Scurtă relatare de pe centura politicii

Pe Elena Udrea (PDL) o înţeleg: n-avea cum să-şi păteze rochiţa cu o urmă de zâmbet aprobator la votul final pentru legalizarea prostituţiei. A votat contra, aşa cum spunem toţi acel nu neconvingător: mecanic-consecvent sau în diverse momente de rătăcire a spiritului. În cazul Elenei Udrea e vorba despre spiritul sfătuitorului politic care i-a explicat că e de preferat să spună „n-aş legaliza prostituţia”, cum de altfel a şi declarat încă din aprilie 2010.

Pe Nicu Bănicioiu (PSD) însă nu-l înţeleg. Să te superi pe o tânără aspirantă la titlul de Miss TSD care te refuză când te nimereşti cu ea într-o cameră de hotel, după cum rezultă din declaraţiile de la dosarul DIICOT, şi să votezi apoi împotriva legalizării prostituţiei, asta e prea de tot.

Nu-i înţeleg nici pe deputaţii Petru Călian (PDL) şi Adrian Gurzău (PDL). De ce, adică, au apăsat ei butonul NU la votul de ieri din Parlament? Pe la începutul anului trecut, procurorii DIICOT Cluj îi surprindeau pe cei doi la câteva aşa-zise „vizite de documentare” în hoteluri populate cu prostituate. Fetele au umplut dosarul procurorilor cu declaraţii picante, iar Petru Călian, inocent, ne-a explicat aşa: “În calitatea de demnitar pe care am avut-o şi pe care o am şi acum, făceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă, care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care printr-o terţă persoană am cunoscut o tânără pe care o cheamă Dania. Pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există”. Carevasazică, Petru Călian făcea un studiu despre impactul unui fenomen despre care nu ştia ca există, dar fetele l-au dat în gât. Şi apoi a votat împotriva prostituţiei. Fenomenal, nu?

2 Comments
  • sandman
    June 22, 2011

    O adunatura de idioti.

  • lecampeur
    June 22, 2011

    Bun articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *