ELD* – 60

Știu că e marți! Și nici nu mai e dimineață. Dar ieri am fost mult prea nervos. Vă explic imediat de ce. M-a pus Necuratul să intru pe Google Earth și să o iau aiurea pe Street View. Fac uneori chestia asta, mărturisesc. Am nimenit, nu știu cum, într-un comună din Olanda. O chestie mică, despre care am aflat că ar avea doar vreo 2000 și ceva de locuitori. Dacă aveți instalat Google Earth, intrați și tastați Giethoorn. Luați apoi omulețul galben de la Street View și aruncați-l pe o străduță de-acolo. O să simțiți, probabil, ca și mine, o primă senzație de enervare. Ei cum pot??? Apoi curiozitate. Veți vrea să vedeți fiecare casă, fiecare fereastră, fiecare bucată de pămînt, fiecare floare din curte, fiecare canal, fiecare straduță strîmtă, dar perfectă și cu două benzi pentru biciclete. De ce??? De ce ei pot? Întrebări cretine, desigur. Nu așa se pune problema, de fapt. Dacă vă place ce vedeți acolo, în Giethoorn – și mie, vă spun, îmi place de mor – atunci întrebarea corectă e cu ce începem. E ca și cînd ne-am trezi într-o dimineață cu toată casa întoarsă pe dos. De la o inundație, să zicem. Ce facem? Ne văităm? O lăsăm așa și ne punem cizmele? Sau începem să facem curat? Ideea de curățenie, de orice fel, este, cred cu tărie, nevoia principală a unei Românii mizerabile în care trăim. Din păcate, tare mă tem că nu vom auzi așa ceva în această campanie electorală în care ne aflăm și nici în următoarele.

giethoorn
goethoorn2

* Evadarea de Luni Dimineaţă. Proiect de luptă împotriva ignoranţei.

5 Comments
 • sebastian
  April 29, 2014

  Trista concluzie, perfect adevarata.

 • Cristina
  April 30, 2014

  Interesant!
  Numai bine si te astept pe la mine http://gandurisiintrebarisecrete.blogspot.se/

 • Vic Ponta (premier)
  April 30, 2014

  DAR SI LA NOI E EXACT ASA! Vino pe bulevardul Primaverii, sau in vreun cartier select din marile orase, si vei vedea cu ochisorii tai cum ai nostri (ca brazii, teii si cotzobreii) au casele si curtile perfect ingrijite, iar biciclistii zboara (de pe strada) la fiecare trecere de Maibach sau Mertan! Pe banii vostri, pe care cu drag ni-i oferiti la fiecare campanie de strangere de impozite, e normal sa fie…aaa … sa fim bine ingrijiti si aratosi! Va iubim, dragi platitori benevoli si ireductibili de impozite ! Daca nu ne-ati mai da bani si nu ati mai veni la alegerile organizate de noi, cred ca ne-ar lua dracu”! (Ptiu!…Piei, Satana!)
  Ne place cum va indignati degeaba , dar va garantam ca si pe viitor nu va vom baga in seama, ca si pana azi! De ce v-am baga?! Doar voi sunteti niste catelusi cuminti, care papa laptic si biscuiti, si latra inutil, aratandu-si doar coltisorii tociti… Si va mai si maturam rahatul pe care-l lasati prin parcuri… Ingratilor!

 • Giumbuslucu
  April 30, 2014

  intrebarile astea mi le-am pus ( si inca mi le pun ) de multe ori, insa cred ca am ajuns la o concluzie la care ar fi trebuit sa ajung de mult caci este evidenta: educatia. Asta au ei si nu avem noi. Iar aici cred ca ne-ar trebui vreo 100-150 de ani sa ajungem unde sunt ei daca totul merge bine.

 • Mihai
  May 1, 2014

  neah … lasa occidentalii. Mergi tot pe street view in orasele rusesti. Pentru savoare locala, recomand Yandex maps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *