O opulenţă, două opulenţe

 • update / un link simpatic

Să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să ne închipuim că la alegerile prezidenţiale din 2004 n-ar fi cîştigat Traian Băsescu, ci Adrian Năstase. (Paranteză doar pentru Traian Băsescu: mă scuzaţi, dacă ştiam că vă înecaţi cu whisky citind ce tocmai am scris mai sus, aş fi adăugat “din primul tur”). Bun! Vă imaginaţi, da? Ei bine, acum priviţi imaginile de mai jos. Care-s reale, vă jur. Şi sunt foarte recente. Pentru cine nu ştie, în imaginea din stînga îl avem pe Adrian Năstase, simplu membru al Comisiei de politică externă a Parlamentului României, care l-a primit pe vicepresedintele  Grupului parlamentar de prietenie Suedia-Romania (WTF?). Iar în imaginea din dreapta îl avem pe Traian Băsescu, preşedintele României, primindu-l pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei. Observaţi, vă rog, calitatea mobilierelor. Şi imaginaţi-vă cum ar fi arătat astăzi Palatul Cotroceni (sau Casa Poporului, unde mă gîndesc că s-ar fi mutat Preşedinţia) dacă printr-un accident al istoriei rezultatul alegerilor din 2004 n-ar fi ieşit cum a ieşit.

agerpres_5346313 (Medium) 22599 (Medium)

18 Comments
 • Gerhald
  May 25, 2011

  Probabil ca Adrian Nastase si-ar fi continuat program cu sali de sport in comune. Singura diferenta e ca de data aceasta cladirile ar fi fost suflate cu aur. :))

 • dan cel adevarat
  May 25, 2011

  asa e cand iti dai banii pe bautura – te mananca saracia!

 • Constantin Gheorghe
  May 25, 2011

  Cer faci tu e manipulare de doi bani, pentru proşti! Salonul ăla NU e al lui Năstase! E o sală de protocol a Palatului Parlamentului, mobilată după gusturile lui Ceauşescu, şi sigur ai în fototecă imagini cu băsescu în fix aceeaşi poziţie!
  Salonul ăla mic de la intrarea dinspre biserică în Palatul Cotroceni este mobilat cu mobilier care copiază mobilierul vechiului palat. Nu l-a ales băsescu, dintr-o criză de modestie. a avut bun-simţ arhitectul de interior. Dacă era după el îl mobila stil bar de port!

 • Pavel
  May 25, 2011

  Băse e un modest.

 • androidul cu sobolani
  May 25, 2011

  prea multa politica. cum cresc rosiile sutule?

 • androidul cu sobolani
  May 25, 2011

  si inca o intrebare…e bine sau rau ca merg la voi cei de la EVZ? ma enerveaza deja chestiile astea cu schimbarile eterne la ziare, reviste. primul soc a fost cu disparitia cotidianul, apoi le monde diplomatique, apoi idei in dialog, acum si dilemateca e pe duca sau mai stiu eu ce planuri au oamenii lui patriciu. desi asta e calea business-ului e o porcarie. dupa ce a plecat ioanitoaia de la pro-sport nu am mai cumparat vreun numar.

 • Doru
  May 25, 2011

  Mesaj *Ochi exersat de fotograf şi fin observator. Titlul postării e grozav.
  Mulţumesc!
  Toate cele bune!

 • liviuta
  May 25, 2011

  Naste ramane de neam-prost.

 • Cristian Șuțu
  May 25, 2011

  @androidule > cu apa. tu?

 • Bonibon
  May 25, 2011

  Pana la urma Nastase a reusit sa-si aduca containerul cu marfa din China? :)

 • Ioana
  May 26, 2011

  @Cristian Sutu
  Cititi, va rog, cu atentia postarea lui “dan cel adevarat”, fiindca mare adevar grait-a si tare surprinzator imi pare ca nu v-ati dat si singur seama de faptul ca nici Nasatase si nici Basescu nu si-au ales “decorul’ dupa gustul lor. Si chiar daca si l-ar fi ales, si chair daca Nastase are un gust discutabil pentru opulenta, puteti fi sigur ca in niciun caz Romania lui Nastase nu ar fi aratat la fel de spoliata, sarantoaca si deznadajduita ca Romania lui Basescu.

  Si chiar daca Nastase si-o fi adus pamatufuri si piticei de gradina din China, in niciun caz nu si-ar fi expediat baiatul mai mic in Parlamentul European (cu o campanie electorala platita din bani publici si cu voturi furate prin operatiunea autobuzul ) si nici pe cel mai mare in penthouse-ul lui Popoviciu.

  O nesimtire, doua nesimtiri, ghiciti care nesimtire-i mai mare?

 • Ioana
  May 26, 2011

  @Cristian Sutu (2)
  Pardon, ma referisem la postarea semnata Constantin Gheorghe, si nu “dan …”. . Abia acum observat ca pe blogul dvs. numele celui care comenteaza apare sub comment.

 • androidul cu sobolani
  May 26, 2011

  ioana, da-ti 2 palme! (Sutu, 2011)

 • Another
  May 26, 2011

  Atât Bombonel cât şi Băselu au o oarecare sensibilitate faţă de florile galbene, observ…

 • Pacala
  May 26, 2011

  Dom sutu, ti-a raspuns Nastase pe blog. Nashpa daca ce spune este adevarat. Pentru tine….

 • koll
  May 26, 2011

  Amandoi o apa si-un pamant, doi comunisti! Dar tu nu mai SPUNE MINCIUNI!!!

 • Gabriela
  May 26, 2011

  Cristi, exagerezi! mobilierul nu e adus nici de Nastase si nici de chiorul betivan. :D

 • Dan Doran
  July 30, 2011

  Cei doi ar arata cel mai bine la vorbitorul de la Jilava, cu mobilierul eventual dat cu aurolac, ca sa fie pe masura megalomaniei lor. Faptul ca Base e mai modest cred ca tine de faptul ca in ziua aia se facea curatenie in biroul opulent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *