Verdictul nesimţit

Dan Voiculescu este, începând de astăzi, turnător cu acte-n regulă. N-avem nici un dubiu din punct de vedere legal. Hotărârea Curţii Supreme este definitivă şi irevocabilă: Felix a existat! Aceasta e vestea bună.

Vestea proastă vine în cele ce urmează. Din punct de vedere politic, hotărârea Curţii nu este nici definitivă, nici irevocabilă. S-o luăm metodico-istoric. De cât timp vorbeşte preşedintele României despre Felix? După ştiinţa mea, de câţiva ani buni, Traian Băsescu anticipând aproape miraculos verdictul de astăzi al Curţii Supreme şi ignorând cu multă nesimţire principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cu multă nesimţire îşi anunţă şi PSD verdictul în dosarul „Felix“: „Nu dăm foarte mare importanţă la această chestiune. Nu mi se pare că astăzi este cea mai importantă chestiune din România”, susţine Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. O poziţie oficialo-nesimţită identică are şi PNL, care, prin vocea purtătorului de cuvânt Mihai Voicu, spune că verdictul nu este un subiect de relevanţă, pentru că Uniunea Social Liberală este făcută între partide şi nu între persoane.

Cei de la PDL duc nesimţirea la cote inimaginabile. S-o ascultăm pe Sulfina Barbu citind din comunicatul ei de presă dat astăzi publicităţii: “Ca partener în ACD, PNL are tot dreptul să ceară ACD renunţarea la Voiculescu. Şi nu numai că are dreptul, PNL are şi obligaţia morală să ceară excluderea lui Voiculescu”. Să ciulim un pic urechile şi la Cezar Preda, un alt lider PDL, care ne vorbeşte despre un fals în declaraţii al personajului Felix: „Domnul Voiculescu nu numai că prin hotărârea aceasta a fost dovedit ca turnător al Securităţii, ci şi se află într-o stare de infracţionalitate”. Ştiţi de ce este nesimtiţ verdictul celor de la PDL? Pentru că în cursul acestui an a fost dată de către Curtea Supremă o hotărâre similară de colaborare cu Securitatea pentru deputatul PDL Sorin Buta. Iar PDL tace mâlc în cazul Buta, refuzând – după cum v-a relatat în exclusivitate ziarul “Puterea” – orice sancţiune pe numele acestuia.

(continuarea aici)

6 Comments
 • Darael
  March 11, 2011

  Aveam nevoie de mii de ore platite (din banii nostrii !!!) unor judecatori ca sa aflam ceea ce stiam deja ? TOTI stiam ca Voiculescu a colaborat cu securitatea.
  Nesimtirea TUTUROR e ca ei uita ca si robotul-stolojan a facut acelasi lucru ca director la Operaţiuni Valutare – allooo, stolojanule, unde au disparut miliardele lui ceausescu ?.
  Scurta tinerea de minte a tuturor limbricilor din toate partidele care uita de securistii ofiteri ai directiilor de informatii si de securitate interna gen basescu & gasca lui.
  Mare nesimtirea tuturor. Nu mai spun ca vorbele lor goale au miros de cacat, principalul lor fel de mancare zilnica.
  PS> Mai sulfina mai, ia spune tu cum ai inundat mii de hectare de pamant arabil cand faceai pe marele ministru. Nu spui nimic, esti uituca ?

 • lecampeur
  March 11, 2011

  Nu inteleg un aspect al problemei…infuienta lui Basescu asupra justitiei. Spui ca “După ştiinţa mea, de câţiva ani buni, Traian Băsescu anticipând aproape miraculos verdictul de astăzi al Curţii Supreme şi ignorând cu multă nesimţire principiul prezumţiei de nevinovăţie”…pai vin si eu si te intreb: Prezumtia de nevinovatie in cazul lui Basescu vis-a-vis de influientarea justitiei o respecti?! Nu de alta dar sintagma “Anticipand aproape miraculos verdictul” lasa loc la interpretari.
  In alta ordine de idei pentru respectarea aceleeasi masuri in cazuri diverse…si PSD+PNL+Voiculescu spun de 10 ani de flota furata de Basescu…la ei e prezumtie de nevinovatie?!

 • Nevermind
  March 11, 2011

  Daca dublul standard aplicat de la principii “” la limbaj nu exista, ar fi fost inventat de PDl. Tinand cont ca exista, se poate spune ca sunt campioni.

 • Darael
  March 11, 2011

  @ lecampeur – intotdeuna m-am intrebat de ce ne invartim in jurul cozii.
  De ce avem nevoie de confirmari ale unor realitati ?
  Stim ca voiculescu a fost colaborator, iliescu comunist, basescu securist (si inca este), stim de stolojan ca a fost cu mana pana la cot in valuta romaniei, stim ca flota a fost si nu mai este, disparuta fiind subit in timp ce basescu era ministru….. stim toate daca vrem sa nu uitam.
  De ce sa avem nevoie de justitie platita de noi (degeaba) ca sa ne spuna ce stim deja ?
  Aaaaa….. mai stiu ca numictl crin nu a facut o langoserie la viata lui, iar ponta e un manuitor de vorbe goale. Stim despre toti adevarul. Si il stim fara verdicte aiuristice date de unii sau altii.

 • Marius
  March 11, 2011

  Urmare a deciziei cu pricina, USL – 5%. Daca CEDO va spune ca Felix a “mieunat”, alti – 5%. Il mai exmatriculeaza Victoras pe Prostanac, alti -5%. Si uite-asa, visul de aur al portocaliilor prinde orizont.. si atunci … Congo venim! :)

 • lecampeur
  March 11, 2011

  @Darael…avem nevoie de justitie pt asta ca cei in situatiile naspa de colaboratori ai Securitatii sa nu mai cracneasca si sa spuna ca e altfel. Judecatorul bate in cuie ceea ce stim cu totii si vina respectivului nemailsand loc de “prezumtia de nevinovatie”. Cand hotararea este definitiva si irevocabila ca Voiculescu a fost securist este clar vinovat si nu mai are scuza si nu mai poate fi considerat nevinovat pana la proba contrarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *