În căutarea Archeului. Live blogging TFB4. Ziua 7

Atunci cînd ne-am propus să aflăm Arche-ul nu știam ce vom găsi. Știam însă totul felul de lucruri despre ingredientele căutării. Aveam premisele. Știam, așadar, că vom folosi ca unelte de eventuale surprinderi ultimul model de smatphone de la Samsung. Știam, de aemenea, că ne vom deplasa cu mașini de la mărețul Ford. Știam și că vom dormi la umbra măslinilor hotelului Vranas din Skala Sotiros, găsit de agenția Booking Greece. Știam că prietenii de la Bancpost, Cosmote și Pixelpedia ne vor încuraja de acasă, nu care cumva să renunțăm la dificila căutare ce-i obseda, în urmă 2500 de ani, și pe filosofii greci. Dar vă jur că nu știam CE vom găsi.

În dimineața asta, am știut. Am știut CE este Arche-ul. Și am realizat imediat că a fost tot timpul lîngă mine. Nu mă trăgea de mînecă să-mi spună că e Arche-ul. Și nu-mi vorbea prin cuvinte, așa cum fac eu acum. Îmi făcea doar semne pe care nu știam să le văd. A trebuit să mă trezesc cîteva dimineți foarte devreme, înaintea broaștelor țestoase. A trebuit să dau de cîteva ori ocol insulei. A trebuit să dorm cîteva după-amieze la umbră, în imediata intersecție a trei elemente considerate fundamentale de către grecii antici: pămîntul, apa și aerul. A trebuit să am în jurul meu cîțiva oameni care și-au schimbat pînă și numele, de dragul căutării noastre.

Miracolul s-a întîmplat în dimineața asta, pe la ora 6 și doar cîteva minute. Într-un loc pe care predecesorii căutării noastre l-au numit Marble Beach. Sau Saliara Beach. Sau Plaja de Marmură. Ea este, așa cum a fost văzută prin lentila smartphone-ului, fără nici o editare.

20130524_061515

Înțelegeți care e sursa tuturor lucrurilor? Vedeți și voi Arche-ul acum? Nu? Vă mai dau cîteva indicii.va urma

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri e un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Ford, Pixelpedia, Booking Greece, Samsung Galaxy S4, Izvorul Cristalin.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *