Un pic de mamematică politică

PDL şi UDMR au bătut palma pentru şefia Senatului. Aceasta va reveni, după toate probabilităţile, celor de la PDL, în persoana lui Vasile Blaga. În schimbul voturilor, UDMR urmază a primi Secretariatul General al Guvernului. Matematica nu e deloc complicată. Mai greu de explicat din punct de vedere logic e însă cum e posibil ca un partid care nu avut niciodată mai mult de 7% în alegeri să obţină 22,7% din Guvernul României.

Pentru cei care vor să refacă aritmetica genială a maghiarilor, să vă reamintesc că acum Cabinetul Boc are 22 de funcţii (cu tot cu secretarul general al guvernului), dintre care 5 sunt ale UDMR: Marko Bela (vicepremier), Kelemen Hunor (ministrul Culturii), Ladislau Ritli (ministrul Sănătăţii), Laszlo Borbely (ministrul Mediului) şi SGG (cîştigat azi la negocieri).

Da, fraţilor, aşa se face politică! Felicitări UDMR! Mă gîndesc serios să votez cu voi la anul.

7 Comments
 • miramar
  November 28, 2011

  De analizat:-ce s-ar fi intamplat daca ar fi ajuns Presedinte al Senatului,un senator cu dosare in instanta si prin suspendarea Presedintelui Romaniei ,acesta ajunge Presedinte interimar.Se suspenda actiunea instantei?Sau ,daca ar ajunge Presedinte interimar D-nul Voiculescu, cu verdict de politie politica?

 • cornelius
  November 28, 2011

  Asta e matematica de sandilai. Pai nu se ia procentul din alegeri, ci proportia din procentele coalitiei de guvernare.

 • Marieta
  November 28, 2011

  De 21 de ani ţara aceasta e condusă de UDMR. Şi aşa va rămâne în vecii vecilor.

 • devil
  November 28, 2011

  Calculul tau e gresit… UDMR a avut 7% daca e sa socotim laolalta si partidele de la Putere si pe cele din Opozitie… cum Opozitia nu are nici o functie, rezulta ca UDMR are, in cel mai rau caz, 14% din posturile guvernamentale (daca socotim Puterea si Opozitia ca fiind aproape la egalitate… Daca adaugam si UNPR-ul, cred ca o cigfra corecta pentru UDMR ar fi de 16-18 la suta. Oricum e bine, merita votati…

 • androidul cu sobolani
  November 28, 2011

  stii cum e asta? cand tu ai 49%, “opozitia” are 49%, cei cu restul de 2% se trezesc ca valoarea lor devine capitala. asadar, optand pt. o tabara sau alta si inclinand astfel balanta, e firesc ca acel 2% sa devina cel putin 10-15%. e si un termen in economie pt asta, am citit pe undeva. UDMR e un exemplu concret. asa mai are sens ceata lui cernea, partidul piratilor, partidul poporului. doar ca trebuie sa fii relativ abil. uite, PRM nu a fost.

 • Vlad Sepet
  November 30, 2011

  Daca o aritmetica de acest gen s-ar fi aplicat la o primarie sau consiliu judetean intr-unul din judetele cu care UDMR are vise erotice, era scandalul de pe lume. Tinea Lazlo, eurodeputat al romaniei, zilnic o cuvantare in PE, sa alfe lumea prin ce chinuri trec maghiarii.
  @sutu De ce sa nu votezi cu forumul german? Eu cred ca asta o sa fac. In mod normal as fi votat cu USL pentru a-i ajuta sa stranga cat mai multe procente peste 50%. Dar nu o sa fac asta pentru ca si in opozitie fiind tot ar fi trebuit sa mai limiteze din prapadul facut de mafia PDL/UNPR si pentru ca nu fac nimic in legatura cu jaful semnat basescu/Rosia Montana. Sunt ingrozit de cati bani baga RMCG-ul in promovare si ce minciuni promoveaza, fara ca nimeni sa ia atitudine. Si bunica-mea daca ar exploata aurul de la rosia montana, ar fi mai bine pentru mediu iar Romania ar ramane cu mult mai multi bani. Asta daca nu se vrea nicicum implicarea exclusiva a statului roman, eventual cu o companie de consultanta si o comisie etica de supraveghere. Asa ca o sa merg pe mana nemtilor, ca nu au nesimtirea fara margini a UDMR-ului. Dar o sa votez, pentru ca cu cat mai multa lumea voteaza, cu oricine in afara de UniuneaDMR , cu atat mai mic va fi procentul udmr-ului, partid care isi mobilizeaza toata masa de sustinatori.

 • Cornelus
  December 2, 2011

  Dupa matematica ta rezulta ca in 2009 l-ai votat pe Geoana asa ca mai ai de rabdat 3 ani:((((. Traiasca ai nostri!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *