa, şi? Vasile Blaga a fost demis de la Interne, iar, mai nou, el are toate şansele să se facă de râs la congresul PDL din luna mai.

Priviţi-o acum pe Elena Udrea!

4 Comments
 • mihai
  March 21, 2011

  Inainte de curaj, a avut spate. Omul a castigat 3 randuri de alegeri(cu Oprescu, Nastase si Geoana) avand puuutin peste 50%. Da-o naibii de coincidenta. Sa se intampla o data, dar de trei ori? Dupa parerea mea de-aici vine curajul lui, din sustinerea pe care o are de la altii care nu se vad.

 • Scorpionul testos
  March 21, 2011

  A te dispensa dupa un timp de cei cu care ai mers la drum nu este deloc o dovada de curaj, ci de altceva. Dar dincolo de “calitatea”, de “caracterul” celui (sau celei) care procedeaza astfel, este posibil ca acesta (aceasta) sa repete istoria aceea cu scorpionul care incearca sa treaca apa ajutat de broasca testoasa, dar nu se abtine si o inteapa inainte de a ajunge la mal. A trece apa nu inseamna a castiga cateva alegeri; si dupa alegeri mai este viata.

 • androidul cu sobolani
  March 21, 2011

  bun

 • Roxana Iordache
  March 21, 2011

  Fii serios! E păcat să te compromiţi cu texte de-astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *